Klassisk eleganse i Firenze

Et gammelt labyrintisk loft er blitt en særegen leilighet med massevis av varme.

Labyrintisk
© Fabrizio Cicconi

Motedesigner Raffaele Stella Brienza har gjort om et gammelt loft til en særegen leilighet med åpne løsninger i Firenze.

- Etter flere år med leting, endte jeg altså til slutt opp med denne egentlig ganske labyrintiske leiligheten, forteller Brienza.

– Da jeg kjøpte den, besto den av en lang smal gang og fem små rom som åpner seg opp innover i leiligheten, ett for ett. Litt som en russisk dukke! Og helt i enden av leiligheten er det en vegg med to store vinduer, med en helt unik utsikt over Firenze.

Lang, lang rekke
© Fabrizio Cicconi

Leiligheten er liten, bare 70 kvadratmeter, og ligger på loftet i et gammelt hus. Trappen snor seg oppover i en bratt bevegelse, men det var nettopp dette at leiligheten ligger på toppen som fikk Raffaele til å slå til og kjøpe den. Han ønsket seg et åpent hjem som kunne reflektere personligheten hans, og med god arkitekthjelp fra Fred&Juul fikk han det akkurat som han ville.

Mellom flere av rommene er det satt opp glassvegger, slik at det er mulig å se hele leiligheten fra flere steder. De mange ulike nivåene i leiligheten skaper også struktur og liv i arkitekturen, og gjør det dessuten mulig å nyte utsikten over det historiske Firenze gjennom flere av vinduene.

Nivåer
© Fabrizio Cicconi

Tydelige nivåforskjeller gir et spennende uttrykk til rommet. Bordet Mauritius og krakkene Mike er designet av Fred & Juul og er laget av gamle tretønner. På bordet står en skål signert Paola Paronetto. Lysekronen fra 40-tallet er kjøpt brukt.

Selvplukket
© Fabrizio Cicconi

Dagen starter gjerne med litt urtete og brød med marmelade.

Gjennomsiktig
© Fabrizio Cicconi

Glassvegger gjør at lyset flyter fritt mellom rommene i loftsleiligheten. Sengen Tokyo er fra Porro. De mange stjerneformede lampene i taket er fra Fred & Juul og gir assosiasjoner til en stjernehimmel.

Fornemt
© Fabrizio Cicconi

Vasken på badet er fra italienske Catalano, og morgenkåpen i lin er fra Society. De forgylte detaljene på badet gir varme til rommet.