Kule kombinasjoner

Marthe er designer og Jan Dankert er analytiker. Sammen har de skapt en leilighet som er både klassisk og moderne, ren og grafisk - med spreke farger som bryter. Bli med inn og se selv!

© Birgit Fauske

Det første vi falt for var lyset og takhøyden. Og det enorme potensialet som lå der. Vi var begge opptatt av at leiligheten skulle få komme tilbake til sin opprinnelige form, og satte umiddelbart i gang med restaurering av gulv, tak og vegger. Men vi ville tilføre det noe nytt også, noe edgy - derav det noe uventede fargevalget av grått og svart, forteller Marthe og Jan Dankert Høegh Skagen. De kjøpte den 120 kvadratmeter store Oslo-leiligheten fra 1880 for tre år siden.

Se flere bilder fra den lekre leiligheten på de neste sidene.

Åpen stue
© Birgit Fauske

Da Marthe og Jan Dankert kjøpte leiligheten var stuen delt av midt på for å romme et ekstra soverom. Veggen ble revet, og tak og stukkatur ble restaurert. Noguchi-bordet fra Vitra kom i hus etter å ha vært på ønskelisten lenge, og står i fint selskap med Arne Jacobsens Egget. Sofaen er fra Habitat og puffen fra Christien Meindertsma. Bildet har Marthe malt, og det viser paret fra en tur til Paris.

Fjernet overskapene
© Birgit Fauske

Kjøkkeninredningen i eik er fra Ikea og ble montert av forrige eier. Marthe og Jan Dankert fjernet overskapene og erstattet dem med hyller. Det grafiske svarte og hvite, kombinert med innslag av klare farger, går igjen i hele leiligheten. Stolen er Chair One fra Magis, og lampen er fra tyske Llot Llov.

Lekker spisestue
© Birgit Fauske

De originale tregulvene ble slipt og skurt for å komme til sin rett, og står i fin kontrast til den mørke, matte veggen. Hans Brattruds klassiske Skandia-stoler står rundt spisebordet i heltre eik, fra Hilmers hus. Gulvlampen fra Bolia ble valgt fremfor en tradisjonell takpendel. På veggen er det montert en bildelist fra Ikea, som fint lar paret sette frem små stemningsskapere.

Original pynt på soveromsveggen
© Birgit Fauske

På soverommet ble tregulvene malt svarte og veggene grå. Senge-gavlen fra Jensen er trukket med tekstil, sengetøy og sengeteppe er fra Hay. På bildelisten står gamle rammer fra familien, én med et bilde av Marthes grandtante, fotograf og kvinnesaksaktivist Marie Høeg, og en annen som rammer inn et par sko. Hvorfor ikke?

Gjesterom ble barnerom
© Birgit Fauske

Det minste rommet i leiligheten var tenkt som et gjesterom da leiligheten ble kjøpt. I dag fungerer rommet som soverom for lille Sophia, men sofaen fra Bolia blir lett en seng for overnattingsgjester. Ullteppet fra Hay gjør rommet lunt - og sprekt. Stol og bord er også fra Hay.