Stilrent hytteliv i den finske skjærgården

Ti minutter fra det finske fastlandet har interiørredaktør Jonna Kivilahti skapt et stilrent og rolig hytteliv for seg og familien.

Monokromt hytteliv i svart-hvitt
© KRISTA KELTANEN/Living Inside

I de siste ti årene har Jonna Kivilahti og familien tilbrakt sommermånedene i leiehytter i den finske havnebyen Hanko. Ferietiden ved havet har blitt en tradisjon. Så da Jonna ble tipset om et sommerhus til langtidsleie i skjærgården i Inkoo, som ikke ligger så langt unna, slo hun og samboeren Riku til.

Beliggenheten var helt perfekt, og flere av vennene våre bor i nabolaget, sier Jonna, som til daglig jobber som stylist, blogger og interiørredaktør.

I det italienske feriehuset speiler innredningen omgivelsene på utsiden. Se den luksuriøse ferieboligen her!

Det arvede spisebordet er omringet av et knippe klassiske spisestoler. Arne Jacobsens Syver-stoler står sammen med TON-stoler, alle i svart, hvitt eller treverk, i tråd med resten av interiøret. Slik fremstår helheten både ryddig og dynamisk. String-hyllen på veggen, designet av Nisse og Kajsa Strinning, er som et utstillings-monter hvor nye stilleben kan settes opp etter hvert som man ønsker forandring.

Nyter utsikten fra stuen
© KRISTA KELTANEN/Living Inside

Hovedrommet i hytta fungerer både som oppholds- og spisestue, med kjøkken like ved. Det finnes ingen elektrisitet på øya, og energien kommer fra gass og solcellepanel.

Vi lager måltidene våre med gass og lader telefonene med solenergi, sier Jonna.

Store vinduer dekker hele veggen i oppholdsrommet slik at familien kan nyte den vakre havutsikten også innendørs.

– I starten satt jeg i timevis foran vinduet, helt fortryllet av det bølgende havet. Fergen til Hanko går forbi hytta vår, og det er helt nydelig å se båtene gli av gårde, sier Jonna.

Få boligreportasjer sendt direkte til innboksen din!

De store vinduene i stuen gir nydelig utsikt over havet, som man kan nyte fra den myke Adea-sofaen. Det gamle tregulvet er malt lysegrått, og sammen med de hvite veggene er interiøret lyst og sommerlig. Eames-gyngestolen er en bursdagsgave fra Jonna til henne selv, og er i likhet med resten av møblene hentet fra familiens faste bolig. Jonnas datter Emma nyter livet langs sjøen.

Får varme fra peisen ut høsten
© KRISTA KELTANEN/Living Inside

Familien er så fornøyd med sommerhuset at de gleder seg hver gang det dukker opp frihelger og ferier som de kan nyte på øya. Sommerhuset er nemlig forbeholdt fred og ro.

– I feriene er det å lage mat og varme opp badstuen nok aktivitet for en dag. Vi planlegger å bruke hytta til langt utover høsten, såfremt peisovnene gir soverommene nok varme, forteller Jonna.

Sommerhuset på Møn er noe helt utenom det vanlige med ingen rette kanter.Messing og eik møter du i hver eneste sving!

Store kurver fra Tine K Home gir rommet en lun tekstur, sammen med lanternen fra Balmuir.

Grafisk interiør med lunt følge
© KRISTA KELTANEN/Living Inside

Det gylne treverket i den gamle skjenken gir det hvite interiøret en vakker lunhet uten å gå på kompromiss med Jonnas forkjærlighet for det grafiske uttrykket. Lanternen er fra Balmuir, plakaten fra Desenio, mens apekatten av Kay Bojesen har funnet seg til rette på veggen.

Jannicke og Marius bygde drømmehytta i trefinér. Se den unike hytta på BoligPluss.

Renlinjet og stramt på kjøkkenet
© KRISTA KELTANEN/Living Inside

Kjøkkenet ble pusset opp før Jonna og familien tok over, og de rene linjene i innredningen føyer seg fint inn i det stramme uttrykket i resten av hytta.

Få maks ut av sommeren og bo utendørs! Her er 12 inspirerende tips som vil berike livet ute!

Gulvteppet er fra Suvimarja.

Oppbevaring for 6 personer
© KRISTA KELTANEN/Living Inside

Hytta har to soverom. Det minste er foreldresoverommet, mens det største har fått plass til to køyesenger og dermed også parets samlede barneflokk: Elle (15), Emma (13), Rufus (12) og Fanni (6). Jonna ønsket kun å bruke naturlige materialer på øya, og alt sommersengetøyet er i lin. Hvert av barna har sin egen nyanse, fra perlegrått og sand til mørkegrått og lysegrått.

I Jonna og Rikus soverom er det akkurat plass til to madrasser og et par bambuskrakker fra Tine K Home som nattbord. Knagger fyller veggene både på soverommet og gangen utenfor, og gir ekstra oppbevaringsmuligheter.

Hagemøbler som glir inn i miljøet
© KRISTA KELTANEN/Living Inside

Hytta er omringet av furutrær som gir le for havbrisen. Alle hagemøblene er svarte og matcher kledningen.

Janni og Finn ønsket seg et sommerhus hele året, og fikk et vakkert mursteinshus formet som en vifte!

Subtile møbler mot den mørke fasaden
© KRISTA KELTANEN/Living Inside

Terrassen foran hytta følger hele lengden på bygget og har rom for både avslapping og gode måltider i det fri. Jonna har byttet tradisjonelle sommerblomster ut med urter og lavendel, mens de svarte møblene er svært subtile mot den mørke fasaden.

Disse 10 utestuene er så godt innredet at du nesten glemmer at du er ute!

Masters-stolene designet av Philippe Starck for Kartell sørger likevel for et vakkert spill.