FINE LINJER OG VAKRE FORMER:
FINE LINJER OG VAKRE FORMER:

Hjemme hos interiørstylisten Elisabeth Ønseth går det i varme krem- og rustfarger, myke kvaliteter og en god dose vintagekupp.

© Filippa Tredal

Rom for tid

Inspirert av husets 70-tallsarkitektur, og innredet i en moderne­ tolkning av samme epoke, er eneboligen på Eidsvoll­ blitt en harmonisk hule av de sjeldne.

20. november 2018 av Linn Carin Dirdal

Da Elisabeth Ønseth og samboeren Roar Aarnes flyttet inn i den arkitekttegnede eneboligen fra 1969 på Eidsvoll for noen år tilbake, hadde de et viktig utgangspunkt for oppussingen: Tid.

– Gjennom årene har jeg lært at det tar tid å bo seg inn. Vi har tatt det litt sakte her, da får man et mer komplett hjem enn om man kjøper alt nytt med en gang, sier Elisabeth. 

Spisesture i jordfarger med stoler fra &tradition
NYTT TILBAKEBLIKK:

I Elisabeth og Roars arkitekttegnede hjem fra 1969 er rustne nyanser et moderne nikk til husets opprinnelse. Skapveggen i spisestuen er laget av Ivar-hyller fra Ikea, malt i Norwegian Wood fra Jotun. Sammen med Yoke-lampen fra norske Buene definerer den spisestuen på elegant og langstrakt vis. Rundt spisebordet fra Normann Copenhagen står In Between-stoler designet av Sami Kallio for &Tradition. 

© Filippa Tredal

Paret deler husets 384 kvadratmetre med tre katter – en liten utfordring med tanke på at paret valgte å legge lyst vegg til vegg-teppe i den ene stuen. Klør og hår setter daglige spor, men Elisabeth er ikke avskremt.

– Vi støvsuger ofte, og må kanskje bytte ut teppet om noen år. Men jeg har lyst på vegg til vegg-teppe på soverommet også etter hvert. Jeg er ikke så glad i gjennomgående gulv, jeg liker spill og teksturer – det å bruke materialer til å ramme inn ulike soner i hjemmet. 

Mykt vegg-til-vegg-teppe i spise-og stuesone
LUNT OG LEKKERT:

Vegg til vegg-teppet fra Teppeland er ikke bare mykt å gå på, men binder også fint sammen spise- og stuesonen. Paret har bevart enkelte originaldetaljer, deriblant den dekorative spileveggene i teak, som skiller spisestuen fra entreen. Sofaen og stuebordet er fra Bolia, mens verket på veggen er av Gurilla. 

© Filippa Tredal
Safaristol i gang med mørke vegger
LYST MØRKE:

Store vinduer slipper inn lys fra alle kanter, og gjør at den mørkmalte entreen oppleves både hyggelig og inviterende. Stolen er et loppefunn, mens hyllen fra Ferm Living rommer både oppheng og oppbevaring.

© Filippa Tredal

Som eier og grunnlegger av stylingfirmaet Studio Ønseth jobber Elisabeth med interiør til daglig, noe som også smitter av på privaten. Det er en tydelig tanke bak hver detalj i hjemmet, og da paret overtok slo de ned flere vegger for å få en åpnere planløsning. To rom ble til ett kjøkken, de åpnet opp mellom spisestuen og kjøkkenet, og bygget nytt bad. For å bevare noe av den opprinnelige sjelen i huset ble spilevegger og skyvedører i teak beholdt. Vintagekeramikk i hyller og på bord trekker også fine linjer mellom fortid og nåtid.

Interiørstylist Elisabeth Ønseth bak Studio Ønseth
PAR I OPPUSSING:

Elisabeth og Roar har brukt godt tid på å pusse opp og bo seg inn i eneboligen, for å skape et varig og behagelig hjem.

© Filippa Tredal
Cesca-stoler av Marcel Breuer
GJENBRUK:

Elisabeth tråler ofte loppemarkeder etter kupp. Slik fant hun to Cesca-stoler av Marcel Breuer til 100 kroner stykk! Sammen med Elbow-stolen av Hans J. Wegner for Carl Hansen og Søn og Leaf-bordet av Lievore Altherr Molina for Arper, skapes en formfin dynamikk på kjøkkenet.

© Filippa Tredal
Mørkt kjøkken i bambus fra Ask & Eng
GODT NORSK:

Kjøkken er fra norske Ask og Eng med fronter i mørk, bærekraftig bambus, mens benkeplaten i hvit Corian skaper en sømløs overgang til de lyse veggene. For å få et renest mulig uttrykk har paret droppet overskap og valgt en hvit kjøkkenvifte fra Vipp, som er nærmest usynlig mot den hvite bakveggen. Underskapene strekker seg åtte meter i lengden, og dekker dermed behovet for oppbevaring. Salt- og pepperbøssene i forgrunnen er fra Menu.

© Filippa Tredal
Vakker samling keramikk
TAKTILT:

Åpne hyller på kjøkkenet er bygget av overskuddsmaterialer fra oppussingen, og fungerer som utstillingsvindu for Elisabeths mange bruktfunn i keramikk.

© Filippa Tredal

– Jeg har en forkjærlighet for vintage og loppefunn, ting som gir hjemmet sjel. Jeg er også opptatt av bærekraft, derfor har vi blant annet valgt kjøkken i bambus fra Ask og Eng.

Elisabeth er også glad i farger. 70-tallsinspirerte rustfarger og gjørmete nyanser er blant favorittene, noe som også kler husets arkitektur. På sikt skal alt av hvite vegger bort.

Ikonisk sofabord av Isamu Noguchi fra Vitra
GOD TONE:

Puter fra Bolia og Granit i blått, grått og oker piffer opp den gamle Ikea-sofaen fra finn.no i stuen, og spiller nydelig på lag med blomstene i vasen fra H&M Home. Bordet er Isamu Noguchis klassiske Coffee Table fra Vitra, mens 265-lampen av Paolo Rizzatto produseres av Flos.

© Filippa Tredal
Dagseng i tre
PUSTEROM:

De få tingene som har fått plass på veggene henger ofte lavt for å skape en mest mulig rolig og uforstyrret atmosfære – også i stuen. Lack-hyllen fra Ikea er malt i samme farge som veggen, og trekker en fin linje til dagsengen, et loppefunn. Madrassen i skumgummi er kledd i trekk som Elisabeth selv har sydd. Teppet, en fargeklatt i det ellers duse rommet, er også et bruktfunn. Lune-lampen er av Sverre Uhnger for Brdr. Krüger, mens bildet er signert Gurilla.

© Filippa Tredal

– Jeg får ro av mørke farger, sier Elisabeth, noe badet også reflekterer.

 Med vegger kledd i svarte valkromatplater med gulv og dusj i sandfarget mikrosement, har målet vært å fremkalle en lun spafølelse på badet. 

Mørke vegger og spafølelse på badet
SPA HVER DAG:

Badet er bygget fra scratch, med vegger i svarte valkromatplater og gulv og dusj i sandgrå mikrosement. Resultatet er lunt og huleaktig, helt i tråd med spafølelsen paret ønsker å fremkalle. Servanten er fra Lavabo.

© Filippa Tredal

Elisabeth er veldig fornøyd med resultatet. Nå gjenstår bare loftet.

– Vi har et svært loft vi skal bygge ut, det blir neste prosjekt. Her skal vi ha fire soverom, det er planen.

Dust linsengetøy fra Granit
TAKTILE DRØMMER:

Det lyse soverommet er innredet med lintekstiler fra Granit, og skaper et delikat spill i rommet. Krakken, her brukt som nattbord, er fra Ikea, mens gulvampen fra Bolia glir sømløst inn blant de hvite veggene.

© Filippa Tredal

Kanskje du også er interessert i...