© Foto: Gustav Risager, Bildene er levert av Reform

Slik satte familien et personlig preg på deres nybygde hjem

Da familien bestemte seg for å leie en helt ny leilighet i Berlin ble utfordringen å gjøre det generiske utgangspunktet personlig uten for store investeringer. Løsningen ble fargerike fronter på kjøkkenet – enkelt, men virkningsfullt.

Et nytt hjem

I Berlins sjarmerende Prenzlauer Berg-kvartal bor en familie på fire med utsikt over Mauerparks myldrende folkeliv. Paret drømte egentlig om å leie en eldre leilighet med sjel og sjarmerende detaljer, men kom i stedet over en splitter ny leilighet som oppfylte alle kravene de hadde til rom og kvadratmeter. Slik ble de hjemmets aller første beboere, og fikk utfordringen om å sette sitt eget preg på interiøret.

– Siden vi leier har vi ikke prioritert å bruke penger på å gjøre gulvene lysere eller dekke til de rå mursteinsveggene. Vi valgte i stedet å fokusere på kjøkkenet, hvor vi har montert opp nye, multifargede fronter på de eksisterende modulene. Det var en rask og enkel måte å sette vårt preg på hjemmet og samtidig hente inn litt personlighet, forteller paret.

Familien på fire ønsket å sette sitt personlige preg på den splitter nye leiligheten de leier i Berlin. Thonetstolen er fra familiens store samling av firbente designklassikere.

© Foto: Gustav Risager, Bildene er levert av Reform

Ved å montere flerfargede Reform-fronter av Muller Van Severen på de eksisterende kjøkkenmodulene har et enkelt grep gitt stor uttelling! Over Bench with Back-benken av Studioilse for De La Espada ved kjøkkenøya henger Muller Van Severens skulpturelle Hanging-lampe.

© Foto: Gustav Risager, Bildene er levert av Reform

Med hvite vegger og nydelig overlys får det lekne kjøkkenet fullt fokus. Fravær av overskap underbygger lettheten i rommet, og på veggen lyser Tolomeo-lamper fra Artemide opp. Det vegghengte tallerkenstativet er fra Hay.

© Foto: Gustav Risager, Bildene er levert av Reform

"Vi valgte å integrere en del skapplass for å kunne gjemme unna etter behov"

Forutenom kjøkkenets fargerike fronter er resten av hjemmet fylt med spennende detaljer. Vakkert lysinnfall fra store vinduspartier på nøytrale, hvite flater gir rom for objekter som bråker litt. Åpne reoler viser frem familiens mange bøker og kjære skatter fra uttallige reiser, og kunst popper på veggene. Men ikke alle eiendelene står utstilt. Store skap fra gulv til tak gir godt med oppbevaring som skjuler rot og andre visuelle forstyrrelser.

– Som barnefamilie har man ekstra mye av alt, og ikke alle ting er like fine å se på. Vi valgte derfor å integrere en del skapplass for å kunne gjemme unna etter behov.

Det industrielle metallskapet av Muller Van Severen kler den rå mursteinsveggen og matcher samtidig den nette Model 2065-pendelen av Gino Sarfatti fra Astep.

© Foto: Gustav Risager, Bildene er levert av Reform

Stuen er minimalistisk innredet med rolige linjer og grønne vekster som fargefokus. Glassbordet ved Common Seating-sofaen er fra Les Coulisses i Aarhus, mens sofabordet er hjemmelaget. Den svarte 265-lampen av Paolo Rizzatto er fra Flos, The Mushroomlampen på veggen er designet av Vilhelm Wohlert for Le Klint, og det store bildet er signert Ronan Bouroullec.

© Foto: Gustav Risager, Bildene er levert av Reform

En gammel Cigar-lenestol av Hans J. Wegner er trukket i tekstiler fra Kvadrat, sofaen er fra Common Seating, og på veggen er et verk av Ronan Bouroullec.

© Foto: Gustav Risager, Bildene er levert av Reform

En god samling

I forlengelse av det fargerike kjøkkenet ligger spisestuen, hvor paret har krydret interiøret med en imponerende samling utradisjonelle og klassiske stoler – en særegen miks som på forunderlig vis funker perfekt.

– Vi har etter hvert fått en gedigen samling av stoler. Vi har ikke plass til alle, men vi greier ikke å kvitte oss med noen. Og vi er hele tiden på utkikk etter nye modeller!

Leiligheten er uten tilgang til loft eller kjeller, så paret har utnyttet veggarealet i gangen til oppbevaring. Den åpne reolen fra Erfa er fylt med bøker og personlige gjenstander, mens store skap av David Thulstrup for Reform skjuler de ikke fullt så dekorative tingene man gjerne har i en familiehusholdning. Den skulpturelle Toio-lampen av Achille Castiglioni er fra Flos, mens den blå Clerici-benken av Konstantin Grcic for Mattiazzi er en fin fargeklatt i det ellers lyse rommet.

© Foto: Gustav Risager, Bildene er levert av Reform

Unike komponenter

Familiens hjem er fylt med taktile overflater i murstein, stål og flettverk, som speiler parets fascinasjon for Berlins allsidighet – i den pulserende metropolen lever forskjellige mennesker sammen i spennende harmoni. Resultatet er personlig, fylt med farger, humor og herlig egenart.

LES OGSÅ

Skrå vegger brutt av store vinduer slipper deilig lys inn på soverommet og kler metallskapet av David Thulstrup for Reform med et naturlig og dekorativt mønster. Også her kommer parets forkjærlighet for klassiske stoler til uttrykk gjennom Børge Mogensens Spanskestol fra Fredericia.

© Foto: Gustav Risager, Bildene er levert av Reform

W153 île-vegglampen fra Wästberg er av Inga Sempé, som også har designet det lille speilet for Hay.

© Foto: Gustav Risager, Bildene er levert av Reform

Garderobeskapet er av Note Design Studio for Reform, Snoopy-lampen av Achille Castiglioni i vinduskarmen er fra Flos og keramikkfiguren er fra Yukari Hotta.

© Foto: Gustav Risager, Bildene er levert av Reform