Bli med hjem til Cathrine Hammel!

Raffinert balanse mellom estetikk og funksjonalitet i designerens hjem.

© Inger Marie Grini
På landet, midt i sentrum, har klesdesigneren Cathrine Hammel og mannen Philippe Baden skapt sitt drømmerede. Med Frognerparken som nærmeste nabo har de Oslos grønneste lunge rett utenfor porten, samtidig som de bare er et steinkast unna barnehage og skole til de tre sønnene sine.
Den lave sofaen i stuen er skreddersydd etter målene på karnappet. Speilet fra Gubi på veggen plukker opp de brente tonene i putene og teppet kjøpt i Marokko. Det vakre veggteppet er laget av Cathrines bestemor, mens bordet og lenestolen er fra Caravane.

© Inger Marie Grini
Snakk om lekkert kjøkken! Med innredning fra Fired Earth, krakker fra Hay og skulpturelle keramikkvaser av Paola Paronetto, har Cathrine skapt et taktilt rom med akkurat nok lagringsplass til å dekke det daglige behovet. Messing og tre luner den ellers kjølige paletten.

© Inger Marie Grini
Inspirert av beduinleirer har Cathrine valgt lave møbler til den åpne, store stuen. Lyse rammer fylt med jordnære farger og sanselige materialer skaper en upretensiøs og god atmosfære for avslapping og trivsel. Speilene på veggen er kjøpt i Marokko, det samme er teppet og putene. Stålampene, sofabordene og lenestolen er fra Caravane.

© Inger Marie Grini

Da berner sennen-hunden Barney kom inn i familien for tre år siden, måtte de hvitmalte tregulvene skiftes ut. Og da alt inventar likevel måtte flyttes ut, bestemte paret seg for å starte med blanke ark. Hele huset ble renovert og ominnredet.

- Jeg har fått det inn fra min mor som er interiørarkitekt at interiøret skal henge sammen med eksteriøret. Vi føler vi har fått til det, men vi har nok veket litt fra det som er den norske oppfatningen av hvor­ dan et slikt hjem skal se ut. Vi ønsket at det skulle være litt mer internasjonalt, et litt utypisk og stramt miljø, forteller Cathrine.

© Inger Marie Grini
Arbeidsplassen i hallen er plassert under vinduet og bader i deilig dagslys. Et bilde av Peter Jordanov har fått plass mellom velvalgt arvegods. Stolen er fra Holedesign, mens bordet er fra Ikea.

© Inger Marie Grini
Den lyse spisestuen er omgitt av detaljer i duse toner, og har en myk og behagelig ro. Det asymmetriske opphenget av Sebran D'Argents fotokunst gir et organisk uttrykk. Spisebordet og stolene er fra Holedesign, mens lampen er fra Caravane i Paris. Keramikkfatet på bordet er av Bodil Mogstad Skipnes, mens bollen ved siden av er signert Michiko Takahashi Nilsen.

© Inger Marie Grini
Cathrine er opptatt av å formidle verdien av god kvalitet, som igjen betyr mindre og bedre ting som varer lenge. – Det er mer miljøvennlig enn resirkulering, dette er det forsket på, fastslår hun.

© Inger Marie Grini
Kollasjen på soveromsveggen er en blanding av familiefotografier og små kunstverk. Den monokrome fargeskalaen plukkes opp i det vakre linsengetøyet, og skaper en fin helhet. Vegglampene er fra Caravane.

© Inger Marie Grini
- Jeg har det minste klesskapet av alle, for jeg har valgt å bare ha akkurat det jeg trenger og bruker. Men så har jeg jo lett tilgang på klær, forteller klesdesigneren. Posehyllene på veggen er fra Norrgavel, mens klesstativet er spesiallagd i Paris.

© Inger Marie Grini
En kul kaktus i en sanselig keramikkvase er blitt til en flott skulptur som lager en lun og god atmosfære i stuen.

© Produsentene
Vi drømmer oss bort i Cathrine Hammels hjem, og gjenskaper hennes elegante stil. Med klokka fra toppen: Pryd veggen med print! Graphic Grain, design Paper Collective, 399 kr. Vakre vaser fra serviset New Norm, design Norm Architects, fra 245 kr, Menu. Dreibar krakk, Revolver Stool, design Leon Ransmeier, 1599 kr, Hay. Lang, lav sofa, Tiki fra Fogia. 47 810 kr, A. Huseby & Co. En frodig fiolinfiken skaper et grønt hjørne, 175 kr, Mester Grønn. En smakebit av verden med kelimputer, 60 x 60 cm, 649 kr, brandtsindoor.dk. Enkel lampe i tekstil, Wired Hubble Lamp, 1799 kr, Day Home.