De vant ikke budrunden, men bare måtte ha huset

Les hvordan Sille og Morten til slutt kapret den vakre sekstitallsboligen.

© Karina Tengberg/House of Pictures

Første gang Sille Jørgensen og Morten Misfeldt så det gamle 60-tallshuset i villastrøket utenfor København, boblet det formelig over.

Parte så med en gang for seg hvordan de kunne innrede og oppdatere den karakteristiske bolien, men de vant ikke budrunden. Besatt av tanken på huset skrev de et brev til selgerne, hvor de forklarte hvor betatt de var av stemningen der, og hvordan de ønsket å ta vare på alle de særegne kvalitetene. Og det hjalp!

Kort etter haddet paret og barna - Otto på tolv og tvillingene Sigurd og Asta på ni - fått et nytt hjem.

© Karina Tengberg/House of Pictures

Vindusveggen gir panoramautsikt over hagen og slipper inn rikelig med dagslys, noe som gjør at de tunge treveggene oppleves lettere. Lenestolen Bachelor er designet av Verner Panton for Fritz Hansen, stuebordet AT22 er av Hans J. Wegner for Andreas Tuck, og en Marimekko-pute har fått plass i skinnsofaen fra en vintagebutikk. Uroen i taket er designet av Greenberg Kingsley for Flensted.

© Karina Tengberg/House of Pictures

Enkel pynt laget av barna sammen med det lille bildet kjøpt i Italia er fine detaljer mot treveggene. Den lille lysestaken i glass er fra Kosta Boda.

© Karina Tengberg/House of Pictures

Familien har bygget på huset og innredet soverom i den nye delen, med direkte utgang til terrassen. Hagebordet er laget av materialer som ble til overs fra uteplassen.

© Karina Tengberg/House of Pictures

Panelveggen gir en lun glød til allrommet. Stolen i krom er Bertoia Side Chair, designet av Harry Bertoia for Knoll i 1952, og er en fin partner til Arne Jacobsens Maureen fra Fritz Hansen, også den fra 1952. Jacobsen har også designet vegglampen AJ 50 for Louis Poulsen. Trådhyllene Wire Cube er designet av Verner Panton for Montana, mens det grafiske trykket er fra en vintagebutikk.

© Karina Tengberg/House of Pictures

På Sigurds rom er det heldige møtet mellom trepanelet og de hvite veggene tydelig. En gammel vinyplateholder har fått nytt liv som magasinholder.

© Karina Tengberg/House of Pictures

På barnerommet er en hel vegg kledd med skap. Superpraktisk, særlig med en MDF-plate satt inn som skrivebord.