Camaleonda sofa
© Michael Sinclair

Bli med hjem til Coldplay-bassist Guy Berryman

En gammel jakteiendom er forvandlet til et unikt og spennende hjem for Coldplays Guy Berryman og Keshia Gerrits. Her kombineres klassiske skandinaviske 60-tallsmøbler med kunst, mote og musikk.

Selv om Guy Berryman nok er mest kjent som bassist i Coldplay, er det noe helt annet som har opptatt ham de siste årene, nemlig merkevaren Applied Art Forms, som han grunnla hjemmefra under den første koronanedstengingen i 2020.

– Slik jeg ser det, skal form følge funksjon. Det høres kanskje litt sprøtt ut, men tanken på sømmer og passformen til gensere kan holde meg våken om natten. De store forbildene mine er Helmut Lang og Martin Margiela fra den tiden hver av dem arbeidet hos de respektive motehusene de har gitt navn til. I tillegg er jeg svært opptatt av Raf Simons og japanske designeres sans for detaljer, forteller han og fortsetter:

– Jeg har designet en frakk inspirert av en som Helmut Lang har designet, og han hentet inspirasjon fra en M65-militærjakke. Det er utrolig hvor mange kulturelle lag som kan finnes i en design. Det er noe som opptar meg mye.

Samlemani satt i system

Den kulturelle lag-på-lag-tanken ser også ut til å gjennomsyre hjemmet hans, som gjenspeiler et bredt spekter av interesser: musikk, kunst, veteranbiler og designmøbler – det finnes knapt noe Guy Berryman og Keshia Gerrits ikke samler på.

Overalt i huset ser man en eller annen samling å utforske. Selve eiendommen tilhørte Henry Arthur Brassey, som var del av det britiske aristokratiet på slutten av 1800-tallet. Den gangen ble stedet benyttet til selskapeligheter i jaktsesongen.

Det siste året har Guy Berryman brukt på å restaurere to av de gamle stallbygningene. De skal fungere som studio og kontor og gi plass til den omfattende samlingen av veteranbiler.

– Jeg begynte å reparere gamle biler sammen med faren min da jeg var 13. Med tiden har jeg hatt alle de bilene jeg ville ha, så det holder nå, sier han om samlingen, som i dag består av 15 forskjellige doninger fra 60-tallet.

Kunst og møbelklassikere

I biblioteket finner man blant annet et Andy Warhol-silketrykk av Mick Jagger, en Mario Bellini-modulsofa i skinn fra 1970-tallet og en viktoriansk mannekeng som er skåret ut i tre.

Og det er en rød tråd her: en forkjærlighet for ting som er industrielle av natur, men likevel unike.

– Midten av 60-tallet var en storhetstid for design. Vi har mistet noe siden den gang. Ser du på en Ferrari fra 1960, er den som en skulptur med vakkert flytende linjer skapt av menneskehender. I dag er altfor mye fremstilt på en datamaskin og basert på markedsundersøkelser av hva folk vil ha.

Guy Berryman

En av de gamle stallbygningene er omgjort til tegnestue. Foran stativet med Applied Art Forms-prototyper står en Eames loungestol for Vitra.

© Michael Sinclair
Platesamling

Overalt i hjemmet finnes det små interiør-dekorasjoner, her ser du et lite utdrag Guys omfattende platesamling.

© Michael Sinclair
Eames stol

Enda en Eames-stol - denne gang Lobby stol trukket i gressgrønn.

© Michael Sinclair
Gloucestershire
© Michael Sinclair