Skreddersydd ferdighus

Et ferdighus kan også være fleksibelt. Vibeke og Eirik gjorde nybygget personlig med nye løsninger, lune materialer og lavmælte farger.

Egne løsninger
© Ragnar Hartvig

Det var den litt landlige følelsen småbarnsfamilien ble tiltrukket av da de flyttet fra sentrum av hovedstaden til Nordstrand i Oslo. Selv om de var skeptiske til såkalte ferdigbygg, hev Vibeke og Eirik seg med da de oppdaget muligheten for å tilpasse huset innvendig.

Det treetasjes huset er blitt lunt og personlig takket være parets klare visjon for hjemmet sitt. Møblene er valgt med tanke på at barna Vilmer og Hennie skal kunne utfolde seg fritt.

Bordet på bildet er Flower fra Swedese, mens lenestolen er Scandia, design Hans Brattrud for Fjordfiesta i 1957.

For hele familien
© Ragnar Hartvig
  • Selv om vi har valgt å omgi oss med noen mørke nyanser, oppleves de ikke mørke. Det er så mye lys her. At vi har gjennomlys og store vindusflater er viktig for livskvaliteten, sier Vibeke.

Kjøkkeninnredningen Mano fra Kvik fortsetter inn i stuen og binder oppholdsrommet sammen. Skapveggen er dessuten en verdsatt innretning: Her skjules alt av leker, tegnesaker og spill ved dagens slutt. George Nelsons veggklokke fra Vitra hjelper familien å passe tiden - og er et kunstverk i seg selv.

Kledelig kjøkkenløsning
© Ragnar Hartvig

Bak kjøkkenbenken i corian med integrert vask gir vinduet distraksjon fra kjedelig oppvask. Armatur fra Hansgrohe Axor, lampen er Tolomeo fra Artemide og gardinen fra Kirsch er laget på mål. Flisene er Xilo by Viva Ceramica fra Fagflis.

Flerfunksjonell
© Ragnar Hartvig

Bordskåneren er kjøpt på en strand i Thailand. Den kan også brettes ut og fungere som fruktkurv!

Flisvegg i stuen
© Ragnar Hartvig
  • Huset ble skreddersydd for vår lille familie. Ved hjelp av tegneprogrammet Sketchup planla vi møbleringen, i tillegg til at vi hentet inspirasjonfra familien. Mamma har lært meg å være kvalitetsbevisst, min designersvoger, Jan Ove Sønnerbo, har lært oss å våge litt mer, sier Vibeke.

Stuen i andre etasje er blitt det stedet familien virkelig slapper av. Den grå flislagte veggen bak sofaen gir lunhet til rommet, til tross for at det er et "kaldt" materiale.

Flisene er Caesar Ceramics More Coliseum fra Fagflis. Sofaen er Eilersens Baseline, kunsten på veggen er av Trine Folmoe, taklampen er Supergiù SxG fra Luceplan, mens spisebordet er fra nå nedlagte Hilmers Hus. Rundt bordet står Eames-stoler fra Vitra, og oppå står klassikeren Kubus, designet av Mogens Lassen i 1962.

Les mer: Bruk et gratis 3D-tegneprogram og få et perfekt resultat!

Peiskos
© Ragnar Hartvig

Ovnen Pilar 172 fra Rais gir varme på kalde dager. Vedkurven er fra Bruka.

Trapp i heltre
© Ragnar Hartvig

Trappen i eik, som er satt inn med oljevoks, er blant endringene Vibeke og Eirik har tilført originalplanen. Den er bygget av Snickarlaget, med glassrekkverk av Oslo Glass og Vindu. Taklampen er Matrix Otto av Yaacov Kaufman for Lumina. Bildet av Elisabeth Mauseth.

Stue i stedet for soverom
© Ragnar Hartvig

Stuen i første etasje er Vibekes favorittrom, og fungerer som et utgangspunkt for familien.

  • Her går vi rett ut i hagen, her arbeider vi og ser tv. Mens barna leker kan vi sitte med kaffekoppen på trappen og følge med på barna utenfor. Det var uaktuelt å bruke denne flotte plasseringen til soverom, som etasjen opprinnelig var tenkt brukt til, forteller hun.

Arne Jacobsens stol Svanen fra Fritz Hansen er Eiriks favoritt, og er liten og nett sammen med sofaen fra Slettvoll. Bordet er fra Ikea og vegglampen med naturmotiv er fra Eske.

Hjemmekontor
© Ragnar Hartvig

I stuen er det også gjort plass til et arbeidshjørne. Stolen DAW av Charles og Ray Eames for Vitra funker fint som kontorstol.

Rom for lek
© Ragnar Hartvig

Selv om barnerommene befinner seg i kjelleren, bades de i dagslys fra store vinduer.

Veggklistremerke fra Sprell, rød stol av Verner Panton for Vitra, gulvmatte fra Miss Muppet og skap fra Ikea.

Dempet soverom
© Ragnar Hartvig

Soverommet er malt i fargen Mohair fra Jotun, som er dus og behagelig. Nattbordlampen er Cluster Lamp, og kan blant annet kjøpes hos Artilleriet.se.

Sengeteppet i resirkulert skinn er fra norske Re-Use. Bildene er av Linda Sønnerbo Bujan.

Romslig bad
© Ragnar Hartvig

Badet er enkelt, med plass til hele familien. Innredning Mano fra Kvik, armatur fra Vola. Speilet er laget på mål av Oslo Glass og Vindu med integrerte lamper fra Baulmann Leuchten.

Fornøyd familie
© Ragnar Hartvig
  • Selv om vi trives godt, så drømmer vi om en enebolig med en hage for oss selv. Vi får se, kanskje våger vi oss ut på nye prosjekter etter hvert!, smiler Vibeke.