Blant møbelklassikere og kunst ved havet

Omringet av deilig havbris og grønne vekster har familien på fire funnet roen i det oppgraderte 70-tallshjemmet sitt ved kysten.

Stramt og naturlig
© Line Thit Klein

Det var faren til Tine Holt Møller som oppfordret datteren og samboeren hennes Simon Ladefoged til å dra på visningen av Myresjö-huset i Skovshoved nord for København. Tine var kjent med både området og arkitekturen til 70-tallsvillaen, foreldrene hennes bor nemlig i et lignende hus like i nærheten.

Vi var begge fascinert av de stramme linjene og kontrastene i stein og tre. Vi var helt sikre på at dette var en stil vi hadde lyst til å bo i, sier Tine.

Denne familien har bygd et vakkert atriumshus for hele familien i naturskjønne omgivelser.

Fresh oppdatering i husets stil
© Line Thit Klein

Med respekt for den originale arkitekturen gikk paret i gang med å gjøre huset til sitt eget. De åpnet opp kjøkkenet, og de brune flisene på gulvet ble byttet ut med en større, lysere variant. Vinduene mot hagen ble erstattet med store skyvedører i glass, mens trappen opp til stuen ble flyttet og gjort bredere for å skape bedre sammenheng mellom stuen og kjøkkenet.

Johanne og Peter tar snarveien til designmøbler og kjøper de brukt. Se hjemmet deres i BoligPluss.

Det svarte kjøkkenet er utformet i behandlet ask fra CPH Square, mens pendlene designet av Jo Hammerborg for Fog & Mørup over arbeidsbenken gir rommet en fin glød. Friske blomster myker opp den mørke innredningen og binder sammen interiøret med naturen utenfor.

Stue fire trinn opp
© Line Thit Klein

Naturen er et viktig element i interiøret i form av stein- og trematerialer, store vindusflater som rammer inn landskapet utenfor, og ikke minst grønne planter.

– Linjene i huset er så stramme at jeg synes det er viktig å tilføre noe som bryter. Planter har en fin, skulpturell effekt, og farger henter vi inn gjennom blomster og kunst, sier Tine.

Stuen ligger en halv etasje over kjøkkenet og skaper på denne måten en dynamisk romfølelse.

Sofaen er fra Interstudio.

Matcher farger på tekstiler og kunst
© Line Thit Klein

Planter, kunst og tekstiler står for fargene i hjemmet. På veggen i stuen henger to bilder av Anika Lori, og nyansene i verkene hentes opp av putene i Interstudio-sofaen. Sofabordet Smilet er designet av Johannes Andersen, mens lampen over trappen er designet av Achille Castiglioni for Flos.

Få boligerportasjer sendt direkte til innboksen din!

Kunst for opplevelsens skyld
© Line Thit Klein

Tine er designer og medeier av Soft Gallery i København, mens Simon er reklamefilminstruktør og fotograf. Begge er opptatt av kunst, noe også hjemmet deres reflekterer.

– Vi blander mye kunst og kjøper helt klart med hjertet. Vi bytter av og til om på kunsten for å kunne se nye ting i verkene. Kunst gir gode opplevelser i et hjem, forteller Tine.

Billedkunstneren Cristopher Rådlund trives blant kunst av den mer tradisjonelle sorten. Se det herskapelige og kunsteriske hjemmet hans her!

Rikelig med dagslys strømmer inn i stuen og myker opp de stramme linjene i interiøret. Gulvlampen Panthella av Verner Panton og Arne Jacobsens Svane-stol gir rommet et spennende formspråk. Bildet på veggen er signert Jacob Dahlstrup Jensen, mens shivaen foran peisen ble med Tine hjem fra en tur til India.

Oppdatert 70-tallsstil i gangen
© Line Thit Klein

Det er rikelig med plass i de innebygde skapene i entreen. De store Dots-knaggene på veggen av Lars Tornøe for Muuto er like dekorative som de er funksjonelle, og er en fin støtte for veskene fra daske Yvonne Koné.

Slik får du maks ut av plassen i en liten entré!

Enkelt og godt soverom
© Line Thit Klein

Det enkle er ofte det beste! Soverommet er innredet med få elementer og gir rikelig med rom for god nattesøvn. Sengeteppet er fra Society, kunstverket av Troels Carlsen, mens en vase av Per Lütken for Holmegaard har fått plass på sidebordet av Ayush Kasliwal for Mater.

Et hint av Japan
© Line Thit Klein

Skyvedører i tre og spartansk innredning gir soverommet i kjelleren et hint av Japan. Skrivepulten er et bruktfunn, mens Munkegaard-stolen er designet av Arne Jacobsen. På veggen henger et stort fotografi tatt av Simon.

Skyvedør ut i det fri
© Line Thit Klein

Fra den store terrassen foran huset er det utsikt helt over til Sverige når været er fint. Hagemøblene er fra Tine K.

Minimalistisk og funksjonelt trenger ikke bety kjedelig og kaldt.Slik kan innreder du uteplassen i en varm og rustikk stil.

Ro med havutsikt
© Line Thit Klein

Villaen ligger ved kysten, noe som var en stor bonus for paret og barna deres.

Å kunne lukte havet og følge med på årstidene gir noe helt spesielt til både huset og oss som bor her, sier Tine.