Herlig hytteliv

Omgivelsene er like uberørte som før hytta sto klar for noen år siden. Bedre kamuflert luksus er det vanskelig å finne på fjellet. Bli med på hyttetur her!

© Studio Dreyer Hensley

Hytteeierne ønsket å bygge sin egen hytte der alle kunne være samtidig, uten at de voksne, ungdommene og de aller minste behøvde å være oppå hverandre hele tiden. De ønsket at hyttelivet skulle stå i kontrast til hverdagen hjemme, uten at det skulle gå på bekostning av komforten. Og oppgaven skulle løses på 110 kvadratmeter.

Klikk deg videre for å ta en nærmere titt på den vakre hytta!

Lysning
© Studio Dreyer Hensley

Veggene ytterst i hovedfløyen er byttet ut med store glassvegger som gir masser av lys, og ikke minst en vakker utsikt. Spisebordet er laget av en gammel dør som er lagt på bukker fra Ikea. Industrilampen Huna er fra Fontana Arte og spisestolene er Hans J. Wegners Y-stol fra Carl S. Hansen.

Plassbygget kjøkken
© Studio Dreyer Hensley

Kjøkkeninnredningen i eik er plassbygget og tegnet av arkitekten. Benken og frontene er satt inn med jernvitrol, da blir de helt svarte. Enkel brukskunst fra Dorthe Hansen er fint til kaffen.

© Studio Dreyer Hensley

Hytta er bygget med to fløyer, slik at man har mulighet til å dele seg.

Grått til lyst
© Studio Dreyer Hensley

Hytta i Hemsedal har fått et nedtonet uttrykk, med grånet panel som gjør at den nærmest forsvinner i den uberørte naturen. Vedstabelen står i vakker kontrast til den utvendige kledningen.

Synlig konstruksjon
© Studio Dreyer Hensley

I stuen er rammekonstruksjonen i limtre synlig i kombinasjon med kledningen i Origon Pine finer. Det nakne ubehandlede materialet er vakkert til naturen utenfor de store glassflatene. Et fint alternativ til det tradisjonelle furupanelet. Det gamle skapet har familien kjøpt hos en brukthandler i nærheten.

Materialmiks i stuen
© Studio Dreyer Hensley

Den flotte utsikten kan nytes fra sofaene fra Ikea, som er dekket av tepper og pledd familien har tatt med hjem fra reiser. Skinnet er villsau fra Hemsedal og krakken er det sønnen i huset som har laget.

Smarte skap
© Studio Dreyer Hensley

Alle skap og skuffer er tegnet av arkitekten og er plassbygget. Minimalistiske leselamper fra Viabizzuno er montert inn i de rå plateforskalede betongveggene.

Bad og badstu
© Studio Dreyer Hensley

Badet er utstyrt med det aller mest nødvendige, dermed er det ingen ting som mangler. Vasken er fra Flaminia og de enkle lampettene fra Ifø Electric.

Badstuen er bygget i kvistfri osp. Her har nedre halvdel av de store glassveggene fått en frostet flate. Badstuen er i bruk hele året. Om vinteren hakker familien hull i isen og lager sin egen kuldekulp i tillegg.