Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Herskapsvilla med overdådig stukkatur

Fra falleferdig hus til spektakulær herskapsbolig med fantastiske detaljer.

Skandinavias flotteste stukkatur

Kanskje.. I et villakvarter på Frederiksberg i København ligger denne unike herskapsboligen. Her har interiørdesigner Christina Vising renovert et gammelt, falleferdig hus. Og resultatet er spektakulært.

© Styling: Rikke Graff Juel Foto: Christina Kayser O.

Eier og interiørdesigner Cristina Vising har selv designet den imponerende trappen, som er inspirert av ulike slott og herregårder.

Fra nedslitt hus til spektakulær villa

Det er vanskelig å forestille seg at Frederiksberg-villaen med den spektakulære hallen og de store, lyse rommene for bare to år siden var slitt og medtatt, fylt med muggsopp og inndelt i små, mørke kroker. Det dårlige utgangspunktet til tross, interiørdesigner Cristina Vising var ikke i tvil om husets enorme potensial.

Sammen med mannen Mikhael Melander hadde hun allerede lagt inn bud på et annet hus i Søllerød da villaen kom for salg, men de måtte ringe eiendomsmegleren og fortelle at de hadde forelsket seg i et annet hjem.

– Jeg visste at vi måtte ha huset allerede da vi parkerte utenfor. Da jeg gikk inn døren ble jeg møtt med en helt fantastisk karma. Jeg følte en stor trang til å redde det dårlig ivaretatte huset og fylle det med lys og luft, forteller Cristina.

Fire mindre rom ble slått sammen til et stort kjøkkenallrom, det gamle trappeløpet som opprinnelig var bygget til tjenerne ble til gjestetoalett i stueetasjen, og over alt ble det flyttet om på dører og vegger.

For å skape et stort, åpent inngangsparti ble også et stykke av andre etasje fjernet for å gi plass til en stor trapp.

© Styling: Rikke Graff Juel Foto: Christina Kayser O.

Fantastiske stukkaturer fyller husets store hall. De spektakulære ornamentene kan nytes fra Poul Kjærholms PK31-sofa og Arne Jacobsens Svane-stol, begge fra Fritz Hansen. TS-bordet er av GamFratesi for Gubi.

Klar visjon og stukkaturamok

– Jeg trengte ikke lang tid på å finne ut av hvordan huset skulle formes, jeg så det tydelig for meg. Utgangspunktet mitt har vært å innrede åpent med gode, reelle rom – jeg liker ikke døde soner i et hus. Alle hjørner skal brukes og man skal føle at man er sammen selv om huset er stort, forklarer Cristina.

Hun var også opptatt av å gi villaen fra 1900-tallet et estetisk løft. Den gamle stukkaturen var så ødelagt at den ikke kunne reddes, så Cristina fikk hjelp av gipsmaker Peter Møller til å lage ny og helt unik stukkatur til hvert enkelt rom. Det omfattende stukkaturarbeidet er særlig imponerende i den store hallen, hvor høytidsstemningen råder året rundt.

– Planen var først å lage høye paneler, men det endte med at jeg gikk fullstendig stukkaturamok. Rommet er så stort og plutselig ga det fullstendig mening å ha stukkatur over alt, forklarer Cristina.

© Styling: Rikke Graff Juel Foto: Christina Kayser O.

Benkeplaten i grønn Verde Alpi-marmor fra Borderstone sørger for en eksklusiv finish på kjøkkenet og skaper et vakkert fargespill i allrommet. På veggen, en plakat av fotograf Kenneth Willardt.

© Styling: Rikke Graff Juel Foto: Christina Kayser O.

Fiskebensparkett og stukkatur går opp i en høyere enhet i hallen – bokstavelig talt, deler av andre etasje er nemlig fjernet for å gi et åpnere og lysere hjem. Fra hallen går man inn i kjøkkenallrommet, hvor kjøkkenet i mørkrøkt eik er et nydelig motspill til de ellers hvite flatene.

Ingen detaljer for små

Hun har selv designet den majestetiske trappen i hallen, inspirert av utallige turer til ulike slott og herregårder. Detaljerte tegninger ble sendt til Polen, hvor trappen er bygget.

– Jeg elsker prosessen med å få en idé, tegne den på papiret og så se den utforme seg i virkeligheten. Jeg får konstant nye ideer, og akkurat nå er gipsmakeren min og jeg i gang med å lage en serie gøyale figurer. Hvordan jeg fikk ideen til å lage en kaningris vet jeg ikke, ler Cristina.

© Styling: Rikke Graff Juel Foto: Christina Kayser O.

Cristina visste nøyaktig hvordan kjøkkenet skulle være, så hun tegnet det selv og fikk en snekker til å bygge elementene i massiv røkt eik. Paret har ofte selskap, og modulen i karnappet under de sprossede vinduene rommer dobbelt opp av både oppvaskmaskin og koketopp.

© Styling: Rikke Graff Juel Foto: Christina Kayser O.

I de to vitrineskapene fra Lindebjerg Design viser Cristina frem den store glassamlingen sin. Det er en vakker blanding av gamle vintageglass funnet på loppemarkeder og Instagram samt glass, som Cristina har arvet av moren sin.

© Styling: Rikke Graff Juel Foto: Christina Kayser O.

Små stilleben tilfører farge og personlighet – som her, i form av en vintage lampeskjerm og glassvase fra Igen i brug i Helsingør sammen med en liten Bing & Grøndahl-skål, en gave fra Cristinas svigermor.

© Styling: Rikke Graff Juel Foto: Christina Kayser O.

Spisebordet fra Andersen Furniture er omringet av Arne Jacobsens Syver-stoler fra Fritz Hansen, med Poul Henningsens ikoniske Kogle-pendel fra Louis Poulsen som kronen på verket. Michael Kviums verk på veggen er et spennende motspill til de klassiske elementene.

Klassikere og utskeielser

Parets villa er klassisk innredet med nøytrale møbler. Slik dannes en rolig base for utskeielser med kunst og installasjoner, som gir hjemmet personlighet. Cristina har en særlig svakhet for de iøynefallende verkene til de danske kunstnerne Michael Kvium og Kenneth Willardt.

– Jeg liker kunst som provoserer og pusher grenser, det er et fint motspill til alt det pene her. Faktisk synes jeg at huset fortsatt er litt for polert, så det er like før jeg suser rundt med støvsugeren og dunker den litt inn i dørkarmene. Her skal det være plass til feil, levd liv, fest og gjester, avslutter Cristina.

© Styling: Rikke Graff Juel Foto: Christina Kayser O.

Den lille stuen er egentlig et gjennomgangsrom, og den skulpturelle Grand Piano-sofaen fra Gubi er bevisst satt midt i rommet for å friste forbipasserende til å ta en liten pause. Putene er laget av vintagetekstiler fra et loppemarked i Paris, gulvteppet er fra Garant, mens Balloon-vasen fra Louise Roe og en stripete skål i glass fra Cristinas mormor setter et feststemt preg på det hele. Bildet over konsollbordet av Emil Thorup for Handvärk er av Kenneth Willardt.

© Styling: Rikke Graff Juel Foto: Christina Kayser O.

De sosiale sonene ligger på rekke og rad, og fra stuen er det direkte utsikt til spiseplassen i andre enden av huset. Stuen er innredet som en hyggelig sone med fire loungestoler fra Sofacompany rundt et spesiallaget bord, perfekt for kortspillkvelder med venner og familie. VL Ring Crown-lysekronen er designet av Vilhelm Lauritzen for Louis Poulsen, mens lampene med rosa skjermer er fra Design By Us.

© Styling: Rikke Graff Juel Foto: Christina Kayser O.

Soverommet er stort, så for å gjøre det lunt og imøtekommende har Cristina fylt på med tekstiler og myke møbler i varme og beigegrå nyanser. De runde loungestolene er fra Sofacompany, putene og sengeteppet er sydd hos Gittes Gardin Entreprise, teppet er fra Garant og den nette pendelen fra 1930-tallet er fra Vintage 415. På veggen har verk av blant annet Michael Kvium og Christian Lemmerz fått plass.

© Styling: Rikke Graff Juel Foto: Christina Kayser O.

Det som før var en stue har blitt til et luksuriøst bad med plass til hele to badekar fra Bad & Stil! Armaturene er fra Vola, Orb-pendelen av 365° North er fra Bolia, og flisene fra Flise Bent er lagt i fiskebensformasjon, et fint ekko av parketten i resten av villaen. Verket på veggen er av Terry O’Neill.

© Styling: Rikke Graff Juel Foto: Christina Kayser O.

Med to badekar er to håndvasker helt på sin plass! Cristina har selv tegnet baderomsmodulene i eik, hvor runde speil med messingrammer fra Nordal utgjør prikkene over i-en.

© Styling: Rikke Graff Juel Foto: Christina Kayser O.

I dusjen har Cristina satt inn et røykfarget speil for å gi varme til rommet – en lekker detalj, som sammen med messingarmatur fra Vola og marmorerte fliser fra Flise Bent på vegger og gulv gjør badet til en eksklusiv opplevelse hver dag.

Håndplukket til deg