© Foto: P. Wessel / Styling: Caroline Flindt

I designerens leilighet er interiøret skreddersydd til hvert rom

I København har Mia og Claus Brandt-Jakobsen innredet et luksuriøst univers med duse farger, spennende vintagefunn og egen design.

Stilfull innredning

Atmosfæren er som på et luksushotell eller stilfullt museum, der det gjennomførte interiøret nærmest går opp i en høyere enhet. Men omgivelsene vi befinner oss i er mer private enn som så, vi er nemlig hjemme hos Claus og Mia Brandt-Jakobsen på Østerbro i København. Her bor de sammen med sine fire sammenbrakte barn – Sara, Magnus, Marius og Norr.

Claus er medgrunnlegger av designbedriften Millioncph. Selv om enkelte møbler fra egen kolleksjon har funnet veien hjem, er han opptatt av å skape en eklektisk designmiks for at leiligheten ikke skal oppleves som et showroom.

© Foto: P. Wessel / Styling: Caroline Flindt

Mot den dempede grågrønne veggfargen i stuen popper kunstverkene fram, her i form av et fotografi av Claus’ barndomsvenn Erik Refner, en liten litografi av Cathrine Raben Davidsen og en plakat fra thewallmarket.com.

© Foto: P. Wessel / Styling: Caroline Flindt

Farger og nøye utvalgte objekter kjennetegner Mia og Claus Brandt-Jakobsens herskapsleilighet på Østerbro i København. I spisestuen kler de ikoniske 50-tallsstolene av Harry Bertoia for Knoll det moderne bordet fra Claus' eget designstudio, Millioncph. Lysekronen av Arnold Montrose for Dernier & Hamlyn hedrer de klassiske detaljene i arkitekturen, og fremheves nydelig av interiørets grågrønne rammer. Verket på veggen er av Annaleena Leino Karlsson.

© Foto: P. Wessel / Styling: Caroline Flindt

Et unikt uttrykk

I den gamle herskapsvillaen er forkjærligheten for unike objekter tydelig. Det samme er fargegleden. Hvite flater er nærmest fraværende, og alt av vegger, stukkatur og tak er malt i mørke nyanser – alle ulike, men med en felles grå- eller grønntone som sikrer sammenheng.

– Da vi så leiligheten for første gang, kom vi inn et sted hvor det ikke var gjort endringer på mer enn 50 år. Fargene er inspirert av de to fantastiske menneskene som bodde her før oss og den magiske tidslommen vi fikk lov til å overta etter dem, forteller Mia.

– Alle rommene skinte i de fineste farger, og vi valgte å bli i det universet. Mange synes det er skummelt å male både tak og stukkatur mørkt, men for oss er det bare maling. Fargene bidrar til å fremheve detaljer og gi leiligheten karakter.

Det dekorative dørpartiet i glass slipper inn rikelig med dagslys i leiligheten. Herfra kan man trå ut på en liten balkong med utsikt over Strandboulevarden eller ta en pustepause i Harry Bertoias klassiske Diamond-stol for Knoll. Veggbysten er et reiseminne.

© Foto: P. Wessel / Styling: Caroline Flindt

Dype vinduskarmer gir god plass til både pynt og oppbevaring, her fylt med bøker, en maske fra Hay, et antikt skrin og lettstelte, skulpturelle vekster.

© Foto: P. Wessel / Styling: Caroline Flindt

Det blå verkstedskapet som Mia har kjøpt på auksjon popper nydelig mot den dusgrønne veggen. Patinaen vitner om levd liv og tilfører slik omgivelsene en fin dybde.

© Foto: P. Wessel / Styling: Caroline Flindt

Store vinduer med dekorative karmer i mahogni fra 40-tallet gjør dette hjørnet av leiligheten til en optimal arbeidsplass. Det lekre skrivebordet i glass og stål er parets felles designprosjekt, og rommer både Mia og Claus i hver sin Steelwood-stol av Ronan & Erwan Bouroullec for Magis. Pendelen fra 70-tallet er kjøpt på auksjon.

© Foto: P. Wessel / Styling: Caroline Flindt

Funn fra utlandet

Gjennom årene har paret samlet mange spennende funn fra reiser og på auksjoner. Mia, som er optiker, er spesielt opptatt av lamper og industrielle møbler som skaper kontraster i den klassiske leiligheten. Interessen for innredning og møbeldesign deler hun med Claus, som er designer og partner i interiørfirmaet Millioncph. Etter flere år som produksjonssjef hos Muuto startet han studioet sammen med barndomsvennen Jens Kajus, som har bakgrunnen sin fra selskapet e-Types.

– Vi lar oss primært inspirere av utenlandske tendenser. Vi er svært kvalitetsbevisste og er lidenskapelig opptatt av materialer. Vi bruker mye tid på å utvikle hvert enkelt produkt og venter heller med å sende noe ut på markedet enn å leve opp til årlige kolleksjoner, forteller Claus.

. Det antikke skapet er et arvestykke. Øverst troner gamle og nye hatteesker – til oppbevaring og dekor.

© Foto: P. Wessel / Styling: Caroline Flindt

På foreldresoverommet hersker en intim hotellstemning med mørke farger og lekre tekstiler. Puten har Mia selv designet, sengeteppet er fra Cozy Living og lampen er fra et loppemarked i Berlin. På veggen henger fotokunst av Erik Refner.
1

© Foto: P. Wessel / Styling: Caroline Flindt

"Hjemmet vårt skal for all del ikke være et showroom"

Hjemme har de kun noen få møbler fra Millioncph. Claus vil nemlig heller skape en behagelig balanse mellom egen og andres design.

– Ettersom jeg jobber med møbler til daglig har jeg et veldig avslappet forhold til interiør. Hjemmet vårt skal for all del ikke være et showroom, men speile at vi er en familie med fire barn. Det skal fungere i hverdagen og være et sted hvor vi kan slappe av. Dette med komfort er særlig viktig, kanskje fordi jeg er i ferd med å nå en viss alder, sier Claus, med glimt i øyet.

Også barnerommene er innredet i hjemmets øvrige stil, med en god miks av gammelt og nytt. De grå veggene på Marius' rom spiller godt på lag med turkis-, blå- og lillatoner i en harmonisk helhet.

© Foto: P. Wessel / Styling: Caroline Flindt

Det store vinduet med veggmontert skrivebord under er samlingspunktet på Norrs soverom. Veggene er malt i en frisk grønntone som kler seksåringens rom, uten å virke barnslig. På tvers av en lukket dør er det hengt opp snorer til bilder, kort og minner.

© Foto: P. Wessel / Styling: Caroline Flindt

På tvers av en lukket dør er det hengt opp snorer til bilder, kort og minner.

© Foto: P. Wessel / Styling: Caroline Flindt

Designer møbler til egen bruk

Han lar trygt Mia sitte i førersetet når det kommer til møbleringen, og innimellom lager også paret ting sammen. Til stuen har de designet et lekkert skrivebord i stål og glass hvor de begge kan sitte og jobbe samtidig.

– Vår felles interesse for møbeldesign og arkitektur betyr at det konstant er nye projekter i støpeskjeen. Jeg håper at leiligheten vår bærer preg av denne store interessen, sier Mia.

Med klassisk vask, synlig radiator og listverk på veggene kler badet fra 50-tallet virkelig hjemmet. Også her er de arkitektoniske detaljene fremhevet gjennom malig, mens grønne potteplanter tilfører organisk liv. Speilet er et loppefunn, knaggene er fra Millioncph og eskene med terrazzo-look er fra Søstrene Grene.

© Foto: P. Wessel / Styling: Caroline Flindt

Kjøkkenet fra 50-tallet er familiens neste oppussingsprosjekt. Enn så lenge nyter de den historiske atmosfæren i rommet, med vegger malt i en mørk, lun tone.

© Foto: P. Wessel / Styling: Caroline Flindt

Leiligheten ligger i et ærverdig boligkompleks på Østerbro.

© Foto: P. Wessel