Kirstin var egentlig bare ute etter ny bil

Men så falt hun pladask for et hus i gaten, og endte opp med et nytt hjem i stedet.

© Andreas Mikkel Hansen og Cph Nest

Helt siden Kirstin Sittard-Contaroudas var barn, har hun flyttet. Hun er født i Tyskland, oppvokst i Trinidad, utdannet i USA og bor nå i London. Og der kan det se ut til at hun blir: Hun har funnet drømmeleiligheten (og -mannen og -barna). Leiligheten oppdaget hun ved en tilfeldighet da hun var i området for å se på en bil hun vurderte å kjøpe. Hvordan det gikk med bilen sier historien ingenting om, men hun falt pladask for et tidligere kontorbygg i samme gate, og endte med å kjøpe en liten leilighet der.

© Andreas Mikkel Hansen og Cph Nest
Hva med et stort tre midt i stuen? Det har du plass til når rommet er tolv meter langt, og det fungerer som stue, spisestue og kjøkken.

© Andreas Mikkel Hansen og Cph Nest
Ettersom både mann og barn kom til, ble imidlertid leiligheten for liten. Å flytte var ikke et alternativ, men det var naboleiligheten. Den ble kjøpt, vegger ble revet og en totalrenovering igangsatt.
– Vi hyret inn arkitekt Dominikus Stark til jobben. Han har sentrert hjemmet vårt rundt det store oppholdsrommet; her er det dobbelt så høyt under taket som i resten av leiligheten, forklarer Kirstin. Eller, det vil si: Takhøyden i leiligheten er i utgangspunktet den samme overalt, men arkitek- ten har delt den inn på snedig vis. I den ene enden av leiligheten huser en hems arbeidsrom og gjesterom, med barnerom under, mens det i den andre enden er satt opp en lettvegg som skjuler foreldresoverom og bad – også det plassert på en hems. På den måten utnyttes takhøyden maksimalt overalt, samtidig som leiligheten jevnt over oppleves luftig og lys. Det lyse og luftige forsterkes dessuten ved bruk av danske Dinesen-gulv og kritthvite vegger, noe som gir hjemmet et skandinavisk preg. Helt naturlig, egentlig, for en verdensborger som Kirstin.

© Andreas Mikkel Hansen og Cph Nest

I det langstrakte allrommet kommer tregulvet fra Dinesen til sin fulle rett. Kjøkkeninnredningen er spesiallaget til leiligheten, og er utformet i hvit høyglans. Hvitevarene er fra Miele og Gaggenau. I enden av rommet ses inngangen til hovedsoverom og bad, som kan skjermes ved hjelp av en skyvedør.

© Andreas Mikkel Hansen og Cph Nest

På soverommene er det mange grafiske elementer, som svart-hvitt-bildene, Le Corbusiers lounge chair fra Cassina og vegglampene fra Bestlite.

© Andreas Mikkel Hansen og Cph Nest

Hjemmekontoret ligger på hemsen, med oversikt utover allrommet nedenfor.

© Andreas Mikkel Hansen og Cph Nest

Store vinduer lar lyset skinne gjennom fra foreldresoverommet og inn på badet. Fritthengende speil er smart!