Moderne hytte med smarte løsninger

Hvordan bygge drømmehytta på en problemtomt? Arkitekten hadde løsningen for denne moderne sjøhytta.

Utnyttet topografien
© Case Study

Den arkitekttegnede hytta ble plassert ved foten av en steil skrent, og nivåforskjellene er utnyttet både ute og inne.
På kjøkkenet er den frittstående benken dekket av en stor marmorplate. Alle skapene er fra Ikea. Fra kjøkkenet kan familien gå rett ut i naturen via de store skyvedørene.

Variert terreng
© Case Study

Fra steil skrent til flatt terreng ved vannkanten. De store variasjonene på tomten gjorde det bare ekstra utfordrende for arkitekten å bygge denne enkle og moderne hytta. Her er hytta sett fra vannet. De store vindus- og skyvedørspartiene gir optimal utsikt over den flotte naturen utenfor.

Soverom med skyvedør
© Case Study

Et trinn opp fra kjøkkenet ligger det store soverommet og barnas soverom. Også her er det utgang til passasjen mot terrassen i sør.

Soverom med utsikt
© Case Study

Foreldresoverommet er litt større enn de andre soverommene. Også herfra er det flott utsikt ned til vannet gjennom de åpne dørene.

Bad med egen utgang
© Case Study

Fra badet er det direkte utgang til den utvendige passasjen som fører til terrassen. Badegulvet er laget av grå terrazzo, støpt på stedet. De rene linjene aksentueres av det flotte, frittstående badekaret Fusion fra Lemerand, som også forhandler T-Cross-armaturene til håndvask og dusj.

Fasade i tre og glass
© Case Study

Den hvite skorsteinen i mur er et markant og dominerende element på den ene siden av huset. Ellers er bygningens uttrykk lett og enkelt, stort sett holdt i tre og glass.

Trestamme som søyle
© Case Study

Fra kjøkkenet er det fritt utsyn over hele rommet ned mot peisen. Utsikten gjennom de store skyvedørene mot vannet er nordvendt, men lyset fra sør strømmer inn i rommet fra et stort vindusparti mot terrassen og gjennom takvinduet. En skulpturell trestamme fungerer som frittstående søyle, og er med på å definere en avgrensning mellom spise- og oppholdssonene.

Utgravet uteplass
© Case Study

Terrassen mot sør er skåret ut i skrenten og derfor omgitt av støttemurer i betong. En søyle og noen overliggere markerer uterommet som en del av husets overordnede rektangulære plan.

Tredekke rundt huset
© Case Study

De store skyvedørspartiene glir lett og elegant forbi hverandre. Det hevede tredekket gjør at man alltid kan gå tørrskodd rundt huset.

Flaggermusstolen
© Case Study

I den klassiske Flaggermusstolen kan man nyte både utsikt og solstråler. Stolen kan brukes både ute og inne, og kan slås sammen når den ikke er i bruk.

Feriested ved innsjøen
© Case Study

Feriestedet ligger perfekt til nær vannet. Med egen brygge kan hytte - og båtlivet nytes hele sommeren