Skreddersydd hytte i Hemsedal

Moderne hyttearkitektur er på full fart inn i Hemsedal. Se den lekre familiehytta!

Utradisjonell fjellhytte
© Ragnar Hartvig

Skieldoradoet Hemsedal har de siste årene åpnet opp for samtidsarkitektur, og en tradisjonell laftet hytte var utenkelig for den sporty familien.
Den lune stuen er innredet med møbler fra Hødnebø.

Moderne hyttearkitektur
© Ragnar Hartvig

Sober fargebruk, naturlige materialer, moderne arkitektur og store vindusflater kjennetegner hytta til Jorunn Nesseth og familien. De store vindusflatene slipper utsikten helt inn i hytta. Arkitekt MNAL Henriette Salvesen ga råd basert på egne erfaringer, og familien lot seg inspirere av arkitektens egen hytte som ligger like i nærheten.

Multimøbel
© Ragnar Hartvig

Den hvitpatinerte kjøkkeninnredningen er plassbygget etter tegninger fra Laftetunet. Kjøkkenbenken går over i bokhyllen, og fremhever slik nivåforskjellene i hytten. Arkitekt MNAL Henriette Salvesen har tegnet en lignende løsning til sin egen hytte.

Naturen som dekor
© Ragnar Hartvig

Den imponerende utsikten over Hemsedal-fjellene er hyttas aller viktigste kvalitet. Naturen utenfor fyller hele allrommet. Rundt spisebordet er det plass til 16 personer. Lampen er fra Expo Nova og stolene har Jorunn selv trukket om

Spennende nivåforskjell
© Ragnar Hartvig

Trappetrinnene fungerer som sittemøbler, og innbyr til en uformell og avslappet tone. Her kan man slenge seg ned etter en tur i skibakken. Skiferen er levert av Kongebro, putene
er fra Gant, og lampen er fra Expo-Nova.

Nordisk minimalisme
© Ragnar Hartvig

Hytta består av enkle volumer og naturmaterialer, og det robuste skifergulvet gjør at folk kan vandre inn fra bakken med slalåmstøvlene på. Det romslige inngangspartiet er enkelt møblert med små hyller, knagger og en lav benk.

Plassutnyttelse på soverommet
© Ragnar Hartvig

Interiøret i hytta er tegnet av div.A arkitekter, og er plassbygget for maksimal plassutnyttelse. Leselampen fra Expo-Nova har fått plass inne i skapnisjen, takket være en fleksibel arm.

Soverom med utsikt
© Ragnar Hartvig

Alle soverommene har utsikt mot fjellene og dalbunnen. Vegghengte skap sparer gulvplass som heller kan brukes til bagasje.

Fjellspa
© Ragnar Hartvig

Etter lange timer i bakken, er det deilig å kunne senke seg ned i badekaret. Hytta har også egen badstu.

Enkelt og stilrent
© Ragnar Hartvig

Hyttas arkitektoniske uttrykk er enkelt, basert på naturmaterialer som tre og stein.

I ett med terrenget
© Ragnar Hartvig

Utsikten er intet mindre enn imponerende. Hyttas naturfarger står godt til høyfjellets varme høstfarger.

Solskjerming
© Ragnar Hartvig

Solskjermingen er en selvbærende del av hyttekonstruksjonen. I tillegg til å være en flott detalj i hyttas arkitektur, demper den solen når den står rett inn i rommet.