Fransk fristed

Med sol, varme og stille dager skal det mye til for at hvilepulsen ikke inntreffer. Bli med inn i drømmehuset i Provence!

© Eric D´Herouville / Case Study

Elisabeth Van Loock kjente allerede regionen godt. Sammen med mann og to barn hadde hun ofte feriert i Provence, «der solen alltid skinner». Etter mange hektiske år i den belgiske motebransjen ønsket hun seg et mindre stressende liv, og overtalte familien til å flytte til Frankrike.

  • Men å finne en egnet tomt er ikke særlig lett. De finnes jo, men som regel er ikke beliggenheten optimal, eller de mangler sjarm, eller de mangler trær, eller de mangler utsikt, eller det er for mye støy der, forteller Elisabeth, lettere oppgitt.

Men drømmetomten lå og ventet på dem i den lille landsbyen Gordes. Tomten var omgitt av vinmarker og olivenlunder, og lå sentralt i landsbyen. Beliggenheten var perfekt!

Tegnet huset selv
© Eric D´Herouville / Case Study

Når huset skulle bygges, var ikke Elisabeth snau - hun tok oppgaven på strak arm, og tegnet det selv. Hun samlet alt på ett plan og bygget det enkelt i områdets stil og ditto materialer, men likevel med et moderne hjems fasiliteter og komfort. Hun ønsket også å åpne husets oppholdsrom ut mot store terrasser utenfor, for å inkorporere mest mulig av utendørsområdene. Kjøkkenet ligger i midten av huset, men der er også et utendørs sommerkjøkken med plass til mange gjester.

Naturlig pynt ute
© Eric D´Herouville / Case Study

Sore steinkuler blir dekorative objekter i de naturnære rammene.

Ute til lunsj!
© Eric D´Herouville / Case Study

Hva med å innta lunsjen her? Hos Elisabeth og familien i Gordes i Provence, leves livet utendørs. En flagrende gardin gir litt skygge til måltidet, og skiller dessuten denne sonen fra resten av uteområdet. Til etterfølgelse?

Kortreiste materialer
© Eric D´Herouville / Case Study

Elisabeth var opptatt av at huset skulle ha tilknytning til den lille landsbyen, og jaktet på byggematerialer i nærområdet. Eksteriøret er dermed dekket av stein fra Viens, og de frittliggende bjelkene innendørs er gjenbruk av gamle bygninger i Gordes. Inngangsdøren har hun kjøpt hos en antikvitetshandler som har spesialisert seg på gamle byggematerialer fra regionen.

Hun har også fått glasspartier og vinduer spesiallaget til huset i børstet og malt stål, og dessuten har hun fått svømmebasseng.

I stuen får en dempet fargepalett i grått, beige og natur en god dose dagslys fra de store sprossevinduene som vender ut mot terrassen.

Åpen løsning
© Eric D´Herouville / Case Study

Den som står på kjøkkenet og lager mat, kan godt prate med den som sitter i stuen og leser avisen, takket være de åpne romløsningene.

Rustikk følelse på kjøkkenet
© Eric D´Herouville / Case Study

Kjøkkenet tåler godt mørke farger takket være vinduer fra gulv til tak som åpner rommet mot terrassen utenfor. Grovt treverk, tøft steingulv og mørke vegger gjøres mykere og mer klassiske med marokkanske veggfliser og lysekroner.

Drømmesoverommet
© Eric D´Herouville / Case Study

Ro og stillhet på soverommet. Deilig! Sengen er fra Etnicraft og sengeteppet er fra Linum.