Enkel oppgradering av 1970-tallshus

Det kjedelige ferdighuset er har fått nye løsninger og spennende innredning.

Fra 70-tallet til 2011
© Iben og Niels Ahlberg

Det streite ferdighuset fra 1970-tallet er med enkle grep oppjustert til et lyst og lekkert hjem tilpasset moderne boligdrømmer.

Østlig estetikk
© Iben og Niels Ahlberg

Fargenyansene i stuen er lyse, og innredningen er sart. Organiske former og farger inspirert av Østens estetikk, gir en spennende kontrast til den nordiske stilen. Møblenes størrelse og avstanden mellom dem gir en god romfølelse, og helhetsinntrykket er nærmest minimalistisk. Den gigantiske hvite sofaen er fra La Torre, med en antikk kelimpute og et pledd fra Missoni. Sofabordet er designet av Enzo Berti og har fin sand under glassplaten. Sanden forestiller vann og skal bringe ro, derfor ser man ofte sand brukt i tradisjonelle zenhager. Bordet produseres av italienske lapalma.

Rev vegg mellom kjøkken og spisestue
© Iben og Niels Ahlberg

En vegg er revet, slik at kjøkken og spisestue nå er i ett og samme rom. Men rommene deles fremdeles av gulvet: I spisestuen er det parkett, mens på kjøkkenet er det skifer. De klassiske Tolix-stolene ble designet i 1934 og omkranser det minimalistiske spisebordet Frame fra italienske lapalma. På et lite, antikt bord står Rodolfo Dordonis lampe Lumiere, produsert av Foscarini.

Enkel oppgradering av badet
© Iben og Niels Ahlberg

Badet fra 1970-tallet er modernisert med enkle midler. Et par skap under vaskene, lamper fra Bestlite og store, svarte knotter var alt som skulle til. Badekåpen er fra Missoni.

Innblikk i stuen
© Iben og Niels Ahlberg

Til høyre står en vintagelampe fra Lauritz.com. Plakaten over sofaen er fra Louisiana, og det store antikke skapet i mørkt tre kommer fra Brasil.

Stort maleri
© Iben og Niels Ahlberg

De orientalske vibbene understrekes med et stort maleri av den New York-baserte thailandske maleren Atasit Pokpongske.

Kontraster på soverommet
© Iben og Niels Ahlberg

Soverommet er sparsommelig møblert. Sengeteppet er fra Missoni, og Poul Kjærholm-plakaten er kjøpt på Louisiana. Kommoden i bakgrunnen er fra eierens barndomshjem.