Bygget nytt hus utenpå det gamle

De skulle bare ha et ekstra soverom og bad, men påbygget de endte med, endret hele huset.

Bygget nytt hus utenpå

© Lise Bjelland

Lys, lys og atter lys er stikkord for den lekre eneboligen i Stavanger. Typehuset fra 60-tallet er utvidet med påbygg, men hele huset fremstår som nytt. Det ”nye” huset er bygget utenpå det gamle både i høyden og i lengden. Det er trukket lenger ut på tomten og maksimalt inn mot nabogrensen. Dette har gitt plass til det etterlengtede soverommet, samt et ekstra bad. Både stue og kjøkken ligger der det alltid har vært og har mer eller mindre de samme veggene. Helt ny er derimot toppetasjen, et rom som ble langt større enn forventet.

Bølgende påbygg

© Lise Bjelland

Huset med bølgende kobbertak vekker oppsikt i nabolaget. Det bølgende taket skaper en spennende lyssetting inne, med glassfelt på uvanlige steder.

Hagestue

© Lise Bjelland

Fra hagen ser man gjennom stuen og ut på Stokkavannet. Sofaen er fra Eilersen. Cinema stoler fra Lammhults, designet av Gunilla Allard. Maleriet over stolene er av Ingrid Haukelidsæther.

Innreder med kunst

© Lise Bjelland

Interiøret i stuen er holdt i lyse farger, men friskes opp med Ingrid Haukelidsæthers fargerike maleri.

Påbygg med former

© Lise Bjelland

Den sinuskurvede kledningen hører nok til sjeldenhetene på bolighus, og med den blanke tjærebeisen får den et uttrykk som assosieres med båtliv. De kurvede formene går igjen her som i takkonstruksjonen.

Lunt inngangsparti

© Lise Bjelland

Kjøkkenveggen gikk tidligere i flukt med resten av huset, mens den nå er utvidet. Det gjør at inngangspartiet er blitt lunere og at familien kan se gjestene før de kommer på døren.

Ryddig rot

© Lise Bjelland

Med plassbygd garderobeløsning er det plass til hundrevis av sko, uten at familien trenger å bekymre seg for at det skal se rotete ut.

Spesialbygget kjøkken

© Lise Bjelland

Kjøkkenet er tegnet av Haga & Grov og bygget av Vågane Viste. Legg merke til den perforerte døren, kaffemaskinens eget skap.

Husets hjerte

© Lise Bjelland

Spiseplassen ligger mellom kjøkkenet og stuen, med inngangspartiet like i nærheten. Familien opplever dette som husets hjerte.

Stilren belysning

© Lise Bjelland

Rommet har en nydelig utsikt mot Store Stokkavann. All belysning både inne og ute er fra Louis Poulsons modeller Eklipta og Munkegård.

Bad i soveromsfløyen

© Lise Bjelland

Huset er delt opp i forskjellige soner. Soveromsfløyen inneholder også biinngang, vaskerom og bad. Første etasje består ellers av hovedinngang, kjøkken og stue.

Original peis

© Lise Bjelland

Den originale peisen er en av de få elementene som er igjen fra det opprinnelige huset. Med noen centimeter ekstra mur utgjør den nå en skillevegg mellom kjøkken og stue.

Søyler og utsikt

© Lise Bjelland

Stålsøylene som er plassert på innsiden av kjøkken- og stuevinduene, er en del av husets hovedkonstruksjon. Tanken er å gjøre bæringen så smekker som mulig slik at vinduene kan limes sammen og utsikten forsterkes.

Stillesone på soverommet

© Lise Bjelland

Den åpne løsningen som forbinder etasjene sammen består av mye glass, og da blir det veldig fort mye lyd! Familien har derfor laget en hyggelig løsning på foreldresoverommet med en egen tv som de rømmer til når det blir for mye lyd.

Relaterte artikler