Minimalistisk hytte med sjøutsikt

På Bjergøy i Ryfylke ligger denne lune hytta hvor livet skal nytes.

Varm helårshytte nær sjøen
© Lise Bjelland

Store glassflater sørger for at hytta bader i lys.

Minimalistisk og elegant
© Lise Bjelland

Helhetelig resultat

Med sine 104 kvadratmeter er hytta minimalistisk i uttrykket, med enkle detaljer. Her er det ingen lister og håndverket er elegant og nemsomt utført.

-Innredningen utgjør en stor del av det ferdige resultatet, slik at sluttproduktet får en helhet som et komplett og helhetlig smykke, sier arkitekten bak hytta, Gudmundur Jonsson.

Solide saker
© Lise Bjelland

Spesialbygget kjøkken

En islandsk arkitekt og en snekker fra samme land har sørget for solide gulv, spesialbygget kjøkken og spiler i taket. Kjøkkenskapene er i brunbeiset eik fra islandske Fagas og benkeplaten er holdt i høyglanset hvit. Kjøleskuff fra Norcool er valgt i stedet for kjølesskap.

Inspirasjonen til å være kreativ kommer oftest når man har det bra. I denne hytta sørger enorme vindusflater for nok lys og utsikt til det vakre og maritime Ryfylke-miljøet utenfor.

Vakker utsikt til middag
© Lise Bjelland

Fantastisk utsikt

Det finnes flere steder å innta noe godt å spise i denne hytta, men de lengste middagene inntas rundt spisebordet, med utsikt til fjorden. Øygruppen sjernarøyene i Ryfylke er et populært hytteområde og et attraktivt sted for byfolk å dra på øyhopping med sykkel.

Lys stue og vakre detaljer
© Lise Bjelland

Det er masse lys i hele hytta. Salongbordet i betong og sofamodulen er fra Living, sistnevnte er produsert av Nordisk Form. // Vakre ting kommer til sin rett når de står sammen. Vase fra Natuzzi, tre på rad-spill fra Slettvoll og telysestaker fra Ferm Living

Naturlig på soverommet
© Lise Bjelland

Sengegavlen er bygget på stedet med smale spiler i beiset whitewood. Nattbordet er laget av stålplater og bolter som er montert på et entrebord fra Living. Nattbordlampene er fra samme sted. Rullesteinsteppet er fra Ronel Jordaan og sengtøyet fra By Nord. Hjorten er fra Bohus.