Her bor det to designere

Leiligheten til Silje Sahlén og Jonas Ravlo Stokke er full av designklassikere, men likevel stilfull og nøktern. Bli med inn!

Stolfylt kjærlighetsrede 
© Elisabeth Aarhus

Mannen som designerparet Silje Sahlén og Jonas Ravlo Stokke kjøpte leiligheten av, hadde bodd i boligen i 30 år. Det var linoleumsbelegg og tre ulike tregulv, ulike høyder på himlingen og masse farger på veggene. Da paret kom på visning, var boligen i ferd med å bli tatt av markedet - eieren fikk ikke solgt den.

  • Vi likte leiligheten veldig godt, til tross for at den så litt rar ut. Og så fikk vi den til under takst, sier Silje.

Oppussingen gjorde de delvis selv. De gamle kjøkkenstammene fikk stå, men ble oppgradert med nye fronter som Jonas laget. I det kombinerte kjøkkenet og spisestuen, som opprinnelig var tre rom med ulike takhøyder, fikk de laget ny himling og glatte, helsparklede vegger. I stuen derimot, nøyet paret seg med å male oppå strietapetet.

Men om oppussingen holdt seg til det relativt stramme budsjettet, er interiøret en annen historie. Det er lett å se at paret er glade i lamper. Og bord. Og ikke minst stoler. Hele seks ulike typer har fått plass rundt det lange spisebordet. Inne i stuen har både den klassiske Lounge Chair i svart skinn og stolen LCW, begge signert designerparet Charles og Ray Eames, funnet veien. Også en mer modernistisk modell fra Thonet.

Se bildene fra den vakre Vika-leiligheten på de neste sidene.

Åpen løsning på kjøkkenet 
© Elisabeth Aarhus

Jonas snekret nye fronter til det gamle kjøkkenet som sto i leiligheten. Skapveggen som dekker veggen til høyre i bildet er ny og kommer fra Ikea. Paret er fornøyd med valget av en åpen kjøkkenløsning.

-Vi tilbringer mesteparten av tiden i kjøkkenet og er glade i å lage mat, sier de.

Multimøbel 
© Elisabeth Aarhus

Det kombinerte kjøkkenet og spisestuen var opprinnelig tre små rom med ulike gulv og takhøyder. Det svarte spisebordet Trapez er designet av Jean Prouvé for Vitra, og strekker seg gjennom hele rommet.

  • Spisebordet brukes til alt: hjemmekontor, middag eller til vennebesøk. Det lange, smale bordet kan også sones av så man kan ha en intim middag mens arbeid ligger på den andre enden.
Lekker lesekrok 
© Elisabeth Aarhus

Eames-stolen Lounge Chair i svart skinn stammer fra Siljes tid som butikkmedarbeider hos Vitra. Gulvteppet med de oransje frynsene er fra Ikea. Paret er glade i Taschen-boken med papegøyetegninger, og flere av motivene preger den ene veggen i gangen.

Minner fra studietiden 
© Elisabeth Aarhus

Kobberplaten med utskjæringer stammer fra et prosjekt Jonas hadde med broren sin i studietiden. FADOLM står for furniture, architecture, design, Oslo, London, Milano. - Det var mest fordi vi syntes det hørtes kult ut.

Stilige String og kule krakker 
© Elisabeth Aarhus

Under String-hyllen, som ble designet av Nisse Strinning i 1952, står to godbiter av noen krakker fra en av Ikeas PS-kolleksjoner.

  • Vi bruker mye tid på å finne ut av hva vi vil ha før vi tar inn noe nytt, sier Silje.
Gaven i taket 
© Elisabeth Aarhus

Den grå modulsofaen fra Ikea fyller hele den ene kortveggen i stuen. Lampen Potence av Jean Prouvé fikk Jonas i 30-årspresang av Silje. Bordene er Metal side table av Ronan og Erwan Bouroullec, og stolen i forgrunnen er Eames' LCW. Korkfatet er kjøpt på Vitra, mens stolen med stålrørsbein er fra Thonet.

  • Når modningsprosessen er lang blir man sikker på valget, blir glad i møblene, og får etablert et forhold til dem, sier paret.
Arvegods og designerlamper 
© Elisabeth Aarhus

De hvitmalte skapene er arvegods fra Ikea, og har hatt mange ulike farger opp gjennom årene. Den røde og hvite plastlampen som er inspirert av kinesiske papirlykter, er tegnet av Bouroullec-brødrene for Belux.

Svalt soverom 
© Elisabeth Aarhus

Fargen på soveromsveggene heter S4010-R90B. - Vi malte først i en annen farge som jeg brukte i min gamle leilighet, men den så helt annerledes ut her, sier Silje. Soverommet og stuen har vinduer mot nord. Klassikeren Hang it all av ekteparet Eames tjener både som knagg­rekke og fargeklatt på soverommet.

Nytt bad 
© Elisabeth Aarhus

Badet ble besluttet pusset opp da naboen i etasjen under så seg lei av å tørke av himlingen sin hver dag. Det store speilet som dekker hele den ene veggen, gir god romfølelse. Betongflisene er fra Flisekompaniet mens benkeplaten i marmor er fra Lenngren naturstein.