Et klassisk uttrykk
Ethvert band som består av flere stjerner er dømt til å gå i oppløsning. Men kan man bli enige om gruppa skal ha én frontfigur, og at resten av medlemmene behersker seg, ja da er det kanskje håp om en harmonisk fremtid. I rekkehuset i Hellerup har Birgitte og Andreas en behersket innredningsstil. Danske møbelklassikere av Hans J. Wegner og Poul Kjærholm er som forventet på disse trakter. At gulvene er hvitoljede og veggene hvitmalte er også comme il faut.
– Jeg er med på at mange nok vil mene at vi ikke har brutt med så mye her, sier Andreas.
– Når vi fortsatt har så mange hvite vegger er det jo også fordi vi har en del kunst. Derfor har vi ikke kunnet bråke på alle parametere, utdyper Birgitte.
Rom for kunst
Med risikofrie interiørvalg trer parets kunstsamling tydeligere frem. Her er det ingen utagerende møbler eller sprelske farger som truer med å stjele showet. Bandbesetningen holder seg til et stødig komp. Stjernen får skinne.
Birgitte har arvet foreldrenes kunstsamling, og har naturlig nok et særlig affeksjonsforhold til denne.
– Foreldrene mine var inkarnerte samlere. Faren min var faktisk med på å stifte Det Danske Kunstsamler Selskab, som i sin tid var det første initiativet til å forene private kunstsamlere i Danmark. Foreldrene mine prioriterte kunsten over alt annet. De ville heller bo smått og bruke alle pengene på kunst, allerede da de var unge.
Føles mer som en villa
I tillegg til å arve selve kunstverkene har nok Birgitte også arvet sansen for kunst.
– I dag er jeg veldig takknemlig for at foreldrene mine har gitt denne interessen videre til oss. Selv om vi ikke dyrker interessen slik de gjorde, utvider også vi innimellom samlingen med nye verker, forteller Birgitte.
Betegnelsen «rekkehus» er sikkert korrekt, men temmelig misvisende. Trebarnsfamilien har hele 350 kvadratmeter å utfolde seg på, så i praksis oppleves boligen mer som en «kjedet villa». Huset gikk gjennom en omfattende renovering før familien kunne flytte inn. De hadde allerede bygget om et annet rekkehus i samme gate, og også bodd i et hus i England.
– Vi hadde mange erfaringer med oss fra første gang vi bygget om. Den gang gjorde vi det jo før vi hadde fått barn, så her har vi gjort en del ting annerledes ettersom vi visste hva vi hadde behov for, sier paret.
"Hjemmet henger ordentlig godt sammen nå"
Selv om det dreier seg om en stor bolig, ønsket ikke familien å sløse med gulvplassen. Hver kvadratmeter skulle tas i bruk. Det innebar å måtte rive vegger, oppføre nye, bærende konstruksjoner og lage en helt ny rominndeling.
– Det er ingen kvadratmetere som ikke blir brukt, og vi har alle fått vårt eget rom, så det er mulighet for både å være sammen og være hver for seg. Hjemmet henger ordentlig godt sammen nå, mener Andreas.
Smart inndeling
Nå går man inn i en åpen entré som henger sammen med både kjøkken, spisestue og stue, som igjen leder et halvt nivå ned til en tidligere garasje. Her er det etablert enda en spisesone, et grovkjøkken og et toalett. Herfra kan man fortsette videre ned i underetasjen, som foruten lekerommet også inneholder vinkjeller, bad og gjesterom. I overetasjen har barna hvert sitt rom og med et tilhørende bad som bare de bruker. Og helt øverst – i kvistværelset – har foreldrene sitt soverom med et eget bad.