Hjemme hos Dinesen

Dinesen er kjent for sine vakre tregulv - og med et 112 år gammelt sagbruk i familien, er treverk et opplagt valg også hjemme.

© Andreas Mikkel Hansen

Det er 112 år siden Hans Peter Dinesen åpnet sagbruket på Sør-Jylland. I dag drives det av oldebarnet Thomas Dinesen, som bor på en gård fra 1886 sammen med kona Heidi.
Huset er renovert med egne planker i både gulv og i tak, og spesialbygde møbler av Dinesen-planker og vakre, naturlige detaljer av tre. Spisestuen domineres av et stort spisebord laget av brede Dinesen-planker. Hans J. Wegners Y-stoler akkompagnerer bordet.

© Andreas Mikkel Hansen

Huset er innredet med lyse og enkle møbler som ikke stjeler oppmerksomheten fra rammene eller naturen utenfor vinduene.
I entreen står oldefarens svennestykke, en klappstol i tre som i mange år sto på besteforeldrenes kjøkken. Den skulpturelle stumtjeneren er fra Add Interior.

© Andreas Mikkel Hansen

Både gulv og tak er kledd i douglasplanker fra Dinesen. På gulvet strekker de lange plankene seg gjennom huset, og er i flukt med de plankene som er lagt i taket. Treet i taket er beiset i samme grønne nyanse som de gamle, originale takbjelkene.

© Andreas Mikkel Hansen

På kjøkkenet er Dinesen-plankene også brukt som benkeplate på øya, som også har innfelt skjærefjel i marmor. Kjøkkenelementene er designet av den danske restaureringsarkitekten Jørgen Overby, som har sørget for at de matcher den gamle landstilen.

© Andreas Mikkel Hansen

Det er på en måte treets hjerte som den tyske treskjæreren Michael Moosmann-Pfaff har bearbeidet til dette kunstverket. Det ønsker husets gjester velkommen og symboliserer Dinesen-familiens kjærlighet til douglasgranen.

© Andreas Mikkel Hansen

I stuen har paret skapt en hyggelig innredning rundt den åpne peisen. TV-møbelet er bygget av Dinesen-planker, og her står også en vakker trestubbe de har funnet i skogen. Sofaen er fra Erik Jørgensen, bordet fra Zanotta og sekkestolen av Birgit Østergård.

© Andreas Mikkel Hansen

Soverommet ligger tilbaketrukket i 2. etasje. Den spesialbygde sengegavlen og bordet av Dinesen-planker fortsetter over i et lite sminke bord foran et veggspeil.

© Andreas Mikkel Hansen

Walk in-garderoben fører inn til soverommet der en Stingray-stol fra Fredericia Furniture står i hjørnet.

© Andreas Mikkel Hansen

Utsikt fra innkjørselen til Solbakkegård, med skogen som strekker seg i bakkant. Annekset til venstre er i dag tenåringsbolig, og under restaureringen av hovedhuset bodde hele familien der. Det huser også en stall til familiens hest.