Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Flott funkis på Jar

Med nytt inngangsparti og tilbygg ved kjøkkenet har familien Kjellmo Vorkinn skapt et moderne hjem av det gamle funkishuset på Jar.

Egen vri

© Maria Reme

Kristin og Bjørn flyttet fra byleiligheten sin på Majorstuen i Oslo i 2001, da familieforøkelsen var et faktum. De hadde vært på utallige visninger, men falt til slutt for det gamle funkishuset fra 1933 på Jar. Huset var gjort svært lite med siden den gang, så det var behov for omfattende oppgraderinger.

Det flotte tilbygget skjuler en stor og praktisk entré. Kristin har tegnet garderobeløsningen selv og testet den ut i en en-til-en pappmodell før de murte den opp. Montanaveggen skjuler en åpen garderobe med hyller og en liten rotekrok. Flisene er av en italiensk betonglignende sandsten.

Tidkrevende prosess

© Maria Reme

Både huset og tomten trengte mye stell, men de bestemte seg for å bo seg inn et par år før de gjorde noen permanente endringer. Huset sto blant annet på en flott naturtomt, men de var nødt til å felle nærmere 20 gamle furutrær for å få lyset inn. Det var mer enn nok å stelle med på den nesten 1,2 mål store tomten før de tok fatt på tilbygg og oppussing.

Den innvendige oppussingen startet med overflatepussing. Romdelingen var god i det gamle funkishuset, så de mer omfattende endringene som å flytte vegger og funksjoner var for å integrere tilbygg og påbygg til den opprinnelige arkitekturen.

Flott tilbygg

© Maria Reme

Det originale inngangspartiet og kjøkkenet var de minst funksjonelle rommene, og her måtte det flere kvadratmetere til for å oppfylle familiens ønsker. Bjørn kom via bekjente i kontakt med en pensjonert arkitekt som holdt til i nærområdet. Arkitekt Jan Stensrud falt for det sjarmerende huset og bestemte seg for å hjelpe.

Kjøkkenet ligger i det 50 kvadratmeter store tilbygget på baksiden av huset, og er blitt et deilig stort rom. Innredningen er fra Kvik.

Nytt bord

© Maria Reme

Den lille kjøkkenøya er der det gamle kjøkkenet lå. Nå er det for det meste i bruk som arbeidsplass og kjøkkenbord. Den store granittplaten er perfekt til baking.

Mye matglede

© Maria Reme

Familien er veldig glade i å lage mat. Den praktiske granittbenkeplaten ligger på alle flater i kjøkkenet.

Praktiske løsninger

© Maria Reme

Varmeskuffen er alltid i bruk, enten til kopper eller mat som er litt på vent.

Orden i sakene

© Maria Reme

I rommet innenfor kjøkkenøya har Bjørn satt opp en praktisk hylleløsning. Her er hele veggen utnyttet og papirer og nyttige småting organisert i hvite navngitte bokser.

Vedlikeholdsfrie materialer

© Maria Reme

Første modul av utbyggingsprosjektet ble å få tegnet uteplassen og inngangspartiet. De var enige om at det moderne påbygget på det gamle huset skulle stå som en kontrast til den eksisterende arkitekturen, men de var også veldig bevisst på at de nye tilskuddene skulle ha et felles uttrykk. Arkitekten tegnet uteplassen og inngangspartiet samtidig, og valgte vedlikeholdsfrie materialer som sibirsk lerk og betong.

Glassdører gir rom

© Maria Reme

Kristin og Bjørn ville skape et hjem der uteområdet skulle være lett tilgjengelig, derfor er det mulig på fine dager å bevege seg fra bassenget, over terrassen og inn på kjøkkenet uten å måtte bytte fottøy.

Det er mulig å trekke den store glassdøren helt til side og få en flytende overgang mellom inne og ute. Dette er den nye forbindelsen fra det 50 kvm store tilbygget på baksiden av huset til hagen, og gir spisestuen et fantastisk lys og en lett atmosfære.

Spisebord og stoler er kjøpt fra Ilva på nettet. Hyllene heter Mistral og lampene heter Caboche fra Foscarini.

Stuen på samme sted

© Maria Reme

Stuen ligger der den var tenkt i 1933. Nå i en moderne utgave med sofa fra Exo møbler. De praktiske småbordene er fra Ikea og puffene fra Verket interiør.

Terrasse fra soverommet

© Maria Reme

Soverommet ligger i annen etasje. Herfra er det utgang til en stor takterrasse på toppen av tilbygget. Det er litt langt fra selve kjøkkenet til at det blir den morgenkaffeplassen de hadde sett for seg. Men med to barn i huset kan jo behovene endre seg med tiden.

Lekent og funksjonelt

© Maria Reme

Barnerommene i annenetasje er innredet med en praktisk lekenhet. Ola på 8 har fått de blå detaljene, mens 10-år-gamle Saras rom har en mer feminin touch.

Moro å holde orden

© Maria Reme

Ola har fått noen morsomme knagger til badekåpen sin.

Nesten ferdig...

© Maria Reme

Kristin og Bjørn med barna Ola og Sara stortrives i huset. Det neste som står for tur er å bygge inn en del av kjelleren. Der skal det lydisoleres og bli et tv- og spillerom til barna, og da er de ferdige med alle byggeprosjekter, lover Kristin.

Håndplukket til deg