New York-loft med smak av Norden

Et gammel fabrikklokale i trendy Soho er forvandlet til et avslappende hjem hvor originale detaljer møter skandinavisk storbyminimalisme.

Lys stue med store vinduer
© Josefine Berzant

Bydelen Soho i New York er et pulserende område fylt med gallerier, hippe kafeer og storbyfasader kledd med jerntrapper i sikksakk. På 1800-tallet huset området byens tekstilfabrikker, mens på 60- og 70-tallet flyttet byens kunstnere og andre kreative inn.

– Det ligger mye historie i denne delen av Manhattan, en historie man fornemmer selv midt i det nye, travle New York, forteller Alsun Keogh.

Living Divani-sofaen står som en skulptur i oppholdsrommet, mens sidebordene i tre fra Andrianna Shamaris er et fint nikk til de originale trebjelkene. Et grønt tre har også fått plass! Den svarte gulvlampen er designet av Serge Mouille, mens taklampen Light Forest er av Ontwerpduo for &Tradition. Over den gamle støpejernsradiatoren henger et verk av Kristin Blakeney.

Sort og hvitt kjøkken
© Josefine Berzant

Den New York-baserte arkitekten sto nylig bak en omfattende renovering av en leilighet i nettopp Soho. Eien­dommen var opprinnelig et fabrikklokale, som tidligere tilhørte den eksklusive butikken Tiffany & Co. Da eieren kjøpte leiligheten i 2016 var stedet bare et tomt loft – eller et blankt lerret, sett med Alsuns øyne. Med respekt for bygningens originale detaljer har hun forvandlet arealet om til et lyst og luftig hjem, krydret med spesialdesignede elementer i form av blant annet store skyvedører i stål, som underbygger de industrielle rammene.

Kjøkkenet, designet av Norm Architects for Reform, er med sine rene linjer en delikat kontrast til de røffe mursteinsflatene. Med fronter i tambak og rammer i fiberbetong, vil kjøkkenet få en nydelig patina med årene, mens den vakre bakveggen i marmor kaster en glamorøs glans over det hele. Barkrakkene er fra Hay, mens den geometriske taklampen er laget av Susan Woods.

Få masse interiørinspirasjon rett til din innboks med vårt nyhetsbrev.

Sort og hvitt kjøkken med sorte lamper
© Josefine Berzant

Det originale gulvet ble skiftet ut på 80-tallet. Alsun valgte derfor å legge nye, brede eiketreplanker på gulvet, behandlet på tradisjonelt og skandinavisk vis med naturlig lut og oljer fra Danmark.

– Et viktig utgangspunkt har vært de rene, moderne linjene mot de røffe, historiske detaljene. De matte betongflisene på badet står i nydelig kontrast til de rå mursteinsveggene, for eksempel. Kjøkkenet er innredet med vakre kjøkkenfronter i tambak, en messinglegering, som sammen med en vegg i marmor løfter rommet og tilføyer et hint av luksus til de industrielle rammene.

Grønne planter bidrar til å gjøre de stramme omgivelsene lunere og løsere i snippen. På veggen i oppholdsrommet henger selvvannende plantekasser laget av gjenbruksmaterialer fra Woolly Pocket i en vill og vakker installasjon.

Tine har innredet sin 140 kvadratmeter store leilighet med en blanding av nytt og gammelt.

Grått og hvitt soverom med store vinduer
© Josefine Berzant

Fargepaletten er holdt i dempede toner, som spiller på lag med materialene som er brukt. Slik skapes en harmonisk sammenheng mellom de ulike elementene i interiøret, en miks av skandinavisk og internasjonal design.

Soverommet er innredet med tekstiler fra Society Limonta, speil designet av Norm Architects for Menu, lamper av Gabriel Scott og nattbord fra Organic Modernism. Og med denne takhøyden er det plass til mange søte drømmer, det skal være sikkert!

På BoligPluss kan du lese om Lone Mariel som har skapt et hjem proppfullt av personlighet.

Moderne bad med rundt badekar
© Josefine Berzant

Selv om leiligheten ligger midt i travle Soho, senker roen seg så fort man kommer innenfor dørene. Det fantastiske lysinnfallet fra begge sider gjør at man kan nyte både morgensolen og kveldssolen, og store trær preger utsikten. Blandingen av natur og storby både inne og ute gjør hjemmet til en delikat smak av Norden i New York.

Badet er i forlengelse av soverommet. Innredningen er ren og enkel med badekar, vask og armatur fra Agape. Håndkleholderen er designet av Norm Architects for Menu og lampene vintage Holophane.