Her er det møblene som står i sentrum

Designer Øystein Austad og kjæresten Linn Tale pusset opp så nøytralt som mulig for å skape rom og plass til designen de er så glade i.

© Inger Marie Grini

Da Linn Tale Haugen og Øystein Austad, begge industridesignere, var på vei til drømmeleiligheten snublet de over et annet hjem til salgs. Med trente blikk kunne de se at den slitne leiligheten hadde stort potensial.

  • Vi startet den dagen vi fikk nøklene med å rive ned stygt panel og plukke av klikklaminaten for å finne det originale tregulvet fra 1890-tallet, forteller Øystein.

De har malt vegger hvite og latt det gamle tregulvet få skinne slik det er. Her får designmøblene være i fokus. Møblene har de spart opp over flere år, i påvente av et eget hjem.

© Inger Marie Grini

Den røde sofaen og det myke teppet danner en egen sone for stuen.

Arbeids- og gjesterommet er holdt i det samme anonyme uttrykket, noe som understreker at objektene har en funksjon. Her er det lett å se stolen Splines fine detaljer. Bordet er fra Elementa.

© Inger Marie Grini

Balkongen er bare noen år gammel, og er et av de kjæreste rommene. Det gamle treet skaper en hyggelig og naturlig skjerming mellom nabogårdene. Stolene Spline var Øystein med på å utvikle under praksisplassen han hadde hos NorwaySays.

  • Vi invisterer i kvalitetsmøbler som holder seg selv om årene går. Med tiden kommer vi til å få en fin kolleksjon med gode, holdbare møbler som ikke går av moten så lett, forteller Øystein.
© Inger Marie Grini

I gangen står det en enkel korkkrakk, designet av Jasper Morrison for Vitra, til avslastning.

© Inger Marie Grini
  • Vi ønsket nøytrale rammer som gir designen hovedrollen i rommet, sier Øystein.

Soverommet er enkelt innredet med en egenmodifisert Billy-hylle fra Ikea som vegghengt kommode. I taket henger en Le Klint-lampe, bordlampen er Caravaggio designet av Cecilie Manz, mens stålampen er Tab av Barber og Osgerby fra Flos.

© Produsentene

La deg inspirere av Linn Tale og Øystein, og la en lys og åpen base gi plass til den gode designen.

Øverst f.v: Barkrakk designet av Anderssen & Voll. Tibu, 4512 kr, Magis. Blekrosa pute i silke og lin, 606 kr, og nude i fløyel, 393 kr, House Doctor. Swirl lampe, design Øyvind Slaatto, 3445 kr, Le Klint. Chair One designet av Konstantin Grcic, 2700 kr, Magis. StokkeAustads egen design; Lysestake Optical, 469 kr, Menu. Bunadspledd designet av Andreas Engesvik, Oslo. 1845 kr, Mandals veveri. Nederst f.v: Hvite vaser fra 139 kr, Bloomingville. Korkkrakk av Jasper Morrisson, 3792 kr, Vitra. Swell sofa, design Jonas Wagell, 25 472 kr, Normann Copenhagen.