– Finner du ikke sjelefred her, så finner du det aldri!

Det var som å komme hjem da paret oppdaget steinhusene i skråningen på ferieøya Sicilia. De lot sjel og hjerte styre renoveringen.

Falt pladask for oppussingsobjekt
© Helenio Barbetta/ Living Inside

Caterina og Stefano befant seg på sørsiden av Sicilia, nær byen Modica. Duften av lavendel kilte i nesen. Landskapet var vilt og utemmet.

Det samme gjaldt for så vidt de tre bygningskroppene på eiendommen, men det gjorde ingenting, paret var på utkikk etter et oppussingsobjekt.

– Det er her vi må bo, det er her sjelene våre har drømt om å slå seg til ro, sier Caterina.

Fin blanding av fliser på kjøkkenet
© Helenio Barbetta/ Living Inside

Sammen med arkitekt Viviana Haddad brettet paret opp ermene og startet restaureringen. Ønsket var å bevare så mye som mulig av de originale materialene, og å benytte seg av lokale håndverkstradisjoner. Samtidig ville de være innovative.

– Det er ikke alltid like vellykket å mikse håndverkstradisjoner fra ulike tidsepoker, men til denne eiendommen har det fungert godt, og tilført spenning og taktile kvaliteter. Det liker vi, sier Stefano.

TIPS! Katrine pusset opp hyttekjøkkenet – se så lekkert det ble!

En eklektisk sammensetning av gamle, sicilianske sementfliser pryder kjøkkenet, og går over i tørrpressede majolicafliser i arbeidsrommet. Stolen er funnet brukt.

Kombinerte nye og gamle møbler
© Helenio Barbetta/ Living Inside

Paret jobbet for å bevare bygningenes sicilianske sjel, samtidig som de skulle få tilført sin egen personlighet. Løsningen ble å kombinere møbler fra ulike tidsepoker, som Caterina og Stefano har samlet gjennom en årrekke.

Interiøret er også smykket med nøye kuratert samtidskunst, og mange av motivene er av dramatiske naturlandskap. Sånn måtte det bli, naturen måtte stå i fokus, inne som ute.

Brede skyvedører i glass sørger for at naturen og duften av siciliansk flora alltid er tett på. Dagsengen Brandina er fra Plinio il Giovane.

Her er ingenting tilfeldig
© Helenio Barbetta/ Living Inside

– Da vi valgte løsninger for interiøret, valgte vi ikke en bestemt stil. For oss har hvert møbel en emosjonell og en symbolsk betydning. Vi overlot ingenting til tilfeldighetene og gjorde alle valg med hjertet, sier Caterina.

I stuen, over hylleseksjonen signert Viviana Haddad, henger et foto av den italienske kunstnerduoen Masbedo. Lenestolene er originaldesign av Franco Albini for Bonacina. Den hvite bordlampen er Gatto fra Flos.

Fantastisk utsikt gir sjelefred
© Helenio Barbetta/ Living Inside

– Finner du ikke sjelefred her, så finner du det aldri, mener paret som eier stedet. Stolene rundt hagebordet er fra italienske Ethimo.

– Landskapet her rammer inn hjemmet, og uteplassen blir en al fresco-spisestue. Urtehagen inneholder fjorten ulike typer aromatiske krydderplanter, sier Stefano.

Gammelt håndverk på badet
© Helenio Barbetta/ Living Inside

De tørrpressede Majolicaflisene skaper wow-effekt på badet. Dette er en nær utdødd håndverkstradisjon som fortsatt utføres på Sicilia.

Se flere fine boliger – meld deg på nyhetsbrevet!