Med stor takhøyde for kos

Arkitekt Tommie Wilhelmsen ønsket ikke noe hyttepalass, men et sted familien kunne nyte tiden i solveggen.

Tegnet for tid

© Markus Johansson/Bitmap

Jeg er ikke født med ski på beina, kan Tommie Wilhelmsen fortelle. Arkitekten er oppvokst og bor i Stavanger, og kjenner vinteren best som en mørk tid med slaps og fuktig vær. Men så var det ikke en varmestue etter lange treningsturer han ønsket seg heller, men et pustehull for hele familien i hverdagen.

Se bildene fra den deilige fjellhytta på de neste sidene.

Drømmeprosjekt

© Markus Johansson/Bitmap

Hytta er forholdsvis liten, men den enorme takhøyden, glassveggen og de buede formene som krongler seg rundt, gir hytta volum og rikelig med romfølelse.
– Egentlig var det kona som insisterte på en hytte på fjellet, forteller Tommie, men innrømmer fort at muligheten til å bestemme omfanget og definere behovet, uten å ta hensyn til annet enn motstanden og forstyrrelsene fra eget hode, var drømmeprosjektet.

Plassbygde løsninger

© Markus Johansson/Bitmap

Hytta skulle være liten, men med rom nok for lek og utfoldelse. Den skulle ha sengeplass til åtte personer og ett oppholdsrom med stue og kjøkken, i tillegg til en bod til ski og akebrett. Dette var grunnideen.
– Det er sunt å ikke ha verdens største budsjett. Vi ville ha en hytte som ikke avlyser sommerferiene, eller krever mye vedlikehold. Det var viktig for oss å ha et overkommelig prosjekt, fordi vi er i en fase av livet med små barn, og trenger å gjøre livet enklere, forteller Tommie.

Det plassbyggede kjøkkenet ligger i sin egen sone med nydelig utsikt mot dalen utenfor.

Opp i høyden

© Markus Johansson/Bitmap

Hemsen er en skjult perle. Det er et spennende lekerom, men også en kjærkommen sovesal, når det trengs. Her sover barna godt, med summingen fra de voksnes prat i stuen.

Rom for hvile

© Markus Johansson/Bitmap

Soverommet innenfor stuen er også kledd i lys finer. Innebyggede hyller og plassbyggede senger gir rom for mye skjult oppbevaring, og dagslyset får de fra de store stuevinduene når skyvedøren er trukket fra.

Kult med køyer

© Markus Johansson/Bitmap

Sengene på køyerommet er plassert på ulike nivåer, noe som skaper en litt mer privat atmosfære. Oppbevaring under dobbeltsengen er også smart utnyttelse av plassen.

Dagslys på badet

© Markus Johansson/Bitmap

Badet har dagslys fra det smale lange vinduet. Her er det lagt fliser i dusjnisjen, det eneste stedet der fineren har fått litt beskyttelse.

Fin utsikt

© Markus Johansson/Bitmap

Vinduskarmen er bred nok til å sitte i, så her er det plass til alle. Den lyse fineren rammer vakkert inn den fantastiske utsikten.

Naturen fikk bestemme

© Markus Johansson/Bitmap

Tommie lot naturen være premissgiver for materialvalget i hytta. Bjørkepanelet på utsiden er en forlengelse av interiøret – så dette er et ekte uterom.

Relaterte artikler