Denne praktiske lille hytta har et helt fantastisk lys!

Arkitekten som bor her boltrer seg i lys, luft og stille natur, men er streng med hvilke gjenstander som kommer over dørstokken. Det som er her er nøye utvalgt, har både en praktisk og estetisk funksjon og er valgt ut for å kunne stå fremme.

Vinterlykke på hytta
© Ida Scmidt/ House of Pictures

Om vinteren kommer hytta til Hans Østerby Ladegaard (42) virkelig til sin rett.

– Da er det ekstra stille her, nesten uten mennesker, og lyset er helt fantastisk! Jeg får virkelig følelsen av å være på flukt fra virkeligheten når jeg er her alene om vinteren, og det er hele poenget med hytta, sier han.

Hytta ligger på Mors, den største øya i Limfjorden på Jylland. Her er landskapet variert, med 188 kilometer kystlinje, som både har steile klipper og flate strender.

– Jeg kommer hit for å få ro. Her er masse lys og luft, og nesten ingen mobildekning, sier Hans.

Inne står spisebordet fra Ikea og stolene Stretch fra Ox Copenhagen sentralt plassert, mens sofakroken under hemsen er litt mer intim.

Vakker beliggenhet
© Ida Scmidt/ House of Pictures

Huset ligger vakkert til, omringet av vide enger, som om sommeren er fylt med blomster og om vinteren er dekket av snø.

– Det beste er at jeg helt fint kan være her alene uten at det føles stort og ensomt, samtidig som vi kan være hele familien uten at det blir altfor trangt, sier Hans. Store vinduer i oppholdsrommet understreker nærheten til naturen, uansett årstid.

Denne rålekre hytta ligger også midt i naturen.

Om vinteren blir grillen brukt som bålfat, og det er marshmallows som gjelder, spesielt når barna er med. Når solen skinner fra skyfri himmel trengs bare masse skinn og tepper, og strålevarme fra grillen, så er livet godt.

Designet huset selv
© Ida Scmidt/ House of Pictures

At han er fornøyd med huset kan han takke seg selv for, han har nemlig designet det.

Hans er arkitekt og driver firmaet Your House, som produserer ferdighus i byggeblokk-stil, slik at modulene kan settes sammen i uendelige løsninger. De fleste bruker dem som rimelige hytter, akkurat som Hans selv.

– Jeg ser tydelige tegn til at den økende urbaniseringen skaper behov for å komme ut av byen, og mange søker en radikal motsetning til det daglige liv. Vi skal helt tilbake til røttene, tett innpå naturen; jo mer primitivt, jo bedre, sier han.

Har du sett dette stilsikre, arktiske vinterhjemmet?

I en hytte må innredningen gjerne være spartansk og bære preg av gjenbruk, synes Hans.

Sofabordet er en gammel transportkasse med en bjørkefinerplate på, Kassen brukes til å frakte ting til og fra hytta også. En gammel sofa er blitt ny med et stort sengeteppe fra Ikea og noen gode puter.

Gullkantet miks
© Ida Scmidt/ House of Pictures

messingfatet fra Broste Copenhagen står små krukker og skåler med nøtteblanding og sjokolade.

Enkel kjøkkenkrok under hemsen
© Ida Scmidt/ House of Pictures

En av måtene å unngå den moderne overfloden på, mener Hans, er å sørge for at hytta ligger sånn til at du ikke kan kjøre helt frem med bil.

– Hvis du må bære alt selv, så tar du ikke så mye med deg. Og når alle kopper og kniver er skitne, så må du vaske opp, så enkelt er det, sier han.

Se smarte og vakre hjem hver uke med vårt nyhetsbrev!

– Og hvis alt står fremme, ser du hva du har og unngår å eie for mye. Det er mer ærlig når kjøleskap og koketopp trer frem, i motsetning til dagens innebygde trend, mener Hans Ladegaard.

Hele kjøkkenet får plass i et hjørne, der tre enkle furuhyller rommer alt som trengs. Bak kjøkkenet ligger badet, og hemsen er soveplass for barna.

Enkelt soverom
© Ida Scmidt/ House of Pictures

I sin egen hytte har han det nødvendigste, både når det gjelder ting og romløsning. På de 42 kvadratmeterne finnes et bad, kjøkken, oppholdsrom og et soverom, med plass til to i dobbeltseng.

På hemsen over kjøkken og bad er det plass til fire barn, mens hemsen over stuedelen rommer to voksne, og to personer kan ligge på sovesofaen i stuen. Til sammen kan altså ti mennesker overnatte.

– Tanken er at vi tilbringer mest mulig tid ute mens vi er her, hytta er mest et sted å sove. Derfor trenger den ikke å være så stor, sier Hans.

Soverommet er enkelt, med seng, puter og en lampe fra H Skjalm P. Bildet på veggen har Hans laget ved å lage hakk i en papplate, og snurre tråder rundt.

LES OGSÅ: 20 interiørtips for maks vinterkos hos BoligPluss.