Gammelt hus med moderne tilbygg

Se påbygget som fikk 50-tallshuset til å funke for trebarnsfamilien.

Kjøkken i nybygget
© Per Gunnarsson

Da Tale og Jørn ventet barn nummer tre, fikk de tegnet og satt opp et tilbygg for å få et soverom til. Tomansboligen fra 50-tallet ble fornyet med et nytt tilbygg som bryter med resten av byggestilen.

Kjøkkenet er flyttet til den nye delen av huset, og har fått vinduer mellom overskap og underskap for å få inn enda mer lys.

Tilbygg i Kebony
© Per Gunnarsson

Huset er en del av en tomannsbolig fra 1954 som ligger i et grønt skjermet området på Eiksmarka. Tilbygget har fått panel i Kebony, som bryter med den gamle stilen - et bevisst valg for å ta vare på den opprinnelige formen.

Bildegalleri i trappen
© Per Gunnarsson

I gangen i står en kommode arvet etter en gammel tante. Bildet over kommoden er fra Runi Langum. En vakker collage med bilder i svart-hvitt henger ved trappen ned til underetasjen.

Plassbygd bokhylle
© Per Gunnarsson

Stuen ligger i en åpen løsning mot kjøkkenet. Sofaen Lowland fra Moroso er kjøpt hos Blåmann. Lampen er fra Jieldé. Teppet er fra Home&Cottage. Puffen er fra Hay. Bildet på veggen er laget av Lise Wulff, et fototrykk på en aluminiums-plate. Putene er fra Bolina og pleddet er fra Røros Tweed. Den plassbygde bokhyllen er laget av Magnus Nilsson.

Seng med oppbevaring
© Per Gunnarsson

Møbelsnekkeren Magnus Nilsson har også laget sengen, som har skuffer på begge sider til oppbevaring. Veggen er malt i grå helmatt maling, slik at barna kan skrive små beskjeder på den. Linsengetøyet er fra H&M Home, og de store, grå putene er fra Bolina. På veggen henger svart-hvitt-bilder av hele familien. Nattbordet er fra R.O.O.M. Vegglampene heter Seed og er fra Northern Lighting.

Gråmalt tavlevegg
© Per Gunnarsson

Også arbeidsplassen i gangen utenfor foreldresoverommet har fått en gråmalt vegg. Her er det i tillegg malt med magnetmaling under, slik at den fungerer som oppslagstavle.

Møbler av gulvplanker
© Per Gunnarsson

Tregulvet i første etasje er fra Dinesen. Det store spisebordet er også laget av planker fra Dinesen, og bordbena er sveiset. Benken er også laget av de samme gulvplankene. Lampene er fra dk.no og heter Hang it.
Stolene Catifa fra Arper er kjøpt hos Holedesign.

Sitteplass ved peisen
© Per Gunnarsson

Den lave benken fungerer både som behagelig sitteplass foran peisen, og som bord til tekoppen eller rødvinsglasset.

Baderom i grått
© Per Gunnarsson

Badet i andre etasje er holdt i gråtoner. Baderomsmøblene kommer fra Foss, benken er i Corian, og armaturen fra Volá. Flisene er fra Bergersen.

Ekstra soverom
© Per Gunnarsson

Familien ønsket seg et ekstra soverom til barn nummer tre. Rommet er enkelt innredet, med et inspirerende verdenskart på veggen, og oppbevaringsskuffer i plast fra Ikea under sengen.