Åpen hytte i Larviks skjærgård

Med store, skyvbare vindusflater, gjennomsyn og utsikt, føles sjøhytta dobbelt så stor som sine 120 kvadratmetere.

© Christian Brun

I en avsidesliggende vik i Larviks vakre skjærgård, har en familie på fire funnet sitt ferieparadis. Ved utespisebordet er det en fantastisk utsikt over sjøen. Med stor uteplass på samme nivå med hytta, blir bruksflaten det dobbelte i sommermånedene. Slik kan 120 kvm bli utrolig stort.

© Christian Brun

Slik hytta er plassert i terrenget, er den slett ikke prangende. Arkitekt Diederik Advocaat Clausen i Logg arkitektur har gitt den et stramt og moderne preg og en arkitektur som kler omgivelsene. Resultatet er blitt en vedlikeholdsfri og romslig hytte.

© Christian Brun

Karianne Rimmereid ved Bonaparte interiør har hjulpet familien med farger og interiør. Balansen mellom det tradisjonelle og det stramme gir hytta et personlig preg. Kjøkkeninnredningen er fra Vegårdshei trevare.

© Christian Brun

Stuen er lys og sommerlig, med et mykere preg. Sprekkpanel gir en stemning som i gamle sommerhus. Sofa fra Tamarisk. Bordet er tegnet og laget av Karianne Rimmereid. Skapet fra Balzac og bildene har barnas bestemor malt.

© Christian Brun

Peisen i stuen er en del av den lange benken i klebersten som strekker seg gjennom hele rommet.

© Christian Brun

Plassen ved utepeisen er full av flotte detaljer. Veggen bak peisen kan skyves inn bak pipeløpet, og diskré plasserte
varmelamper forlenger sommerkveldene. Det romslige utemøblementet fra Royal Botania gjør plassen til en komfortabel sommerstue.

© Christian Brun

Hovedsoverommet ligger i enden av en av fløyene i det T-formede huset, og har eget bad og utgang til terrassen. De store glassveggene gjør at rommmet virker mye større.
Sengeteppe og sengetøy er fra Lexington.

© Christian Brun

Utedusjen er praktisk plassert ved siden av uteboden, rett utenfor soverommet. De flotte spilene som skjuler alle utspring, er videreført som skjermvegg i dusjhjørnet.

© Christian Brun

Arkitekten har tegnet en estetisk perle i glass, sink, betong og ubehandlet tre. Den rause bruken av lokal skifer er en vakker detalj til det flotte naturlandskapet rundt.

© Christian Brun

Huset har en unik kontakt med naturen via store vindusflater. De mørke karmene gjør rammene diskrè, og om kvelden er de nærmest usynlige. Her kan man også se de flotte detaljene, som de rettvinklede takrennene og de innebygde utelysene.

© Christian Brun

Svalgangen fra oppkjørselen og inn til hytta er et hyggelig velkomstparti. Alle utspring har en flott himling av smale spiler.

© Christian Brun

Barnas soverom er tenkt som små kahytter, og har fått doble plassbygde køyesenger.

Relaterte artikler