7 fantastiske ferdighytter

Kom nærmere naturen i prefabrikkerte hytter oppe i trærne, hengende over bakken eller rullende på to hjul.

Økohytte på 47 kvadratmeter
© Fincube

Økohytte på 47 kvadratmeter

Det dukker opp flere og flere prefabrikerte hytter som gir oss muligheten til å kommer tett på naturen, og ikke minst oss selv.

Naturinspirert high-tech er temaet i den bæredyktige nomadehytten Fincube. Den er tegnet av den tyske arkitekten og designeren Werner Aisslinger, og fremstilt av lokalt tre. Prototypen er bygget 1200 meter over havet, i fjellene utenfor den norditalienske byen Bozen.De 47 kvadratmeterne utmerker seg for øvrig ved kun å sette minimale fingeravtrykk i CO2-regnskapet.

Hangarhytte
© hangar.it.

Hangarhytte

Rustikk og rå. Slik fremstår Joshua Tree-hytta, uttenkt og skapt av italienske Hangar Design Group. De har tydeligvis latt seg inspirere av alpenes barske, steinete landskap. Hytta rommer på sine 34 kvadratmeter to dobbeltrom, to bad og et kjøkkenallrom.

Hotell i tretoppen
© Tree hotel

Hotell i tretoppen

Økoturisme og et stadig sterkere behov for fred og ro har inspirert Tham & Videgård Architects til å lage Mirrorcube - et hotellrom høyt oppe i de nordsvenske tretoppene. Det er faktisk en speilkledd boks med 360 graders utsyn til den omkringliggende naturen. Glasset er laget i en spesiell ultrafiolettfarget laminering, som gjør at fugler slipper å kollidere med døren.

Har man lyst til å bo oppe i trekronene en stund har Tree hotel flere varianter av kuben.

Minihytte
© Minihouse.se.

Minihytte

Drømmer du om ditt eget lille sted i skogen eller ved sjøen - eller kanskje bare i bakgården din - byr svenske Mini House på prefabrikerte hytter på 15 m2, tegnet av Jonas Wagell Design & Architecture. Blir plassen for trang, kan du bare flytte ut på terrassen! Du kan også kjøpe tilpassede kjøkken, bademoduler, ovn, oppbevaringsløsninger og et solcellesystem til minihytta.

Designercamping
© mehrzeller.com

Designercamping

Det frie campingliv med eget hus på kroken trenger ikke å være synonymt med tyrolerstemning og blomstrete gardiner. De to østerrikske arkitektene Christian Freisling og Theresa Kalteis har sammen utviklet Mehrzeller Camper, som garantert vil vekke oppmerksomhet på veien.

Futuristisk campingvogn
© mehrzeller.com

Futuristisk campingvogn

Den moderne campingvognen skreddersys til hver enkelt eier, som deretter selv kan innrede etter smak og behov.

Hengende trehytte
© dedon.de

Hengende trehytte

Tyske Dedon har nylig kommet med en kombinert hytte og hengekøye der man kan søke ly for verdens ubehageligheter. Nestrest heter den, og minner om et stort fuglerede. Designerne bak er Daniel Pouzet og Fred Frety.

Hytte på 15 kvadratmeter
© bunkerhill.se

Hytte på 15 kvadratmeter

Hvordan samler man både toalett, bad, kjøkken, oppholdsrom og en stor seng på bare 15 kvadratmeter? Denne oppgaven gikk den svenske arkitekten Daniel Franzén fra tegnestuen Bunker Hill i gang med for et par år siden. Resultatet ble LIT-hytta, som han tegnet for Arvesund Living.