Designerdatterens hytteinnredning

Utenpå ser den tradisjonell ut, men innvendig er feriehuset til Julie Brandt noe utenom det vanlige.

Medfødt sans for estetikk
© Andreas Mikkel Hansen

Feriehuset ser tradisjonelt ut fra utsiden, men innvendig er det innredet med eksotiske reiseminner og østlig mystikk. Her ferierer Julie og Thomas med sine tre sønner og to hunder. Julie er datter av moteskaperne Margit og Erik Brandt, og lever et travelt liv som kreativ direktør for Margit Brandt Copenhagen og medeier i mote- og interiørbutikken Rue Verte. Det har preget interiøret.

Synlige takbjelker
© Andreas Mikkel Hansen

Feriehuset ser ut som det har vært i familien i generasjoner, men det er faktisk flunkende nytt! De bygde huset fra grunnen av i 2008, etter å ha revet et gammelt og nedslitt hus som stod på tomten fra før av. Rå trebjelker og god takhøyde gir den rette hyttefølelsen.

Tradisjonelt sommerhus
© Andreas Mikkel Hansen

Sommerhuset er holdt i klassisk svart og hvitt med gress på taket. De store vinduene slipper godt med lys inn i stuen, og det runde vinduet over døren er en flott detalj blant de ellers rene linjene.

Terrassen er helt skjermet fra vei og naboer, og man kan tilbringe lange, late dager der fra tidlig på våren til sent på høsten. De store verandadørene fører inn til stuen, og slipper inn mengder av lys. Når de slås opp om sommeren, skapes et stort ekstra rom i form av terrassen.

Dramatisk soverom
© Andreas Mikkel Hansen

Familien reiser mye, og Julie lar seg inspirere overalt hvor hun kommer. Hun brukte mye tid på å finne riktige tapeter og farger til de forskjellige soverommene. Takhøyden i kombinasjon med det tropiske tapetet fra G&J Baker og den skulpturelle taklampen fra Gong gir hovedsoverommet en dramatisk, men samtidig personlig atmosfære.

Asiatisk miks
© Andreas Mikkel Hansen

Parets eget soverom er en dristig miks av asiatiske og klassiske elementer i en palett av gull og sjøgrønt med innslag av lilla og korallrødt.

Bad i fransk stil
© Andreas Mikkel Hansen

Badet har en klassisk og fransk stil, som fremheves av fargevalget, panelet på veggen og det antikke speilet på servanten. Håndspeilet er funnet på loppemarked i Paris, mens servanten og speilet på veggen er fra Braxton.

Privat hyttebad
© Andreas Mikkel Hansen

Julies eget bad har en gråbrun palett som gir ro og eleganse til rommet. Det svarte badekaret i støpejern flankeres av to bambus-stiger fra Rue Verte Plus som både gir karakter og fungerer som praktiske håndkleholdere.

Gang med eksotiske detaljer
© Andreas Mikkel Hansen

Den lange gangen i soveromsdelen av huset har en fantastisk takhøyde, med rå trebjelker som gir varme og struktur til de hvite veggene. Den originale kelimmatten, den marokkanske benken med flettet sete i resirkulert plast, silketrykket av Audrey Hepburn, det runde Butler-speilet og lampen med den grønne skjermen forhandles
av både Rue Verte Plus i København og Eske i Oslo. Det kinesiske bordet og krukkene er fra Rosmosegaard Antik.

Kjøkken i røkt eik
© Andreas Mikkel Hansen

Den svarte kjøkkeninnredningen fra danske Designa Køkken er valgt med omhu for å gi kontrast og tyngde til det lyse allrommet. Hele innredningen er i røkt eik, mens flisene er støpt i marokkansk leire. Industrilampene binder kjøkkent og spiseavdelingen sammen.

Lunt hyttesoverom
© Andreas Mikkel Hansen

Gjestesoverommet er en mørk oase der man gjerne vil krype opp i den myke sengen full av puter fra Rue Verte Plus. Tapetet med mørkegrå bunnfarge er fra Colefax & Fowler, mens lampene er fra Tine K.