Drømmehus med skreddersydde løsninger

Familieboligen i Oslo har fått ny, flytende rominndeling og skreddersydde løsninger, og er blitt en estetisk tilfredsstillende base for en funksjonell hverdag.

© Inger Marie Grini

Et mål med renoveringen var både å gi rom for endring og samtidig sørge for at ting kan vare lenge. Husets eneste hvite vegger varmes opp av møbler i tre og skinn, mens grønne planter gir liv til rommet. Sofaen er Tiki, designet av Andreas Engelsvik, Oslo for Fogia, og over duver 265-lampen av Paolo Rizzatto fra Flos. Over spisebordet fra Haslev og de arvede Jær-stolene henger String Lights av Michael Anastassiades, også de fra Flos. Gulvet er i hvitoljet ask fra svenske Rappgo.

Totalrenoverte drømmehuset

Da Mats André og Ingrid kom over et hus med direkte utgang til terrasse og hage midt i byen, var det ikke annet å gjøre enn å slå til. Siden har paret gjort huset på Tåsen om til et skreddersydd hjem: I tett samarbeid med de norske London-baserte designerne Amy Hunting og Oscar Narud i Hunting & Narud, har de totalrenovert boligen med funksjonelle løsninger i fokus.

– Da vi møttes for første gang ble det viktig at vi ble godt kjent med Ingrid og Mats André, og forsto hvordan de ville bruke hjemmet sitt. Vi ville optimere flyten i huset, få bedre lysinslipp og lage et mer fleksibelt hus som passer livene deres nå og i mange år fremover, forklarer Amy.

© Inger Marie Grini

Hunting & Narud tegnet en ny trapp til hjemmet, og fikk den utført i varmvalset stål av Bolt. Den blå veggfargen, med koden NCS S 6020B, binder sammen kjøkken og stue, og står i fin konstrast til alt det lyse.

Langsiktig planlegging

– Da vi møttes for første gang ble det viktig at vi ble godt kjent med Ingrid og Mats André, og forsto hvordan de ville bruke hjemmet sitt. Vi ville optimere flyten i huset, få bedre lysinslipp og lage et mer fleksibelt hus som passer livene deres nå og i mange år fremover, forklarer Amy.

© Inger Marie Grini

Husets åpne planløsning er laget så rommene fremstår som soner som sklir inn i hverandre, Kjøkkeninnredningen i lys bjørkefiner er bygget av møbelsnekkere etter Hunting & Naruds tegninger.

Smarte løsninger

Huset er opprinnelig fra 1935, og var et lappeteppe av klønete løsninger og mange mindre rom. Ingrid var gravid mens husplanleggingen pågikk, så et fleksibelt barnerom og barnevennlige utforminger ble en del av oppgaven. Designerne har laget smarte løsninger for alt fra hvordan man setter fra seg skoene når man kommer inn, til hvordan man skal tørke klær.

© Inger Marie Grini

Mats André og Ingrid er ikke redde for farger, og de sterke overflatene skaper spennende over- ganger mellom rommene. En spesialdesignet seng er en praktisk – og morsom – løsning på barnerommet.

Helhetlig design

– Vi har tenkt på huset som soner som skal skli inn i hverandre, forteller Amy. Farger, materialer og løsninger går igjen i rommene og skaper en fin flyt og en rød tråd. Terrazzoen bak peisen strekker seg for eksempel inn i gangen hvor den fungerer som en benk. Nye vinduer er satt inn, fasaden er endret, og romdelingen gjort helt om. Designerne tegnet en ny trapp med utgangspunkt i den gamle, formga nye møbler og skreddersydde oppbevaringsløsninger.

© Inger Marie Grini
© Inger Marie Grini

Hunting & Narud har spesiallaget mange av husets elementer, blant annet terrazzobenken rundt peisen som strekker seg ut i gangen og skaper flyt.

Store endringer

Nye vinduer er satt inn, fasaden er endret, og romdelingen gjort helt om. Designerne tegnet en ny trapp med utgangspunkt i den gamle, formga nye møbler og skreddersydde oppbevaringsløsninger.

– Vi hadde veldig lyst til å sette sammen en fargepalett uten en eneste hvit vegg, og vi klarte det nesten! Vi prøvde bortimot ti ulike nyanser av terrakottafargen før vi kom frem til den helt riktige, forteller Amy.

© Inger Marie Grini
© Inger Marie Grini

Under den skulpturelle trappen – en rekonstruert versjon av den som opprinnelig var i huset – er det blitt plass til kjellerstue, gjesterom og hjemmekontor.

Funksjonelle løsninger

Mats André beskriver det ferdige huset som funksjonelt og minimalistisk, men med særpreg. – Vi nyter at det er så visuelt – og funksjonelt! Vi merker at vi er mye flinkere til å holde det ryddig, både fordi vi har fått på plass gode løsninger for oppbevaring, og fordi vi ønsker å holde et fint hjem fint

© Inger Marie Grini

Materialbruken går igjen i alle rom i huset, også på badene. Huset har to av dem: Ett praktisk med mye benkeplass og dusj, og ett man gjerne kan bruke mye tid i, som har fått et badekar fra Lusso Stone. Servanter er fra samme sted, mens armaturene er fra Vola. Gulvene er i støpt betong med sten.

© Inger Marie Grini

En spesiallaget gavl rammer inn sengen og bidrar samtidig med nattbord og hylle. Leselampen er Rise designet av norske Marianne Andersen for Normann Copenhagen.