Frodig, formfullt og helt fantastisk!

Stefano Vitali har dykket ned i designhistorien, fargeriket og kunstverdenen og skapt et frodig hjem med rødt og blått som gjennomgangsfarger.

For en fargefest!
© Fabrizio Cicconi/ Living Inside

Stefano Vitalis leilighet i Milano bærer preg av en avslappet og leken stemning. Nyanser av blått og rødt er gjennomgangsfargene i leiligheten hans.

Den dype blåfargen i entreen plukkes opp i tekstiler og møbler i de øvrige rommene, det samme gjelder rødfargen som pryder veggene i biblioteket. I stuen, hvor veggene er hvite, sørger en rød lenestol og den blå sofaen – begge i velur – for både fargespill og tekstur.

Den blå velursofaen er fylt med røde, indiske silkeputer fra 1800-tallet, og på gulvet står bambusbokser fra Myanmar fra samme periode.

Fargerike kåret rødt til årets farge i 2017 – les mer hos BoligPluss!

Kunstverk plassert på vegger, gulv og karmer skaper en avslappet atmosfære.

Klassisk design og iøynefallende kunstverk
© Fabrizio Cicconi/ Living Inside

Stefano jobber med antikviteter, og driver galleriet Avanguardia Antiquaria. Hans private bolig er en forlengelse av galleriet. Her oppholder flere av antikvitetene seg før de finner nye hjem og eiere.

Stefano liker å blande antikke møbler med moderne kunst, en spennende miks som gjør hjemmet helt til hans eget.

TIPS! Slik mikser du gammelt og nytt design.

Det gylne setet av Pietro Corradini kler Greta Grossmans blå Grasshopper-lampe for Gubi. Maleriet er av Roberto Papini.

Kunst både inne og ute
© Fabrizio Cicconi/ Living Inside

Leiligheten ligger i en villa fra 30-tallet i et rolig strøk like utenfor Milano, omringet av en nydelig hage med frodige vekster og trær. Stefano kjøpte bygningen sammen med broren og søsteren, som bor i hver sin leilighet i under- og overetasjen.

Den familiære stemningen sørger for en lavskuldret atmosfære. Her er dørene alltid åpne, og søsknene samler stadig venner og bekjente til fester, utstillinger og konserter både inne og ute i hagen.

Kunsten gjennomsyrer hjemmet, også på utsiden hvor en gammel terrakottabyste betrakter teselskapet.

Gylne toner på kjøkkenet
© Fabrizio Cicconi/ Living Inside

På kjøkkenet lyser gule spisemøbler opp rommet, mens dobbeltsengen i gyllenbrun velur skinner på soverommet. Fargene gjentas fra rom til rom og gjør at hjemmet føles rolig og enhetlig selv om fargebruken er mørk og dristig.

Vindusnisjen malt i dyp brun fremstår som et eget møbel i rommet, og henter samtidig opp nyanser fra de lekne terrakotta-fargede detaljene i taket. Og hvem trenger teppe med nydelige gulvfliser som dette?

Elsker du fine fliser? Da må du se gulvene i denne boligen!

Oppå Formica-bordet fra 60-tallet står en bronseskulptur av Marcello Chiarenza.

Dypblå og rødbrent – for en kombo!
© Fabrizio Cicconi/ Living Inside

Ulike veggfarger markerer leilighetens ulike soner, samtidig som fargene siterer hverandre i rommene og skaper sammenheng. Den dypblå entreen står i lekker kontrast til det rødbrente Tülü Tülü-teppet fra Altai. Stolen er fra 50-tallet, designet av André Sornay.

Inngang via garderobeskapet!
© Fabrizio Cicconi/ Living Inside

På soverommet leder garderobe-skapet fra 30-tallet inn til et lite kontor! Stefano har en forkjærlighet for fantasifulle påfunn, og har ikke bare skapt seg et drømmehjem. Han har disket opp med selveste Drømmen om Narnia.

Sengen i gyllenbrun velur er fra 30-tallet, mens den skulpturelle stolen i svart er fra tidlig på 1900-tallet.

SE FLERE praktfulle boliger i vårt nyhetsbrev!