Praktfull penthouse-leilighet i mørke farger

Øverst i et gammelt kontorbygg har Michala Jessen laget et lunt og eksklusivt rede ved hjelp av mørke nyanser og smarte løsninger. Bli med inn i luksussuiten!

Dypgrønn oase
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Luksussuiten, det er det venner og familie kaller leiligheten til interiørkonsulent Michala Jessen. Over 105 kvadratmeter i toppen av en gammel kontorbygning fra 50-tallet i København har innehaveren av interiørbutikken Rue Verte skapt et elegant, hyggelig og personlig hjem for seg og sønnen Elton på 11 år.

Vegger, tak, listverk og radiatorer er malt i samme dypgrønne nyanse – vågalt på papiret kanskje, men nydelig og lunt i praksis!

Det store fotografiet på veggen bryter opp paletten og reflekterer lyset som strømmer inn gjennom vinduene. Taklampen Round 3 er fra Ochre, mens bordet og stolene er designet av Overgaard & Dyrmann.

Meridiani-sofaen i flaske-grønn velur er en taktil forlengelse av de dypgrønne veggene. Det runde speilbordet og glasslampene Cubistic Tall fra Mufti i vinduskarmen oppleves som juveler i rommet og sørger for et hint av underspilt glamour.

Terrassen er større enn leiligheten
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

– Leilighetens begrensede areal samt beliggenheten midt på det store, åpne teakdekket med kupler og tak hele veien rundt, gjør at den minner litt om et luftskip som nettopp har lettet. Som gjest forventer man nesten å bli mottatt av noen i uniform som serverer drinker på et brett, smiler Michala.

Hun elsker å ha gjester på besøk. Den tidligere vaktmesterboligen er perfekt til nettopp det, særlig i sommerhalvåret: Det åpne kjøkkenallrommet har direkte adgang til terrassen, som er større enn selve leiligheten!

Hos Kamilla utgjør også terrassen en viktig del av boflaten. Se reportasjen hos BoligPluss!

Balanse mellom stramt og mykt
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Mørke, støvete farger danner bakteppet for taktile overflater i messing, tre og rustfritt stål, en god balanse mellom stramme linjer og myk stofflighet, som sørger for en varm og behagelig atmosfære.

– Jeg samler inspirasjon fra reiser, hoteller og restauranter. Sammen med kollegaene mine har jeg utviklet stilen som i dag kjennetegner Rue Verte, og som også ses tydelig i min egen bolig, sier Michala.

Gjentagende farger og former gjør at interiøret beveger seg sømløst mellom de ulike funksjonene – som her, fra stue og spiseplass til kjøkken. Maleriet på veggen er signert Morten Angelo.

Trendy juvelfarger
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Leiligheten til Michala er helt riktig i trendbildet anno 2017: Saftige og dype farger trer for alvor ut i lyset, og vi omfavner komforten og tryggheten de tilbyr.

Mørke grånyanser, juveltoner og en god del svart er nøkkelordene – sammen med en dæsj glamour. Tekstilene er selvsagt av fløyel. Her er 8 sikre knep for å få et snev av luksus hjemme hos deg selv!

Det antikke kinesiske skapet fra Green Square tilfører interiøret et element av historie, og er perfekt til oppbevaring av steintøy og andre kjøkkensaker. Springbukken er dekorert av kunstneren Morten Angelo.

Feminint soverom
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Taktile tekstiler i støvete rosatoner gir det mørke soverommet et snev av femininitet.

TIPS! Slik gjør du soverommet ditt til en lun hule!

Både hjemme og på jobb er Michala opptatt av å tilføre tingene hun omgir seg med det lille ekstra. Noen ganger betyr det å få laget en ny lampeskjerm til en gammel lampefot eller å trekke stoler om i stoff fra en annen leverandør enn stolens egen.

– Det er viktig at tingene får sitt eget liv. Estetikk for meg er å velge det som snakker til meg, ikke å kikke på hva designere heter eller hva andre holder på med.

Visuell ro i soverommet
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Heldekkende gardiner i dunkle farger gir soverommet visuell ro. Små lyspunkter dukker opp i form av Array-gulvlampen designet av Russell Samson og lenestolen Rumba i gul velur fra Michalas butikk.

Stillebenet av vaser på sidebordet Multi Moon fra Mos Design avslører Michalas hang til skulpturelle elementer.

BLI INSPIRERT – meld deg på nyhetsbrevet og få jevnlige oppdateringer på interiør!