© Foto: Inger Marie Grini, Styling: Kathrine Hovind

Gode materialer og tidløse møbler er stikkordene for dette hjemmet

På Bolteløkka i Oslo er en stram funkisleilighet blitt ett taktilt lunt rede ved hjelp av farger og treverk.

Da IT-rådgiver Benita Haftorn Hildonen og jurist Anja C. Hildonen flyttet inn i funkisleiligheten på Bolteløkka for to år siden valgte de å beholde planløsningen. De likte flyten og de rene linjene i arkitekturen fra 1934, som ikke var så ulik leiligheten de flyttet fra.

– Men der var det strammere, med hvite, harde flater. Jeg hadde behov for noe lunere, så vi har bevisst gått for mer tre og farger denne gangen, sier Benita.

Fra entreen går man direkte inn ikjøkkenet, så det var viktig for paret at innredningen skulle fremstå som en integrert del av hjemmet. Hamran har laget en løsning uten overskap og med fronter i bjørk, som føyer seg nydelig inn sammen med leilighetens spesialsnekrede løsninger i bjørk – som garderoben i bakgrunnen. Den stramme Eiffel-pendelen fra Frama fremhever de rene linjene. Armaturen er fra Vola.

© Foto: Inger Marie Grini, Styling: Kathrine Hovind

USM Hallerskjenken i rødt og Eames-stolene fraVitra i gult er møbler som paret har levd med i flere år. I nye, duse omgivelser popper de i interiøret og fyller hjemmet med liv og personlighet. Over Bjelkebordet av Andreas Engesvik, Oslo for Tonning & Stryn henger en Copenhagenpendel av Space Copenhagen fra &Tradition, og Hans J. Wegners CH23-stoler i tre er for Carl Hansen & Søn fra A. Huseby. Den dekorative Parentesi-lampen fra gulv til tak er av Achille Castiglioni og Pio Manzù fra Flos, Circle-speilene er fra Frama, og til høyre, Jean Louis Domecqs klassiske Jieldé-lampe

© Foto: Inger Marie Grini, Styling: Kathrine Hovind

I hvitt fremstår den store oppbevaringsveggen med kjøl og Gaggenau-ovn som en integrert del av bakgrunnen, og flytter fokuset over på de nette frontene i bjørk. Koketoppen med integrert vifte fra Bora gjør også at kjøkkenet oppeleves mindre kjøkkenaktig. Spotene i taket er fra Delta Light, mens London Plane-skjærebrettet av Hampson Woods, Morinoki Ban Nou-kniven av Shizu Hamono og kjøkkenhåndkleet av Karin Carlander er fra Kollekted by. Klokken over Indian Steel-kannen fra Hay er av George Nelson fra Vitra

© Foto: Inger Marie Grini, Styling: Kathrine Hovind

Lune soner

Sammen med Anja ønsker hun velkommen inn i den rosa entreen, videre gjennom det lyse kjøkkenet og inn i spisestuen, som er i en dus kittnyanse. Herfra ser man inn i en grønn stue og hovedsoverommet, som er malt i en dyp gråtone. I andre enden av leiligheten har datteren Fanny på tre år fått rosa rom. Overalt er tak og gulvlister malt i samme tone som veggene for å gi lune, omsluttende soner.

– En skal kunne gå fra et rom til et annet og føle at det glir naturlig over i hverandre, sier Anja, og skynder seg å legge til at det er Benita som har valgt ut fargene.

– Men vi er stort sett veldig enige om hvordan vi vil ha det.

Sett under ett kommer overgangen mellom de ulike veggfargene virkelig til sin rett.

© Foto: Inger Marie Grini, Styling: Kathrine Hovind

Finsnekker Anders Haram har laget den spesialbyggede oppbevaringsmodulen med integrert skrivebord i bjørk på arbeidsrommet – en taktil, plassbesparende og superlekker løsning. E60-krakken av Alvar Aalto for Artek er fra A.Huseby. Apekatten i tre er av Kay Bojesen.

© Foto: Inger Marie Grini, Styling: Kathrine Hovind

Smarte snekkerløsninger

Leiligheten på 95 kvadratmeter er innredet med spesialtilpassede møbler i bjørk, bygget av finsnekker Anders Haram. Garderober fra tak til gulv, en hylle med integrert skrivebord og soverommets dekorative skyvedør utnytter effektivt plassen og luner omgivelsene.

© Foto: Inger Marie Grini, Styling: Kathrine Hovind

Alvar Aaltos E60-krakk for Artek gjør nytten som nattbord.

© Foto: Inger Marie Grini, Styling: Kathrine Hovind

Bærekraftige norske favoritter

Med kjøkkenet som gjennomgangsåre fra entreen var paret også opptatt av at innredningen skulle smelte sammen med resten av interiøret. Hamran har oppfylt ønsket med fravær av overskap, integrert avtrekksvifte i koketoppen, fronter i bjørk, og en lys, keramisk Dekton-benkeplate.

– Vi er opptatt av å støtte norske bedrifter, og det er viktig for oss å omgi oss med ting som varer, sier Benita, og forteller at designmøblene i hjemmet er resultatet av nøye planlagte investeringer over tid.

– Tanken er at Fanny skal kunne overta tingene etter oss. Vi har ikke kvittet oss med mye fra den forrige leiligheten. Vi tar det med videre og bygger vår egen stil, avslutter Anja.

Også taket er malt i samme farge som veggen for å skape lune, omsluttende soner, med Eames' fargerike Hang it All-knaggrekke fra Vitra som en fin kontrast på det duse soverommet. Tekla-sengetøyet er fra Kollekted by, Crinkleteppet er fra Hay, og Tolomeolampen er av Michele De Lucchi og Giancarlo Fassina fra Artemide.

© Foto: Inger Marie Grini, Styling: Kathrine Hovind