FINE LINJER OG VAKRE FORMER:
© Filippa Tredal

Rom for tid

Inspirert av husets 70-tallsarkitektur, og innredet i en moderne­ tolkning av samme epoke, er eneboligen på Eidsvoll­ blitt en harmonisk hule av de sjeldne.

Da Elisabeth Ønseth og samboeren Roar Aarnes flyttet inn i den arkitekttegnede eneboligen fra 1969 på Eidsvoll for noen år tilbake, hadde de et viktig utgangspunkt for oppussingen: Tid.

– Gjennom årene har jeg lært at det tar tid å bo seg inn. Vi har tatt det litt sakte her, da får man et mer komplett hjem enn om man kjøper alt nytt med en gang, sier Elisabeth.

NYTT TILBAKEBLIKK:
© Filippa Tredal

Paret deler husets 384 kvadratmetre med tre katter – en liten utfordring med tanke på at paret valgte å legge lyst vegg til vegg-teppe i den ene stuen. Klør og hår setter daglige spor, men Elisabeth er ikke avskremt.

– Vi støvsuger ofte, og må kanskje bytte ut teppet om noen år. Men jeg har lyst på vegg til vegg-teppe på soverommet også etter hvert. Jeg er ikke så glad i gjennomgående gulv, jeg liker spill og teksturer – det å bruke materialer til å ramme inn ulike soner i hjemmet.

LUNT OG LEKKERT:
© Filippa Tredal
LYST MØRKE:
© Filippa Tredal

Som eier og grunnlegger av stylingfirmaet Studio Ønseth jobber Elisabeth med interiør til daglig, noe som også smitter av på privaten. Det er en tydelig tanke bak hver detalj i hjemmet, og da paret overtok slo de ned flere vegger for å få en åpnere planløsning. To rom ble til ett kjøkken, de åpnet opp mellom spisestuen og kjøkkenet, og bygget nytt bad. For å bevare noe av den opprinnelige sjelen i huset ble spilevegger og skyvedører i teak beholdt. Vintagekeramikk i hyller og på bord trekker også fine linjer mellom fortid og nåtid.

PAR I OPPUSSING:
© Filippa Tredal
GJENBRUK:
© Filippa Tredal
GODT NORSK:
© Filippa Tredal
TAKTILT:
© Filippa Tredal

– Jeg har en forkjærlighet for vintage og loppefunn, ting som gir hjemmet sjel. Jeg er også opptatt av bærekraft, derfor har vi blant annet valgt kjøkken i bambus fra Ask og Eng.

Elisabeth er også glad i farger. 70-tallsinspirerte rustfarger og gjørmete nyanser er blant favorittene, noe som også kler husets arkitektur. På sikt skal alt av hvite vegger bort.

GOD TONE:
© Filippa Tredal
PUSTEROM:
© Filippa Tredal

– Jeg får ro av mørke farger, sier Elisabeth, noe badet også reflekterer.

Med vegger kledd i svarte valkromatplater med gulv og dusj i sandfarget mikrosement, har målet vært å fremkalle en lun spafølelse på badet.

SPA HVER DAG:
© Filippa Tredal

Elisabeth er veldig fornøyd med resultatet. Nå gjenstår bare loftet.

– Vi har et svært loft vi skal bygge ut, det blir neste prosjekt. Her skal vi ha fire soverom, det er planen.

TAKTILE DRØMMER:
© Filippa Tredal