Lys og luftig hytte med 70-tallssjel

Da Anette Holmberg fant den slitte 70-tallshytta, visste hun at det var det hun trengte for å lene seg tilbake og nyte sommeren – sakte.

Fra nedslitt utleiehytte til moderne fristed
© Birgitta Wolfgang/ Sisters Agency

Da Anette Holmberg først så det gamle 70-tallshuset skjønte hun at det hadde et enormt potensial – til tross for at det var delt inn i to utleieenheter med mange små rom og små vinduer, et gammelt linoleumsgulv og senkede gipstak.

Anette, som er kunstner og vant til å tenke kreativt, lot seg imidlertid ikke skremme. Hun ville nemlig ikke la den nesten to mål store usjenerte tomten med havutsikt glippe på grunn av sånne «bagateller».

Se flere fine boliger i vårt nyhetsbrev!

70-tallshuset er nå forvandlet til en stor og deilig hytte for hele familien. Glassfasade og flatt tak, alt innrammet i svart, gir følelsen av et moderne nybygg som står i sterk kontrast til den frodige naturen rundt.

Hvit ramme rundt interiøret
© Birgitta Wolfgang/ Sisters Agency

I dag fremstår den 135 kvadratmeter store hytta lys og luftig, med tidsriktig rominndeling – eller fravær av slikt – og en hel fasade av glass som slipper inn masse dagslys.

Tak, vegger og gulv er holdt helt hvite, for å forsterke alt lyset utenfra.

Møblementet i det store oppholdsrommet er også en hytte verdig: Noe herfra og noe derfra – alt fra loppemarkeder og bruktbutikker – skaper en sjarmerende stemning.

Anette liker det lette og rene
© Birgitta Wolfgang/ Sisters Agency

– Jeg ser ingen forskjell mellom det å male et maleri og å bygge et hus, sier Anette.

– Uansett hva prosjektet er, jobber jeg mot et lett og rent uttrykk. Jeg er glad i tekstur, stofflighet og overflater, og synes sanselighet i overflatene skaper et formspråk i seg selv.

Enkle rom med få ting
© Birgitta Wolfgang/ Sisters Agency

Anette vil at rommene i seg selv skal være givende. Derfor unngår hun å fylle dem, men lar heller enkelheten tale for seg. I tillegg preges selvfølgelig veggene av hennes egen minimalistiske kunst.

Hytta har dermed fått et visuelt rent uttrykk, som er luftig nok til å romme de ulike historiene i kunsten og i møblene.

Stuedelen av oppholdsrommet er enkelt innredet – her skal tross alt livet helst leves ute – med få, utvalgte møbler. Sofaen fra danske Ilva er det eneste nye innslaget, resten er funnet brukt. Maleriet er Anettes eget.

Rett fra stua til terrassen
© Birgitta Wolfgang/ Sisters Agency

Rundt hytta er det bygget en terrasse som flukter med gulvet innendørs, noe som skaper glidende overganger mellom inne og ute. Her er det perfekt å slappe av i varmen!

Har du sett denne nydelige funkishytta hos BoligPluss?

En hytte med sjarm
© Birgitta Wolfgang/ Sisters Agency

Anettes soverom er holdt svalt med lyse gråtoner og enkel innredning. Sommerfuglstolen er funnet brukt.

Anette har vært veldig opptatt av å ikke fjerne husets opprinnelige sjel i oppussingen.

– Hvis alt blir forandret og fornyet, blir det for perfekt. Det er jo særhetene som gir et hjem sjarm! mener Anette.