Togo-stol
© Lea Jessen

Bli med inn i filmparets forvandlede funkishus fylt med farger og "det lille ekstra"

Regissør Casper Balslev og kostymedesigner Camilla Nordbjerg bor i et 70-talls funkishus med familien. Her har de panoramautsikt, kort vei til byen og plass til å utfolde seg med form og farger.

Le Klint lampe

Rundt spisebordet står fire Syverstoler i skinn av Arne Jacobsen som paret har kjøpt på auksjon. Veggen er dekorert med Fornasetti- tallerker og i en glasskuppel på spisebordet har en blekksprut klemt seg inn.

© Lea Jessen
7’er-stol

Trepanelene på veggen kommer fra rommene i underetasjen, som var en sigarboks fra 70-tallet da paret overtok huset. De så muligheten til å videreføre noe av husets sjel og tilføre varme til rommet ved å gjenbruke panelene i stua. De skinnkledde Syverstolene står sammen med et spisebord kjøpt på auksjon.

© Lea Jessen

Moderne funkis møter 70-tallet

Paret kjøpte boligen av familien som hadde bygget den i 1973.

Opprinnelig var det et gult mursteinshus, men de tidligere eierne malte det hvitt for noen år siden, og derfor så det mer tidsriktig ut da Casper og Camilla overtok.

– Vi likte de hvite flatene med svartmalte karmer og bjelker godt, det er moderne funkis som møter 70-tallsvillaen, sier Casper.

Togo-stol

Stuen er Casper og Camillas favorittrom. Den er fire meter under taket og har fantastisk lysinnfall og utsikt over et naturområde. Her har de en stor samling design-, interiør-, mote- og filmbøker hvor paret finner inspirasjon både til hjemmet og jobben. Bokhyllen har Casper bygget selv. Sofaen er et jubileumssamarbeid mellom Bruunmunch og Illums Bolighus. Den grønne veggfargen bryter med bruntonene som er dominerende ellers i boligen. Sofabordet har de hatt i mange år, og lenestolen er fra kolleksjonen Togo av Ligne Roset.

© Lea Jessen
Ekstrem-stol

Kunst tilfører et personlig preg som er viktig for paret. Her spiller den røde Ekstrem-stolen fra Varier sammen med kunsten på veggen.

© Lea Jessen
Ekstrem-stol
© Lea Jessen

Hadde både festsal og badstue

Huset var i sin tid innredet med plass til å utfolde seg, og da familien overtok, hadde det både festsal og badstue.

Det har de gjort noe med; badstuen har blitt nytt bad i underetasjen, og festsalen har blitt til en hjemmekino som er i bruk nesten hver dag.

Alle rommene i huset er pusset opp, og terrassen har fått nytt gulv og rekkverk av glass.

Beau Marché

Lampen over spisebordet er fra Beau Marché, spisebordet er fra Knast, og stolene er vintage Poul Cadovius.

© Lea Jessen
Blå vegg på soverommet

Paret holder ikke tilbake når det kommer til å bruke farger – ikke engang på soverommet, hvor du ser en dristig blanding av mørk himmelblå, gressgrønn, karrigul og sjokoladebrun.

© Lea Jessen

Innredning endres kontinuerlig

Paret gleder seg til å fortsette oppussingen i tråd med det opprinnelige.

– Den originale stilen og stemningen i huset gjør at vi trives, og vi vil gjerne beholde sjarmen, forteller de.

Innredningen endrer seg stadig.

Den skal først og fremst være funksjonell, og det er viktig for dem at all plass er i bruk, og at det er rom for både barn og hund.

Entreen er lys og enkel, med Verner Pantons trådhyller fra Montana som et hint av 70-tall.

Italienske fliser

Et stort bad er en drøm som har gått i oppfyllelse for begge to. De kom fra leiligheter med veldig små bad, så det sto høyt på prioriteringslisten da de skulle renovere. De store flisene er importert fra Italia.

© Lea Jessen
Rød trappe

Underetasjen går i mintgrønne toner som harmonerer fint med det originale steingulvet. Den røde trappen er en dramatisk kontrast, og dagslyset som faller på trappen, forsterker effekten.

© Lea Jessen

Ting behøver ikke være så perfekt

Utover det kan stilen være veldig spontan, det setter de pris på begge to.

Både Casper og Camilla elsker farger, former og detaljer, og de har fokusert på å få mye farger inn i huset. Det kan gjerne være litt humoristisk og behøver på ingen måte å være perfekt. Det er nesten som om parets kreative yrker er tilstede i interiøret.

– Farger skaper atmosfære, og derfor har vi ikke så mange hvite vegger og flater her. Vi jobber begge med film, og på filmsettene prøver vi alltid å få inn farger, dybde og tekstiler. Det har vi nok litt ubevisst overført til hjemmet vårt også, forteller Casper.

Funkis villa

Casper og Camilla ønsket at hagen skulle være en blanding av California og Japan, og har plantet vingemøllepalmer og kaktus som tåler klimaet. Bedene er minimalistiske med hvit granittstein, bonsai, japansk lønn, gran- og kirsebærtrær.

© Lea Jessen
Funkis villa

Første etasje har en innebygget terrasse som går langs hele huset. Stolen er fra en bruktbutikk.

© Lea Jessen