© Artvaerk/Ditte Caption

"Jeg tenker ikke så mye over fargevalgene, jeg kan alltids male en gang til"

Interiørstylist Celine Albert lever nærmest som en skattejeger, for hun er alltid på jakt etter skjult gull. Bli med inn i det fargerike hjemmet som er et sammensurium av nytt og gammelt.

– Lykke for meg er å sitte med en kopp kaffe og nyte utsikten fra favorittkroken i leiligheten. Eller på soverommet, som ikke er hvitt, men som nå har behagelige, fine fargetoner. Jeg vil at hjemmet mitt skal gi meg trygghet og ha personlighet, sier Celine Albert, interiørstylist og medeier av AXH Studio, når hun blir spurt om hva som gir den hjemmekoselige følelsen.

Celine Albert driver AXH Studio, der hun arbeider med boliginnredning og -kampanjer sammen med Josefine Hedemann. I ti år har hun bodd i den 110 kvadratmeter store leiligheten sammen med kjæresten og deres felles datter.

© Artvaerk/Ditte Caption

Den svarte Extreme-stolen, designet av Terje Ekstrøm, er kanskje ikke så vakker ved første øyekast og er et godt eksempel på Celines forkjærlighet for det rare og litt sprø. Sofaen er fra Bolia, vegglampen fra Le Klint og bildene fra Fondation Maeght.

© Artvaerk/Ditte Caption

Møblene skal være gode å sitte i

– Interiøret skal nærmest gi deg følelsen av at du får en god klem når du kommer hjem om kvelden. Og når den avspeiler menneskene som bor der, spiller trender ingen rolle.

– Jeg er veldig opptatt av at møblene skal være gode å sitte i. Selvfølgelig skal det også være pent, og jeg kan ofte ha lyst til å kjøpe noe jeg har jobbet med i en styling. Det viktigste er imidlertid at jeg kan slenge meg ned i en behagelig sofa og kjenne at pulsen går ned.

Hjemmet er lekegrinden min

Hennes beste tips om hvordan du komme langt med relativt lite penger og samtidig gi hjemmet personlighet, er maling og gjenbruksfunn. Har du et gammelt møbel du er glad i, men er lei av fargen, så mal det, bytt håndtak – og finn en stor bolle eller en lysestake du kan friske opp med. Samme tilnærming har hun og forretningspartneren Josefine Hedemann når de jobber profesjonelt med innredning.

– I arbeidet som interiørstylist er det ofte kommersielle oppdragsgivere jeg jobber for, og da kan man ikke gå helt amok. Derfor er hjemmet lekegrinden min.

– Jeg tenker ikke så mye over fargevalgene

I de ti årene Celine Albert har bodd i leiligheten, har hjemmet hatt mange forskjellige stiluttrykk. Det har blant annet vært helt monokromt i svart og hvitt, og med mørkt treverk, slik man tenkte skandinavisk stil var tidligere. Celine ler litt når hun blir minnet på det i dag.

– Jeg tenker ikke så mye over fargevalgene, jeg kan jo alltids male en gang til. Vanligvis velger noe jeg liker, og hvis jeg synes det ikke passet møblene helt, flytter jeg bare på dem eller går på gjenbruksjakt. Jeg kan bruke mye tid på å finne ting jeg liker til riktig pris. Det kan gjerne være noe som er litt rart, noe som ikke ser helt riktig ut ved første øyekast. Det trenger på ingen måte være estetisk vakkert, men det må være noe man blir nysgjerrig på, sier hun og fortsetter:

– I går var jeg innom en bruktbutikk. og der fant jeg en gammel, sylinderformet Ikea-lampe som ligner veldig på en fra Artemide. Den var så fin, og jeg ble så glad da jeg fant den. Kjæresten min er ikke like begeistret, men bare vent og se, jeg skal nok få overbevist ham om at den er helt riktig.