Drømmehjem i eget design

Arkitekten og tømreren har bygget drømmehjemmet helt fra bunnen av. Se de lekre løsningene!

Stue med utsikt
© Gert Skærlund Andersen

Trine Hjortshøj og Nikolaj Mortensen har laget litt av et debutantprosjekt som henholdsvis arktitekt og tømrer. Sammen har de skapt drømmehuset sitt helt fra bunnen av.
I stuen spiller den store Bolia-sofaen hovedrollen. Den vender mot utsikten, og her har familien mulighet til å slappe av sammen og hver for seg. Peisveggen bak sofaen har en rekke innebygde spoter og lyser vakkert om kvelden. Tolomeo-lampen med papirskjerm kan lett flyttes dit lyset trengs. Sofabordet heter Giro og er fra Zanotta. De to godt brukte PK 22-stolene er tegnet av Poul Kjærholm.

Håndsnekret kjøkkeninnredning
© Gert Skærlund Andersen

Spisekjøkkenet er lyst og imøtekommende og
er som resten av husets inventar laget av snekker. Spisebordet er fra Brdr. Andersen og har selskap av Eames’ DAR-stoler. Glasspendelen er tegnet av Philippe Starck for Flos. Gyngestolen i bøk er tegnet av Hans J. Wegner for PP Møbler.

Skjul koketoppen
© Gert Skærlund Andersen

Komfyren er på smart vis gjemt i en nisje med paneldører foran. En løsning som gir det åpne spisekjøkkenet høy standard som oppholdsrom når matlagningen er ferdig.

© bo-bedre.no
Tolomeo på sengekanten
© Gert Skærlund Andersen

Bak trappen mellom første- og underetasjen ligger soverommet på den ene siden og barnerommet på den andre. Tolmeo-lampen er en gjenganger i huset, og viser seg her i form av sengelamper. Den litt rå metallampen fungerer godt i kontrast til de varme flatene i tre. Stolen er en Eames og sengeteppet er fra Hay.

Avskjermet hjemmekontor
© Gert Skærlund Andersen

Det har også blitt plass til et kontor i parets nye hus. Det er holdt enkelt og er avskjermet med en skyvedør som enkelt kan lukkes hvis man trenger fred på arbeidsplassen.

Designede barnemøbler
© Gert Skærlund Andersen

I det romslige spisekjøkkenet er det også plass til et lite barnehjørne. Trisse-møblene i barnehøyde er av Nanna Ditzel.