Eksotisk hus i Marokko

Når Knut og Marianne skal til hytta, tar de med seg bagasjen til Gardermoen, setter seg på flyet og lander noen timer senere i Marrakech.

Alternativ hytte
© Yvonne Wilhelmsen

Knut Hovland og Marianne Gehrken har kjøpt og pusset opp en gammel riad midt i Marrakechs gamleby.

Da Knut, som er arkitekt, fikk et jobboppdrag i byen, begynte ballen å rulle. Han tok en runde og kikket raskt på sju-åtte hus, før han måtte dra av gårde til flyplassen. Men da hadde han egentlig allerede bestemt seg.

  • Jeg ringte til eieren av den riaden jeg var mest interessert i og sa: Jeg tar den! Da jeg kom hjem, kunne jeg si at jeg hadde kjøpt et hus i Afrika!
Luftige rom
© Yvonne Wilhelmsen

Fra stuen er det utgang til et av atriene. Det er deilig med slike luftige overganger mellom ute og inne. Nesten alle husets vinduer vender inn mot atriet i midten av huset, på klassisk marrokkansk vis. Det gir huset en intim og rolig atmosfære.

Detaljene teller, og interiøret har blitt til over tid. De mange bruktkjøpene er fra markeder i byen.

Enkelt på kjøkkenet
© Yvonne Wilhelmsen

Kjøkkenet er enkelt utformet, med bare det mest nødvendige. Gulvet er dekket med håndlagede marrokkanske fliser - selvfølgelig.

Kule kontraster og loppemarkedskupp
© Yvonne Wilhelmsen

De 25 lampene på veggen fant Knut på et loppemarked. Han fikk en elektriker til å montere alle 25 opp på veggen i denne nisjen, og voilà, en helt ny lampe var skapt!

Det massive skapet (bilde til høyre) bærer et umiskjennelig Marrakech-preg med sine snirklete utskjæringer og detaljer. En moderne hvit ovn står i kul kontrast til det tradisjonelle.

Høyt under taket
© Yvonne Wilhelmsen

Seks meter under taket forklarer hvorfor den gigantiske lampen kan ha en diameter på hele 1,2 meter. - Jeg fikk en lokal håndverker til å lage den spesielt til rommet. Vi måtte faktisk gjøre vinduene enda større enn planlagt, for å få fraktet lampen inn i rommet den veien! forteller Knut.

Den stramme og moderne servanten med armatur står i fin kontrast til massive tredører og håndlagede mosaikkfliser i rødt.

Fantastisk oase på taket
© Yvonne Wilhelmsen

Under oppussingen ble det plass til et lite badebasseng, perfekt til varme dager på takterrassen.