Et stilrent 60-tallshus med det fineste drivhus

Blåregnen bugner og sollyset veller inn gjennom store vinduer i designer Silke Bondes skjermede 60-tallshus nord for København.

© Peter Kragballe

Hagen er midtpunktet i atrium- huset fra 60-tallet, hvor et bonsailiknende tre ruver i midten av den grønne oasen. Inne speiler møblene husets stramme arkitektur – i spisestuen i form av et Egon Eiermann-spisebord fra Please Wait to be Seated. Fotografiet på veggen er av Georgina Skinner.

Designer og kunstner Silke Bonde har en lett strek i akvarellene sine, hvor blader, dråper og regnbuer kommer sirlig og sart til live. Akvarellfarger har vært en fascinasjon helt siden barndommen, da moren introduserte henne for kunstformen.

– Jeg elsker at fargene har sitt eget naturlige liv på papiret, og at man samtidig kan styre dem i en retning. Akkurat nå er jeg veldig inspirert av de skiftende årstidene vi har i Danmark og forvandlingen som skjer i naturen. Hver årstid er fantastisk, og jeg synes vi er privilegerte som kan oppleve en slik transformasjon fire ganger i året, sier Silke fra sitt lyse hjemmestudio.

© Peter Kragballe

Hagen er midtpunktet i atrium-huset fra 60-tallet, hvor et bonsailiknende tre ruver i midten av den grønne oasen. Inne speiler møblene husets stramme arkitektur – i spisestuen i form av et Egon Eiermann-spisebord fra Please Wait to be Seated. Fotografiet på veggen er av Georgina Skinner.

Grensen mellom ute og inne viskes ut

Med Silkes fascinasjon for naturen er det ikke vanskelig å skjønne hvorfor hun og mannen falt for den arkitekttegnede 60-tallsvillaen i Birkerød, nord for København.

© Peter Kragballe

Store vinduer lyser opp den lette spisestuen, hvor Egon Eiermann-spisebordet fra Please Wait to be Seated er dekorert med Ildhane-lysestaken av Anderssen & Voll for Nedre Foss. Fra taket ruver den klassiske Radiohus-pendelen av Vilhelm Lauritzen for Louis Poulsen, mens stolene er bruktfunn.

Her får man virkelig følelsen av at grensen mellom ute og inne viskes ut gjennom de store vinduene som strekker seg fra tak til gulv, og som byr på nydelig utsikt over den frodige naturen utenfor.

– Vi var generelt veldig interesserte i 60-tallsstilen da vi kikket på hus. Da vi så det fantastiske lysinnfallet her ble vi helt forelsket. Vi ble også begeistret for drivhuset og mulighetene som uterommet ga oss. I tillegg falt vi for planløsningen og de store rene flatene innvendig, forteller Silke.

© Peter Kragballe

En lys labyrint

Fra entreen ledes man gjennom ganger og rom, og helheten henger sammen som en åpen og lys labyrint. For ikke å motarbeide husets enkle grunntone er hjemmet enkelt innredet med fokus på rene linjer og overflater.

Interiøret står i kontrast til hagen, som er tilgrodd og vill på en herlig og naturlig måte. Innrammet av atriet ligger hagen som en lukket oase, helt privat.

– At hjemmet vårt ikke er fylt opp med all verdens saker og ting gir ro og plass til kreativitet. Det viktigste er utsikten vår, konkluderer Silke

© Peter Kragballe

Eames-lenestolen fra Vitra står som en skulptur foran de store vinduene, hvor rammen i formpresset finér er et nydelig nikk til trærne utenfor. DLM-bordet er av Thomas Bentzen for Hay, mens Akari-lampen av Isamu Noguchi fra Vitra underbygger den Japan-inspirerte arkitekturen i huset.

© Peter Kragballe

Silke jobber med utsikt til hagen, som gjennom året gir stadig ny inspirasjon til verkene hennes. Egon Eiermann-bordet er fra Please Wait to be Seated.

© Peter Kragballe

Fra entreen ser man inn i Silkes arbeidsrom, hvor glassveggen skaper åpenhet og fornemmelse av utsikt, uansett hvor man er i huset.

© Peter Kragballe

Interiøret er like lekkert utenfra som innenfra! Nydelig blåregn sørger for at man enkelt finner en idyllisk skyggeplass å nyte herligheten fra når solen står på for fullt.

© Peter Kragballe

Det deilige drivhuset kan observeres fra nesten samtlige av husets rom.

© Peter Kragballe

Det store drivhuset forlenger sommersesongen betraktelig. Når solen står på sitt høyeste skjermer to parasoller for varmen og skaper samtidig en hyggelig og intim sone i det åpne rommet. Kurvstolene er vintage Le Corbusier.

© Peter Kragballe

Hengekøyen inviterer til ro og avslapping mellom klasene av blåregn som henger fra espalieret i hagen.