En gyllen tråd i leiligheten skaper skandinavisk glamour

I sin klassiske leilighet bor motedesigner Hanne Bloch med håndlagde møbler og gyllen glamour – og en umiskjennelig skandinavisk touch.

Italiensk glamour i København
© Birgitta Wolfgang/ Sisters Agency

Italiensk glamour i København

– Jeg er oppvokst på et lite sted på Jylland med en mor som var særlig opptatt av interiør. Det var stil over henne, og hun skilte seg litt ut fra de andre konene på landet. Jeg har nok arvet interessen fra henne, forteller nå københavnbaserte Hanne Bloch.

Etter 20 år som motedesigner i Roma og Milano var det ingen selvfølge at Hanne Block skulle ende opp midt i sentrum av den danske hovedstaden.

Hun har tatt med seg mange av morens chice eiendeler, som hun har supplert med italienske skatter og vintagefunn.

Stilig stue

Interiøret i stua kunne vært hentet fra en internasjonal metropol, med sin glamorøse sammensetning av vintagefunn, gylne metaller, eksklusive materialer og uttrykksfulle kunst.

Sofa og bord er funnet brukt på Lauritz.com, den håndlagde skjenken og speilet har Hanne tatt med hjem fra Milano-butikken Salvatore + Maria, mens vegglampen er fra Serge Mouille.

Det gylne metallet som en rød tråd
© Birgitta Wolfgang/ Sisters Agency

Det gylne metallet som en rød tråd

Da Hanne flyttet inn i leiligheten, som i utgangspunktet var ferdigrenovert av den tidligere eieren og kun trengte små justeringer, lot hun seg inspirere av de originale messingdørhåndtakene. Det ble dermed naturlig å la det gylne metallet bli en rød tråd gjennom hele interiøret.

SJEKK UT hvordan du kan lage en luksuriøs sengegavl i messing hos BoligPluss!

Det store messingskapet har Hanne fått laget på mål, da hun trengte et sted å oppbevare de store serveringsfatene sine. Kjolen er fra hennes eget merke, Hanne Bloch.

Svart parkett skaper sammenheng
© Birgitta Wolfgang/ Sisters Agency

Svart parkett skaper sammenheng

– Jeg går etter unike, inspirerende og gjerne håndlagde ting og møbler, sier Hanne.

– Jeg vokste opp på en gård, og har tatt med meg mange ting derfra. De store glasskolbene, blant annet, som søsteren min i sin tid brygget øl i. Nå bruker jeg dem som vaser.

Den originale stavparketten i spisestuen er oljet og lakkert svart, for å skape en sammenheng med de andre rommene. Det svarte er en fin kontrast til de hvite veggene med paneler.

Spisestuebordet, som er håndlagd, har Hanne kjøpt i favorittbutikken Salvatore + Maria i Milano. Hun har lagt en glassplate på det for å gjøre det større. Stolene har hun funnet brukt i USA. Bildet på veggen er av Poul Isbak.

Kjølig marmor, varmt tre
© Birgitta Wolfgang/ Sisters Agency

Kjølig marmor, varmt tre

Den tidligere eieren av leiligheten, som var arkitekt, hadde lagt lekkert marmorgulv i kjøkkenet. Slettes ikke dumt! For å balansere det kjølige uttrykket, har Hanne plassert et rustikt trebord med ditto krakker midt i rommet.

– Jeg liker godt å blande ulike stilarter og materialer. Kontrastene skaper liv og en nødvendig balanse, sier Hanne.

HER ER 8 tips for å innrede med kontraster!

Den stramme innredningen fra Invita skaper et rent og enkelt utgangspunkt i kjøkkenet. Lampene er Tolomeo fra Artemide.

Marmor også på badet
© Birgitta Wolfgang/ Sisters Agency

Marmor også på badet

Det superlekre badet har innredning og armaturer fra italienske Boffi. Speilet, som dekker hele veggen over vasken, har en forstørrende effekt.

Dusjnisjen har nydelige marmorvegger og regnfallsdusj.

FÅ INTERIØRTIPS rett i innboksen – meld deg på nyhetsbrevet her!

Nøytrale farger på soverommet
© Birgitta Wolfgang/ Sisters Agency

Nøytrale farger på soverommet

Soverommet er rolig og harmonisk innredet i en nøytral fargepalett, men med sanselige kvalitetsmaterialer.

Hanne har fått bygget inn en hel vegg med skapplass, i samme stil som de originale veggpanelene i rommet. Lenestolen er fra Verner Pantons serie System 1-2-3 fra 1973.

Hanne Block er opptatt av kvalitet, både i hjemmet sitt og i badetøyet hun designer under eget merke.

– Jeg synes ikke noe om bruk og kast-kulturen, sier hun.

– Det er viktig at det jeg kjøper til hjemmet mitt eller lager til bedriften min er av høy kvalitet og varer lenge. Jeg vil heller ha én virkelig fin ting enn mange man blir lei av!