Bli med inn i et av Italias nyeste designhoteller

Det er litt dystert, veldig vakkert, og ligner ikke på så mye du har sett før. Velkommen til hotell i særklasse!

© Alessandra Ianniello, Living Inside
I skyggen av det gamle klosteret i Chiaravalle, et lite tettsted som tidligere var selvstyrt men som i dag regnes som en del av byen Milano, reiser det seg et hotell på stedets eneste, lille torg. Tidligere var de største bygningene her en stall og en låve, og fremdeles er torget omgitt av natur på alle kanter. Gjennom de generøse åpningene i hotellet Borgo Nuovos fasade kan man se det skiftende lyset i nord, og noe av det mest oppsiktsvekkende vakre landskapet i den italienske landsdelen Lombardia.

Uteplassen er møblert med militære feltsenger fra 50-tallet i kombinasjon med myke tekstiler av nyere dato. Områdets ærverdige gamle kloster skimtes i bakgrunnen.

© Alessandra Ianniello, Living Inside
Sett utenfra er den hvitmalte murbygningen med saltak og relativt små vinduer nokså anonym. Kontrasten blir dermed desto større når man trår gjennom dørene og ser hva som befinner seg innenfor hotellveggene! Det deilige, luksuriøse interiøret er holdt i mørke toner – blått, grønt og brunt – med betydelige innslag av gylne metaller. Her er det litt 40-tall, litt 50-tall og litt art deco. Det er store mengder fløyel og messing, mens mørkt tre og klassiske, stormønstrede tapeter holder det overdådige og glamorøse uttrykket i ørene, og sørger for en sofistikert helhet vi klør etter å gjenskape. Inngangspartiet til hotellet Borgo Nuovo er sparsomt opplyst av de små lysekronene designet av Venini. Lenestolene i skinnende blå fløyel fra 40-tallet bringer sitt eget maleriske lys til rommet, og står i nydelig kontrast til den mørke resepsjonsdisken fra tidlig 1900-tall. Bordene i messing er spesiallaget av duoen ABnormaldesign.

© Alessandra Ianniello, Living Inside
I den deilige vinterhagen trekkes blikket mot landskapet utenfor. Dagslyset som flommer inn gjennom de store vinduene gjør at det tunge interiøret oppleves lettere.
Bak designhotellet står designere som ønsker å skape kokong-aktige, samtidige miljøer i rurale områder av Italia. Duoen Viviana Fedeli og Luca Puglia, sammen kalt ABnormaldesign, står bak innredningen, og har også spesialdesignet flere av møblene til hotellet, mesteparten i messing. Hotellet er innredet av Viviana Fedeli og Luca Puglia, som også har spesialdesignet flere av møblene. Lenestolene og sofaene kledd i blå fløyel gir rommet en deilig, eksklusiv stemning. Sammen med bordene i messing er de designet av ABnormaldesign.

© Alessandra Ianniello, Living Inside

Hotellets elleve rom, alle med utsikt til klosteret, ligger langs en filmatisk nedstrippet gråmalt korridor. En delikat miks av vintage og nyere møbler gir en nærmest tidløs atmosfære. Dempet belysning og tunge, brune dører står i fin kontrast til bagasjetrallene i blank messing.

© Alessandra Ianniello, Living Inside
De matte, blåmalte veggene på hotellrommene skaper nødvendig ro og rom til de skinnende messing­møblene designet av ABnormaldesign. Taklampene Mantis er designet av Bernard Schottlander, mens sengetøy og ­tepper er fra Society.

© Alessandra Ianniello, Living Inside
Nyanseforskjellen i blåtonene på veggene og gardinene gjør rommet spennende, mens miksen av ulike materialer sørger for lunhet og varme. Det lille skrivebordet er fra 30-tallet.

© Alessandra Ianniello. Living Inside
Det lekre kabinettet i messing er spesialdesignet for rommene, og fungerer både som hylle, pult og skillevegg. Helt nydelig, og nesten verdt overnattingen alene! Stålampen Mantis i bakgrunnen er designet av Bernard Schottlander.