© Foto: Mikey Estrada

Denne leiligheten er utsmykket med skulpturelle designobjekter i alle rom

Hos den danske gründeren Nicolai Hecht er innredningen ikke som hos folk flest. Med dyrebare designgjenstander mot rene, hvite vegger minner den vakre leiligheten aller mest om et galleri.

Fra en annen tid

Han prater rolig og avmålt, veier hvert ord før setninger kommer ut i klare, gjennomtenkte fraser. Hvis man ikke visste bedre skulle man nesten tro at Nicolai Hecht kom fra en annen tid, en annen verden. Så er han heller ikke som de fleste 26-åringer. I tillegg til å være medeier av den luksuriøse interiørbutikken Rue Verte i København driver han sitt eget nettgalleri, hvor han selger eksklusive gjenstander til samlere i hele verden – gjenstander som for øyeblikket står utstilt i den lille leiligheten hans i Store Kongensgade i den danske hovedstaden.

– Jeg har alltid samlet ting. Som liten samlet jeg på alt fra steiner til basketballkort og plakater. Senere ble det mer spisset. I dag surfer jeg på nettet døgnet rundt, jeg er sykelig besatt, sier den unge gründeren og ler.

Oppholdsrommet i leiligheten fungerer som showroom for Nicolais nettgalleri. De dekorative objektene har rikelig med luft rundt seg for å skape en lett og oversiktlig estetikk, både for egen nytelse og for de mange internasjonale kundene som titter innom. Rundt spisebordet fra Rue Verte står en T Chair-stol av Federico Peri for Baxter, og på en pidestall i ene hjørnet står en stor, skulpturell Satellite-lampe av Dirk Vander Kooij. Verket på veggen er av Trine Søndergaard.

© Foto: Mikey Estrada

Over bronsevasene Urnette og Urn av Rick Owens henger fotokunst av Trine Søndergaard.

© Foto: Mikey Estrada

Nicolai er glad i det miljøvennlige aspektet ved Rick Owens' arbeider, som i bronse vil vare i mange tusen år etter oss. Her i form av vasene Urnette og Urn.

© Foto: Mikey Estrada

Startet som ung

Han var kun 20 år da han etablerte nettgalleriet nicolaihecht.com.

– Det skjedde noe da jeg fikk øynene opp for designer Rick Owens’ univers. Jeg så noe som jeg likte skikkelig godt, men jeg visste ikke om det jeg så var en vase eller en del av et fly. Det var udefinerbart. Estetisk vekket det noe i meg

Overalt står nydelige, obskure objekter, som Nicolai har samlet gjennom årene. Duck Neck og Swan Neck-skulpturene samt Alchemy-stolen er av Rick Owens, og Murano Glass Condomsobjektene i glass er av franske Jérôme Glomaud Chadefaux

© Foto: Mikey Estrada

I en aluminiumsvegg fra Rue Verte med hyller står en Surface Sconce-lampe fra Studio Henry Wilson sammen med en håndskåret italiensk figuren fra 1800-tallet.

© Foto: Mikey Estrada

Rick Owens' Duck Neck- og Swan Neckskulpturer pynter opp i vinduskarmen.

© Foto: Mikey Estrada

Den håndlagede lampen og tallerkenene, alt i varig og tidløs bronse, er av Rick Owens.

© Foto: Mikey Estrada

En annerledes innredning

Nicolais leilighet har riktignok en seng, et lite kjøkken og et bad, men interiøret tilsier at han ikke bruker hjemmet sitt på samme måte som folk flest. Med skulpturelle objekter mot rene, hvite vegger minner helheten aller mest om et galleri. Og med dyrebare designgjenstander i hver krok er det heller ingen som blir invitert på fest hjem til Nicolai.

– Ideelt sett ville jeg hatt et annet sted å vise tingene jeg selger. Akkurat nå fremstår stuen min mer som et showroom. Samtidig liker jeg å bo spartansk. Et objekt trenger luft rundt seg for å komme til sin rett.

Kjøkkenet er lyst, enkelt og diskré med fokus på objektene i rommet.

© Foto: Mikey Estrada

Den over 200 år gamle stolen i hjørnet bryter med estetikken i resten av interiøret, men har stor sentimental verdi for Nicolai som har arvet stolen fra farfaren.

© Foto: Mikey Estrada

Badet er, i likhet med kjøkkenet, enkelt innredet med få, utvalgte objekter signert Rick Owens.

© Foto: Mikey Estrada

Badets objekter fanger oppmerksomheten og gir rommet karakter.

© Foto: Mikey Estrada

"Det er miljøvennlig på aller høyeste plan"

På sikt er planen å plassere salgsobjektene i et eget galleri, få en stor sofa inn i stuen og dermed kunne slappe litt mer av hjemme. Enn så lenge arrangerer Nicolai private visninger i leiligheten sin når det kommer kunder fra andre steder i verden som ønsker å se på tingene han selger.

– Mens kundene hos Rue Verte ofte leter etter et spesifikt møbel, har de som interesserer seg for tingene jeg selger på nett ikke nødvendigvis et behov. De liker en spesifikk kunstner eller forelsker seg i et objekt jeg tilfeldigvis har, forklarer Nicolai, som er opptatt av at verkene han selger skal vare lenge.

– En av grunnene til at jeg liker Rick Owens er at mye av det han lager er i bronse, det vil vare i mange tusen år etter oss. Det er miljøvennlig på aller høyeste plan. Jeg håper at tingene jeg selger vil bli brukt av noen i en space age i fremtiden – at Rick Owens’ figurer blir deres svar på det gamle Egypt.

Soverommet er enkelt og eksklusivt innredet med taktile tekstiler i duse farger fra Rue Verte.

© Foto: Mikey Estrada

På soverommet er sengen flankert av en dekorativ Bidone-lampe av arkitekt Luigi Caccia Dominioni for Azucena, designet i 1958.

© Foto: Mikey Estrada

Kvalitet over kvantitet, det er Nicolais motto – også når det gjelder klærne, som i fine farger og teksturer glir nydelig inn sammen med resten av interiøret. Den estetiske, litt quirky finishen er også til stedet i garderoben i form av kunstneriske skohorn av belgiske Malvine Marichal

© Foto: Mikey Estrada