Bli med hjem til Bodum-sjefen

Omringet av malerisk natur, klassiske designikoner og flotte kunstverk har Jørgen og kona Martine skapt sin ultimate base i Sveits.

© Birgitta Wolfgang

Omringet av malerisk natur, klassiske designikoner og flotte kunstverk har Martine Thoelen og Jørgen Bodum funnet sin ultimate base for både arbeid og hvile.

Utenfra ser hjemmet ut som et tradisjonelt sveitsisk husk, men inni skjuler det seg et stilsikkert og luftig univers bestående av italiensk og skandinavisk design, ispedd produkter fra Bodums egne kolleksjoner.

Det er kanskje ikke så rart når Jørgen er eier og direktør av Bodum, som ble grunnlagt av hans far i 1944.

© Birgitta Wolfgang

I de solide utemøblene av Alberto Meda for Alias, kan man nyte både utsikt og godt selskap så lenge været tillater det.

© Birgitta Wolfgang

Paret foretok en totalrenovering av huset som tidligere hadde en mørk og tung estetikk.

De fikk et lettere og lysere uttrykk ved å male vegger og tak hvite, og i kombinasjon med det sandfargede gulvet er det nesten noe strandaktig over interiøret.

Spisebordet er omringet av Hans J. Wegner Y-stoler for Carl Hansen & Søn, mens over bordet svever lampen Fuchsia, designet av Achille Castglioni for Flos. Martine har dekorert bordet med grønne hortensiaer og kremfargede roser i små glass fra Bodum.

© Birgitta Wolfgang

Klassiske skandinaviske møbelikoner fra Arne Jacobsen, Alvar Aalto og Hans J. Wegner har fått selskap av italiensk design, og helheten føles eksklusiv, men aller viktigst for paret: avslappende og behagelig.

Kjøkkenet er sentrert rundt en stor øy i midten, hvor kjøkkenviften fylt med redskaper og gryter nesten fremstår som en skulptur i rommet.

Fra kjøkkenet kan man gå direkte ut til terrassen.

© Birgitta Wolfgang

Dagslyset strømmer inn gjennom de store glassdørene og lager et mykt, dust lys i gangen. Det store bildet på veggen er laget av Jørgens datter, Catrine Bodum.

© Birgitta Wolfgang

Martine og Jørgen er begge glade i kunst, og de hvite veggene fungerer perfekt som bakgrunn for de mange maleriene og skulpturene som fyller huset.

Martine er dessuten selv kunstner, og har to ateliéer i huset.

En av hennes skulpturer kan sees på stuebordet. Lysholderne består av mange små, hvite fugler.

© Birgitta Wolfgang

Ved siden av lenestolen Egget av Arne Jacobsen for Fritz Hansen står en kikkert som gjør at man virkelig kan utforske detaljrikdommen i naturen utenfor.

Martine er selv kunsteren bak bildet på veggen. Sofaene er designet av Vico Magistretti for italienske De Padova.

© Birgitta Wolfgang

Det frittstående badekaret er fra Duravit.

© Birgitta Wolfgang

På soverommet står et sminkebord fra Hermés sammen med stolen Incisa designet av Vico Magistretti for De Padova.

Den gamle keiserstolen er trolig fra Japan.