Tenk at dette var en falleferdig gårdsbolig

Huset i Toscana har blitt forvandlet til en overdådig bolig med glitrende metaller, store glass­flater og røffe originaldetaljer i stein.

Bjelker i taket og originale steinvegger
© Monica Spezia/ Living Inside

I Toscana, like utenfor Firenze, ligger et restaurert våningshus fra 1400-tallet. Her, omringet av grønne trær og frodige jorder, har Claudia Cennamo funnet roen sammen med ektemannen Marco og datteren Zelda.

Det gamle bondehuset var delvis falleferdig da familien overtok. Med god hjelp fra arkitektkontoret B-arch ble bygget transformert til et moderne og funksjonelt hjem uten å gå på bekostning av den historiske arkitekturen.

Bjelker i taket og originale steinvegger er beholdt og gir hjemmet sin helt særegne karakter.

– Vi ønsket å forsterke stedets naturlige skjønnhet ved å gripe inn på tå hev, forklarer arkitektene.

Dekorative detaljer kommer til sin rett mot myke kalkmalte vegger, som denne gulvlampen fra 50-tallet, et bruktfunn.

Store vindusflater
© Monica Spezia/ Living Inside

Rommene er åpnet opp for å skape god flyt mellom de ulike sonene – ikke bare i interiøret, men også mellom inne- og utearealer.

Med utekjøkken og svømmebasseng er hagen et naturlig samlingssted for både familie og venner, mens store vindusflater sørger for at rikelig med naturlig lys får flomme fritt også innvendig.

Denne lyse atmosfæren kombinert med den store konjakkfargede skinnsofaen fra Living Divani gjør stuen til et av Claudias yndlingsrom i hjemmet.

De store vinduene i det gamle våningshuset i Toscana rammer vakkert inn den frodige naturen utenfor. Innvendig sørger metalliske detaljer for en eksklusiv atmosfære. Bordet i messing og glass er spesiallaget, mens den blå vasens runde form gjentas elegant i den skulpturelle messinglampen over, begge vintage.

Lekre materialer
© Monica Spezia/ Living Inside

Hver detalj vitner om et skarpt øye for lekre materialer i spennende mikser. Røffe overflater i stein står i delikat kontrast til skinnende glassflater og lyse, myke vegger, som gir rikelig med spillerom til skulpturelle møbler og glitrende detaljer i metall.

Claudia er nemlig lidenskapelig opptatt av metall, noe som forklarer hvorfor hele huset er fylt med små aksenter i gull, kobber og sølv. I spisestuen fremstår den store vintagelysekronen med metallfargede blader i glass som et kunstverk i rommet.

Det samme gjør den vakre dobbeltsengen i art nouveau-stil på soverommet, hvor man også finner en stor spesialbygget garderobe som huser Claudias enorme samling av klær og tilbehør.

Og målet om å skape et skreddersydd og levende hjem med en smakfull miks av ulike inspirasjoner? Det har så absolutt blitt nådd.

Den skulpturelle messing-sengen i art nouveau-stil gjør hele soverommet. Nydelig-! På hver side av sengen står vintage gulvlamper kjøpt hos italienske Monica Lupi.

Kjøkken med lysekrone
© Monica Spezia/ Living Inside

Det stramme kjøkkenet fra Boffi får en myk motvekt i den ekstravagante lysekronen i taket, et vintagefunn. Fra allrommet kan familien spasere direkte ut i hagen.

Slik kombinerer du vintage-klassikere med moderne design!

Spektakulære glasslysekrone
© Monica Spezia/ Living Inside

Vegger er også møbler, noe de originale, røffe steinflatene er et godt eksempel på. Sammen med den spektakulære glasslysekronen over spisebordet i glass fylles allrommet av deilige teksturer som sørger for en lun og eksklusiv stemning.

TIPS! Sjekk fargetrendene for 2017 hos BoligPluss!

Italiensk speil fra 70-tallet
© Monica Spezia/ Living Inside

På badet står små bokser, parfymeflakonger og andre kjære eiendeler utstilt i åpne hyller innebygd i veggen. Over den lekre marmorvasken fra Antonio Lupi henger et italiensk speil fra 70-tallet.

Motebøker, vesker og sko
© Monica Spezia/ Living Inside

Motebøker, vesker og sko er en naturlig del av innredningen – for som Claudia sier, mote er også kunst.

Originale takbjelker
© Monica Spezia/ Living Inside

De originale takbjelkene er beholdt. Sammen med de røffe steinveggene møblerer de rommet og andre gjenstander kan dermed holdes til et minimum. En stor sofa fra Living Divani i konjakkfarget skinn – en nyanse som kommer for fullt fremover – er alt som trengs for å gjøre rommet komplett.

Se flere fabelaktige boliger – meld deg på nyhetsbrevet!