Gammel funkis med nytt innhold

Barndomshjemmet fra 1964 ble bygget om for en moderne familie.

Åpent hus 
© Ragnar Hartvig

Funkisvillaen på Ekeberg fra 1964 er tegnet av Peter Andreas Munch ”Pimpam” Mellbye (1918 - 2005), en prisbelønnet norsk arkitekt. Familiefaren er oppvokst i huset, men for en moderne familie var planløsningen svært upraktisk.
Nå er kjellerrommet gått fra å være en mørk, furukledd stue til å bli et lyst og luftig samlingssted for husets unge. Tidligere besto kjelleren av flere knøttsmå soverom, nå er den åpnet opp til et stort, dynamisk oppholdssted. Gasspeisen fungerer som en romdeler og er fra Romerike Peis og Varme.

Skulpturell trapp 
© Ragnar Hartvig

Trappen opp fra kjellerstuen er tegnet av Tove Seberg ved Zett Interiørdesign A/S. Den fungerer som et kunstverk i rommet og står godt alene. Vasen 2Lips fra Holmegaard er dekorativ både med og uten blomster i.

Ryddig romløsning 
© Ragnar Hartvig

Inngangspartiet slipper inn masse lys, og entréen bærer preg av at all oppbevaring er gjemt bak skapdører med rene flater.
Hele underetasjen er åpnet opp. Huset ble tegnet i en annen tidsepoke enn vår - og det som var funksjonelt den gangen, er ikke nødvendigvis funksjonelt i dag.

12 meter kjøkkenbenk 
© Ragnar Hartvig

Kjøkkenet er forvandlet fra furuvelde til stilrene flater. Hele tolv meter med benkeplate strekker seg langs veggen. Det nye kjøkkenet er bygget i samme stil som det opprinnelige kjøkkenet. Herfra har familien en fantastisk utsikt mot Oslofjorden. De har mengder
med utsyn, men svært lite innsyn.

Teppet med skinnkant heter Tobago og er fra JAB. Spisebordet Synapsis i matt lakk er fra Porro. Lampene over kjøkkenøya er fra Artemide.

Vernet murvegg 
© Ragnar Hartvig

Murveggen i stuen oppe er et historisk element som er typisk for husets opprinnelige utforming, og er derfor bevart. Den massive muren tilfører lunhet til det stramme og stilrene uttrykket i stuen, som ellers er lys og lett.
Det selvdesignede teppet er fra JAB. Sofaene er fra B&B Italia. Sofabordet i glass heter Couchtisch UT40 fra Dreieck. Stålampen Twiggy er designet av Marc Sadler og kjøpt hos Expo Nova.

Varme på soverommet 
© Ragnar Hartvig

Soverommet er holdt i en enkel stil, men varme trefarger går igjen. Lampen Tolomeo fra Artemide gir godt leselys.

Skap i valnøtt 
© Ragnar Hartvig

Garderobeskapene er også holdt i trefarger. Skapene er laget i valnøttre, og er tegnet av Tove Seberg. De er superfunksjonelle, og har et rent uttrykk.

Gasspeis på badet 
© Ragnar Hartvig

På badet er det satt inn en gasspeis, som blir slått på hver morgen og skaper varme. Eierne følte de tok en sjanse da de bygde den, men er umåtelig fornøyde med sin nye varmekilde. Peisen fungerer også som en romdeler på badet. Garderobeplassen på badet frigjør plass på soverommet.
Oslo Møbelsnekkeri har stått for baderomsinnredningen. Flisene heter Casa og er fra Bergersen.

Glassvegg med print 
© Ragnar Hartvig

Innenfor dusjavlukket er det laget et dampbad, inspirert av tyrkiske bad. I dusjen er det montert en folie med sivprint bak glassveggen - en smart måte å gjøre baderomsveggen mer unik på. Baderomsmøblene er
fra Arteline.