Funkishus i furuskogen

Hvordan få naturen utenfor til å spille hovedrollen i interiøret? Ved å innrede så minimalistisk som dette!

Minimalistisk bolig
© Ragnar Hartvig

Hele huset er som et eneste stort rom. Gjester som kommer på besøk, lurer ofte på hvor familien har gjort av rotet sitt. Svaret finnes i en hel vegg som er dekket med skap.

Stolene rundt spisestuebordet er produsert av danske Gubi og levert av Studio UV88. Bordet er opprinnelig et bord i ask fra Living som paret selv har malt svart. Kjøkkenet er fra Nolte, levert av Kjøkken Skredder’n. Benkeplaten er i Corian. Hvitevarer fra Siemens. Stålampen Tolomeo er fra Artemide.

Forelsket i funkis
© Ragnar Hartvig

Paret forelsket seg umiddelbart i huset. Det var akkurat det utgangspunktet de trengte for å skape et vakkert hjem med rene linjer og store vindusflater.

Spesiell peisinnsats
© Ragnar Hartvig

Egentlig hadde paret designet en egen peis som ble for plasskrevende. Lykken var derfor stor da de fant den perfekte innsatsen hos belgiske Bodart & Gonay. Innsatsen kan brukes både som åpent og lukket ildsted. Peisen har fått en egen veggflate med innebygget nisje til ved på siden. Sofaen ble med på flyttelasset etter et opphold i Nederland, og ble kjøpt hos Jencikova i Amsterdam. Stuebordet er fra Bo-Concept.

Minimalistisk bad
© Ragnar Hartvig

Både badekar, toalett og servant er fra serien Vero til Duravit. Bambusstengene lette paret etter i lang tid, før de til slutt fant noen på lageret i en blomsterforretning.

Effektive barnerom
© Ragnar Hartvig

Barnerommene er små, men effektivt utnyttet. Vindu fra gulv til tak bidrar til å slippe skogen inn og gir en større romfølelse. For at alle skulle få egne rom ble kompromisset å gjøre hvert enkelt soverom mindre enn først tenkt. Lampene er de eneste fargeklattene i huset. De er designet av Verner Panton.

Få lyset inn i stuen
© Ragnar Hartvig

De høye vinduene i hver ende av huset bringer mengder med dagslys inn i rommene. Her er ingen dørterskler som må overskrides, men rene overganger og langstrakte flater som opphever følelsen av å bevege seg inn i et nytt rom.

Ute i skogen
© Ragnar Hartvig

Ofte opplever familien at ekorn, hakkespett og rådyr kommer på besøk. Vinterstid er det ofte spor etter både rev og hare. Barna liker dyrelivet, og synes dessuten det er stas med masse boltreplass like utenfor husveggene.

Lysnerd
© Ragnar Hartvig

Herren i huset kan med rette beskyldes for å ha en liten fetisj for belysning, noe han selv innrømmer. Han har lagt vekt både på armaturenes design og på at de skal dekke lysbehovet. Lysarmaturen over sengen er produsert av Planlicht og levert av Stokkan lys.

Rene linjer på kjøkkenet
© Ragnar Hartvig

Paret har sans for rene linjer, så i tillegg til vannkran ble såpedispenser og kullsyrekran fra KWC montert ved siden av hverandre av Kjøkken Skredder’n.